reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Żebym ja to wiedziała 😐 mój gin nie mówi nigdy. A gdybym zapytała to pewnie by powiedział, ze po co mi to wiedzieć 😐 ale już sobie obiecałam, ze za 2 tyg zapytam.
luteiny od dawna nie biore. Teraz tylko w razie „w” progesteron łykam. Co do magnezu to sama sobie włączyłam jakiś czas temu aspargin raz dziennie. Polecasz jakiś inny?
Kochana co do magnezu nie powiem Ci. Pamiętam, że aspargin też brałam. Ale to było ponad dekadę temu. Może są lepiej przyswajalne preparaty.
Skoro nie dostałaś luteiny to nie może być chyba źle. Za mojej pierwszej ciąży podawali fenoterol w tabletkach, ale ze względu na szkodliwość został wycofany z powszechnego użytku. Teraz przy skręcającej się szyjce wprowadza się luteinę i magnez, a także doraźnie rozkurczowo nospe.

reklama
Dzięki!!! W życiu bym na to nie wpadła. Mówiłam lekarzowi o tym uczuleniu . Pytał jak się objawia. Powiedziałam że biegunką tylko i uznaliśmy że to mniejsze zło w takiej sytuacji. Ale skoro rosną to może faktycznie tak organizm reaguje?
@Agnieszka_1988 Zerknęłam w ulotkę - i moim zdaniem uczulenia na jajka może spowodować wzrost komórek nk po podaniu intralipidu. Zapytaj o to koniecznie lekarza, niech daje steryd.

Dziewczyny chciałam zrobić ostatnio komorki NK ale w kilku miejscach mi mówili że wycofali to badanie a w innych że klient indywidualny nie może tylko ze skierowaniem. Zrobiłam jakiś rozszerzony pakiet w którym są komórki Nk w klinice mojej i mam wynik ale nic nie rozumiem.
Ile placilas za badanie?
Ja się zastanawiam czy robić same komórki nk czy to co Ty.

Kochana co do magnezu nie powiem Ci. Pamiętam, że aspargin też brałam. Ale to było ponad dekadę temu. Może są lepiej przyswajalne preparaty.
Skoro nie dostałaś luteiny to nie może być chyba źle. Za mojej pierwszej ciąży podawali fenoterol w tabletkach, ale ze względu na szkodliwość został wycofany z powszechnego użytku. Teraz przy skręcającej się szyjce wprowadza się luteinę i magnez, a także doraźnie rozkurczowo nospe.
Dzięki :) No właśnie mi nawet o magnezie nie mowil, biore go sama z siebie. Nic nie kazał na razie dodatkowo brać, tylko w razie co łyknąć progesteron. Może faktycznie nie jest aż tak źle

Trzymam kciuki ❤️Dawaj znać :)
Już po :) rozmowa bardzo miła chociaż M się mocno stresował. Generalnie mamy teraz rok na zgromadzenie dokumentów i na wiosnę przyszłego roku będziemy przystępować do szkolenia (tam się czeka ok roku na szkolenie co chyba jest normą). Możemy liczyć na dzieciaczka poniżej 3 roku życia, możliwe że na rodzeństwo. Także na razie dokończę diagnostykę i podejdziemy ponownie do ivf.

Dziewczyny dostałam wyniki badań co robiłam dzisiaj ( badania do kliniki niepłodnosci wymagane przed 1 wizyta). Zerknijcie proszę co myślicie?
No i nie wiem co myśleć o AMH bo nie znam się na tym :/

Załączniki

• EA922B28-055F-4331-816D-21F52B593F99.png
    EA922B28-055F-4331-816D-21F52B593F99.png
    69,6 KB · Wyświetleń: 67
  • 8968C0E4-7E3A-4ED1-BE3A-1477C548E9B7.png
    8968C0E4-7E3A-4ED1-BE3A-1477C548E9B7.png
    51,4 KB · Wyświetleń: 71
  • 0CD4C26F-9E6E-4910-9935-0B62887614A7.png
    0CD4C26F-9E6E-4910-9935-0B62887614A7.png
    67,2 KB · Wyświetleń: 60
  • 60EAA7ED-A3F2-454E-94A4-3D20A51C0C05.png
    60EAA7ED-A3F2-454E-94A4-3D20A51C0C05.png
    49,6 KB · Wyświetleń: 60
Ogólnie przy staraniach i w ciąży komórki nk powinny byc na poziomie 10-12%. Więc de facto powinnaś mieć wdrożony lek, żeby je obniżyć. Ja akurat działam na komórki nk z moja gina, nie konsultowałam wyników z żadnym immunologiem, mam przepisany steryd od ciąży, a udało mi się zajść mimo, iż komórki nk były na poziomie 20%, na co lekarka zwróciła uwagę.
Ogólnie przy staraniach i w ciąży komórki nk powinny byc na poziomie 10-12%. Więc de facto powinnaś mieć wdrożony lek, żeby je obniżyć. Ja akurat działam na komórki nk z moja gina, nie konsultowałam wyników z żadnym immunologiem, mam przepisany steryd od ciąży, a udało mi się zajść mimo, iż komórki nk były na poziomie 20%, na co lekarka zwróciła uwagę.
A jaką masz dawkę encortonu?
No właśnie. Mam nadzieję że mój nowy ginekolog będzie się na tym znał. Tym bardziej że mam problem z zajściem i owulką :( a co się podaje na zbicie tych komórek?
To może faktycznie trzeba pokminić z tymi komórkami nk, moze jak się je zbije to prawidłowych wartości, to będzie łatwiej z zajściem, nie wiem. Ja dostaje steryd encorton, dziewczyny pisały tez coś o intralipidzie.

Biorę 1,5 tabletki dziennie, czyli 15 mg.

reklama
To może faktycznie trzeba pokminić z tymi komórkami nk, moze jak się je zbije to prawidłowych wartości, to będzie łatwiej z zajściem, nie wiem. Ja dostaje steryd encorton, dziewczyny pisały tez coś o intralipidzie.

Biorę 1,5 tabletki dziennie, czyli 15 mg.
No właśnie muszę. Byłam dziś u hematologa bo miałam od dawna planowaną wizytę i przy okazji pokazałam jej te komórki nk ale olała temat :( troche sie zmieszałam. Powiedziala ze nie wie po co to robiłam itp... masakra z tymi lekarzami. Nie wiem zobacze co moj nowy gin z kliniki 18.02 powie na te wyniki badań. Mam nadzieję że zna się na tym

Do góry