reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Teraz to i tak wszyscy dietetycy zdalnie.

Jestem z Bydgoszczy. Przez lata prowadziła mnie Pani Monika

Ogromnie mi pomogła. To ona mnie wysłała jeszcze przed ciążą na badania trombofilii i Mthfr. Obecnie zawiesiła poradnictwo i w dobie moich polimorfizmów MTHFR poleciła mi panią Żanetę z Poznania. Ona mi ustawia suplementację wszystkiego.

A powiedz mi skąd twój dietetyk?

reklama
Teraz to i tak wszyscy dietetycy zdalnie.

Jestem z Bydgoszczy. Przez lata prowadziła mnie Pani Monika

Ogromnie mi pomogła. To ona mnie wysłała jeszcze przed ciążą na badania trombofilii i Mthfr. Obecnie zawiesiła poradnictwo i w dobie moich polimorfizmów MTHFR poleciła mi panią Żanetę z Poznania. Ona mi ustawia suplementację wszystkiego.

Szkoda, że tak daleko. Ale pomyślę nad choć konsultacja on line

Dziewczyny dostaliśmy wyniki morfologii nasienia. Czy ten wynik oznacza że jest duże prawdopodobieństwo że dziecko będzie miało wadę? Co myśleć o wynikach? Brzmi jakoś groźnie...
Hey @Gonzi, te wyniki to zadna teratozoospermia!!!!
Wyniki są w NORMIE. 4% to norma WHO przy morfologii (jest to również napisane na tych wynikach) .
podeślij jeszcze raz ilość, ale z tego co pamiętam to była grubo powyżej normy więc jest okay!!!!
Ale dziś pójdziecie do kliniki i wam to powiedzą.
Dla męża suple nie zaszkodzą,powinien zadbać o dietę, pić dużo wody i mało słodkich napojów. Plastikowe butelki również są niezdrowe.

Moj ma morfo 1% a zaszłam 2 razy w ciążę. Niestety poroniłam obie, ale nie z tego powodu.

Mojemu po suplach skoczyła morfo z 1 na 4%.

Powodzenia na wizycie!! [emoji16]

Moim zdaniem też wyniki są w normie - owszem - morfologia mogłaby być lepsza, ale jest w granicy normy. Przy dużej ilości plemników, nie powinno to mieć wpływu na zachodzenie w ciążę.

Hey @Gonzi, te wyniki to zadna teratozoospermia!!!!
Wyniki są w NORMIE. 4% to norma WHO przy morfologii (jest to również napisane na tych wynikach) .
podeślij jeszcze raz ilość, ale z tego co pamiętam to była grubo powyżej normy więc jest okay!!!!
Ale dziś pójdziecie do kliniki i wam to powiedzą.
Dla męża suple nie zaszkodzą,powinien zadbać o dietę, pić dużo wody i mało słodkich napojów. Plastikowe butelki również są niezdrowe.

Moj ma morfo 1% a zaszłam 2 razy w ciążę. Niestety poroniłam obie, ale nie z tego powodu.

Mojemu po suplach skoczyła morfo z 1 na 4%.

Powodzenia na wizycie!! [emoji16]
Dzięki. Ja już i tak chodzę podłamana. Wizytę mamy 18.02 także czekam co powie lekarz. Mam nadzieje że będzie chciał mi pomóc. W załączniku komplet jego wynikow.

Załączniki

• 2EC8697A-F9EA-46AB-ADB3-17160113A74D.jpeg
    2EC8697A-F9EA-46AB-ADB3-17160113A74D.jpeg
    155,9 KB · Wyświetleń: 55
  • 96B6A9B1-DD3E-4278-98B8-9C7776B8E972.jpeg
    96B6A9B1-DD3E-4278-98B8-9C7776B8E972.jpeg
    90,7 KB · Wyświetleń: 61
Jeśli wprowadziłam cię w błąd to przepraszam.
Nie no coś Ty. Ja dziękuję za wszystkie wpisy ❤️ Ja się podłamałam już zanim na tą grupę wrzuciłam wyniki. Bo jednak 96 % plemnikow uszkodzonych to jednak nie brzmi dobrze same wiecie :)
Wczoraj byłam na nocce w pracy i po pewnej godzinie byłam już tak padnięta że nie dałam rady odpisać już na posty a teraz dopiero wstałam 🤣

reklama
Nie no coś Ty. Ja dziękuję za wszystkie wpisy [emoji3590] Ja się podłamałam już zanim na tą grupę wrzuciłam wyniki. Bo jednak 96 % plemnikow uszkodzonych to jednak nie brzmi dobrze same wiecie :)
Wczoraj byłam na nocce w pracy i po pewnej godzinie byłam już tak padnięta że nie dałam rady odpisać już na posty a teraz dopiero wstałam [emoji1787]
Wszystko jest dobrze z wynikami, twój mąż ma duuuuuża ilość plemników, a morfologia 4% to norma w dzisiejszych czasach. Nie ma co się załamywać!

Do góry