reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zgadzam się. U mnie skracanie szybki wynikało z zapalenia układu moczowego które poszli na miedniczek nerkowe. Wcześniej mialam 3 inne infekcje. Dwa razy na zinnat i raz tylko urosept i zurawina pomogły. Wiec pij żurawinę 😅 zrob crp i mocz z posiewem. 👍
Dzięki dziewczyny. Chyba faktycznie tak jak piszecie, sprawdzę to. Crp to z krwi? A mocz z posiewem wystarczy ze przyniosę mocz w pojemniczku i w labo mi to zrobią?

@znadziejami Badania genetyczne można robić w dowolnym momencie, nie ma znaczenia czas od poronienia, bycie lub nie w ciąży. Test DNA ma też badania niegenetyczne, w tym immunofenotyp, wtedy ważny jest dzień cyklu. Ale trombofilię wrodzoną możesz zrobić od razu albo poczekać np. na zastrzyk gotówki. A Ty już cokolwiek badałaś?
Właśnie nie robiłam żadnych badań, bo lekarz mi kazał przyjść po pierwszej miesiączce i że wtedy będziemy robić badania. Wczoraj minęły dwa tygodnie od poronienia i dzisiaj mam dni płodne, śluzu tyle 🙈 chcice na seks 🙊 czyli jak wszystko będzie ok to @ powinna przyjść za dwa tygodnie.
Zamówię sobie ten pakiet badań ze strony, albo sobie do nich podjadę w poniedziałek, bo widziałam na stronie, że mają punkt w moim mieście.

Dzięki dziewczyny. Chyba faktycznie tak jak piszecie, sprawdzę to. Crp to z krwi? A mocz z posiewem wystarczy ze przyniosę mocz w pojemniczku i w labo mi to zrobią?
Crp z krwi. A co do posiewu moczu to zależy od labu. U mnie w diagnostyce biora w normalnym pojemniku, a jak ostatnio robiłam gdzie indziej to płacąc za posiew, babka doliczyła mi 5zl za jakiś ich specjalny pojemnik na posiew.... Ale nie było problemu ze mialam w zwyklym

Właśnie nie robiłam żadnych badań, bo lekarz mi kazał przyjść po pierwszej miesiączce i że wtedy będziemy robić badania. Wczoraj minęły dwa tygodnie od poronienia i dzisiaj mam dni płodne, śluzu tyle [emoji85] chcice na seks [emoji87] czyli jak wszystko będzie ok to @ powinna przyjść za dwa tygodnie.
Zamówię sobie ten pakiet badań ze strony, albo sobie do nich podjadę w poniedziałek, bo widziałam na stronie, że mają punkt w moim mieście.
Ja robiłam w punkcie, ale musiałam się wcześniej umówić telefonicznie przez kontakt ze strony test dna (bez związku z pandemia). Krótko po poronieniu to jest sens zrobić przeciwciała na zespół antyfosfolipidowy oraz białka C i S . Jak wyjdą Ci w nich nieprawidłowości to badania w kierunku trombofilii przestaja mieć praktyczne znaczenie. Jakbym miała doradzać, to właśnie najpierw tamte badania z krwi.

Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj 22dc, od poniedziałku na kwarantannie, bo okazało się, że mój M ma koronawirusa (na szczęście przechodzi bezobjawowo) :) w tygodniu miałam owulację (przynajmniej tak wskazywały testy i śluz płodny). Od dzisiaj potworne bóle jajnika :( czekam na koniec kwarantanny, żeby wybrać się do gin, mam tylko nadzieję, że to nie torbiel :/

Właśnie nie robiłam żadnych badań, bo lekarz mi kazał przyjść po pierwszej miesiączce i że wtedy będziemy robić badania. Wczoraj minęły dwa tygodnie od poronienia i dzisiaj mam dni płodne, śluzu tyle 🙈 chcice na seks 🙊 czyli jak wszystko będzie ok to @ powinna przyjść za dwa tygodnie.
W punkcie jest drożej bo doliczają za pomizianie patyczkiem :)

reklama
Hej :) czy wasze pierwsze @ po lyzeczkowaniu były takie jak przed?
Dziś rano po 31 dniach od zabiegu pojawiła się @. Bynajmniej mam nadzieję, że to okres. Ogółem krwawienie jest słabsze, ale brzuch boli, bardziej po prawej stronie tam gdzie mam tą torbiel.

Do góry