reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Widziałam że będziesz próbować przejść z 0.4 na 0.6. Daj znać czy się bez problemu dogadałaś z lekarzem. Trzymam kciuki [emoji173]

A tak się dobrze trzymałam psychicznie. I dupa. Jestem w stanie paniki.
Trzymam mocno kciuki żeby udało się dostać ten steryd. Wiem dokładnie jaki czujesz eeaz strach... Ja odebrałam w piatek wyniki ddimerow i urosly dość mocno, także cały czas się boję zeby się coś nie stalo.... wizyta w środę i tez będę walczyć o wyzsza dawkę heparyny

reklama
Dziewczyny chciałam zrobić ostatnio komorki NK ale w kilku miejscach mi mówili że wycofali to badanie a w innych że klient indywidualny nie może tylko ze skierowaniem. Zrobiłam jakiś rozszerzony pakiet w którym są komórki Nk w klinice mojej i mam wynik ale nic nie rozumiem.

Załączniki

• 32E8C0A1-BB01-4484-A220-A6C1437B36FC.jpeg
    32E8C0A1-BB01-4484-A220-A6C1437B36FC.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 70
Masz 18.7 % komórek NK. Powinno być 10 % przy staraniach. Tyle wiem. Może ktoś podpowie coś z bright i dim bo to jest jakaś różnica.
Dziewczyny chciałam zrobić ostatnio komorki NK ale w kilku miejscach mi mówili że wycofali to badanie a w innych że klient indywidualny nie może tylko ze skierowaniem. Zrobiłam jakiś rozszerzony pakiet w którym są komórki Nk w klinice mojej i mam wynik ale nic nie rozumiem.

Czyli chyba nie za dobrze. A może ktoś jeszcze coś doradzi?
Ogólnie przy staraniach i w ciąży komórki nk powinny byc na poziomie 10-12%. Więc de facto powinnaś mieć wdrożony lek, żeby je obniżyć. Ja akurat działam na komórki nk z moja gina, nie konsultowałam wyników z żadnym immunologiem, mam przepisany steryd od ciąży, a udało mi się zajść mimo, iż komórki nk były na poziomie 20%, na co lekarka zwróciła uwagę.

reklama
A jaką masz dawkę encortonu?
Ogólnie przy staraniach i w ciąży komórki nk powinny byc na poziomie 10-12%. Więc de facto powinnaś mieć wdrożony lek, żeby je obniżyć. Ja akurat działam na komórki nk z moja gina, nie konsultowałam wyników z żadnym immunologiem, mam przepisany steryd od ciąży, a udało mi się zajść mimo, iż komórki nk były na poziomie 20%, na co lekarka zwróciła uwagę.

Do góry