reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zgadzam się. U mnie skracanie szybki wynikało z zapalenia układu moczowego które poszli na miedniczek nerkowe. Wcześniej mialam 3 inne infekcje. Dwa razy na zinnat i raz tylko urosept i zurawina pomogły. Wiec pij żurawinę 😅 zrob crp i mocz z posiewem. 👍
Dzięki dziewczyny. Chyba faktycznie tak jak piszecie, sprawdzę to. Crp to z krwi? A mocz z posiewem wystarczy ze przyniosę mocz w pojemniczku i w labo mi to zrobią?

@znadziejami Badania genetyczne można robić w dowolnym momencie, nie ma znaczenia czas od poronienia, bycie lub nie w ciąży. Test DNA ma też badania niegenetyczne, w tym immunofenotyp, wtedy ważny jest dzień cyklu. Ale trombofilię wrodzoną możesz zrobić od razu albo poczekać np. na zastrzyk gotówki. A Ty już cokolwiek badałaś?
Właśnie nie robiłam żadnych badań, bo lekarz mi kazał przyjść po pierwszej miesiączce i że wtedy będziemy robić badania. Wczoraj minęły dwa tygodnie od poronienia i dzisiaj mam dni płodne, śluzu tyle 🙈 chcice na seks 🙊 czyli jak wszystko będzie ok to @ powinna przyjść za dwa tygodnie.
Zamówię sobie ten pakiet badań ze strony, albo sobie do nich podjadę w poniedziałek, bo widziałam na stronie, że mają punkt w moim mieście.

Dzięki dziewczyny. Chyba faktycznie tak jak piszecie, sprawdzę to. Crp to z krwi? A mocz z posiewem wystarczy ze przyniosę mocz w pojemniczku i w labo mi to zrobią?
Crp z krwi. A co do posiewu moczu to zależy od labu. U mnie w diagnostyce biora w normalnym pojemniku, a jak ostatnio robiłam gdzie indziej to płacąc za posiew, babka doliczyła mi 5zl za jakiś ich specjalny pojemnik na posiew.... Ale nie było problemu ze mialam w zwyklym

Właśnie nie robiłam żadnych badań, bo lekarz mi kazał przyjść po pierwszej miesiączce i że wtedy będziemy robić badania. Wczoraj minęły dwa tygodnie od poronienia i dzisiaj mam dni płodne, śluzu tyle [emoji85] chcice na seks [emoji87] czyli jak wszystko będzie ok to @ powinna przyjść za dwa tygodnie.
Zamówię sobie ten pakiet badań ze strony, albo sobie do nich podjadę w poniedziałek, bo widziałam na stronie, że mają punkt w moim mieście.
Ja robiłam w punkcie, ale musiałam się wcześniej umówić telefonicznie przez kontakt ze strony test dna (bez związku z pandemia). Krótko po poronieniu to jest sens zrobić przeciwciała na zespół antyfosfolipidowy oraz białka C i S . Jak wyjdą Ci w nich nieprawidłowości to badania w kierunku trombofilii przestaja mieć praktyczne znaczenie. Jakbym miała doradzać, to właśnie najpierw tamte badania z krwi.

Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj 22dc, od poniedziałku na kwarantannie, bo okazało się, że mój M ma koronawirusa (na szczęście przechodzi bezobjawowo) :) w tygodniu miałam owulację (przynajmniej tak wskazywały testy i śluz płodny). Od dzisiaj potworne bóle jajnika :( czekam na koniec kwarantanny, żeby wybrać się do gin, mam tylko nadzieję, że to nie torbiel :/

Właśnie nie robiłam żadnych badań, bo lekarz mi kazał przyjść po pierwszej miesiączce i że wtedy będziemy robić badania. Wczoraj minęły dwa tygodnie od poronienia i dzisiaj mam dni płodne, śluzu tyle 🙈 chcice na seks 🙊 czyli jak wszystko będzie ok to @ powinna przyjść za dwa tygodnie.
W punkcie jest drożej bo doliczają za pomizianie patyczkiem :)

reklama
Hej :) czy wasze pierwsze @ po lyzeczkowaniu były takie jak przed?
Dziś rano po 31 dniach od zabiegu pojawiła się @. Bynajmniej mam nadzieję, że to okres. Ogółem krwawienie jest słabsze, ale brzuch boli, bardziej po prawej stronie tam gdzie mam tą torbiel.

Do góry