reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny czy wykonywałyście badania po poronieniu ze strony test..dna..
Jeśli tak to co zamawiałyście?
Tak, trombofilia wrodzona pakiet 347 zł, zrobiłam przed pierwszą @ to nie ma znaczenia kiedy czy przed @czy po
Nic mi gin nie zlecił. W pon robiłam tylko ogólne badanie moczu i wszystko Ok
Odpoczywaj😘
Robiłaś to jeszcze przed pierwszą miesiączka? Ja jestem dwa tygodnie po poronieniu to juz robić?
Tak, zrób

Wiem, że lekarze nie zlecają. To moja schiza. Uratowała mi szyjkę kilka razy
Ja miałam raczej słabego lekarza, ale bardzo pilnował posiewów. Tzn. chyba w tym prywatnym centrum gin, w którym pracował, był to standard. W sumie w szpitalu też pierwsze co mi zrobili, to posiew przy skróceniu.

@znadziejami Badania genetyczne można robić w dowolnym momencie, nie ma znaczenia czas od poronienia, bycie lub nie w ciąży. Test DNA ma też badania niegenetyczne, w tym immunofenotyp, wtedy ważny jest dzień cyklu. Ale trombofilię wrodzoną możesz zrobić od razu albo poczekać np. na zastrzyk gotówki. A Ty już cokolwiek badałaś?

I jak wrażenia w Gdańsku? W którym lepiej?

czemu leżałas od 30 tc? Nie pamietam już, a pewnie pisałaś o tym :)

Masakra. Mi się szyjka od ostatniej wizyty skróciła i już mam schizy, ze czeka mnie to samo :( na razie mam codziennie leżeć 2 razy po 1,5h. Oby to coś dało 🙏
Zgadzam się. U mnie skracanie szybki wynikało z zapalenia układu moczowego które poszli na miedniczek nerkowe. Wcześniej mialam 3 inne infekcje. Dwa razy na zinnat i raz tylko urosept i zurawina pomogły. Wiec pij żurawinę 😅 zrob crp i mocz z posiewem. 👍

Hej dziewczyny, proszę powiedzcie mi jakie macie informacje odnośnie tego kiedy można zacząć współżycie po łyżeczkowaniu
Współżyłam po ustaniu krwawienia, ale ja bardzo skąpo krwawiłam po łyżeczkowaniu. Szokujące, że lekarze nie informują kiedy można wrócić do współżycia. Mi też żadnych zaleceń w tym kierunku nie dali. Tylko że kontrola ginekologiczna i koniec. Musiałam internet przeglądać i postąpiłam trochę na czuja🤔

reklama
Współżyłam po ustaniu krwawienia, ale ja bardzo skąpo krwawiłam po łyżeczkowaniu. Szokujące, że lekarze nie informują kiedy można wrócić do współżycia. Mi też żadnych zaleceń w tym kierunku nie dali. Tylko że kontrola ginekologiczna i koniec. Musiałam internet przeglądać i postąpiłam trochę na czuja🤔
No dokładnie.. Dostałam informację kiedy mogę starać sie o kolejną ciążę, ale o współżyciu nic, a człowiek w nerwach nie pamięta o wszystkim żeby zapytać, a wizyta następna za miesiąc 🤦‍♀️
A w internecie tyle wersji że można oszaleć.

Do góry