reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dlatego ja unikam cesarki, bo się boję cewnikowania 🙈🙈🙈
Mnie zapomnieli zacewnikowac, więc zrobili to po znieczuleniu 🙈🙈
Mój szpital jest tak nieogarnięty jak sobie podsumuje pobyt u nich, zapomnieli prawie dać antybiotyku na gbsa, bo na sali nie było wypełnionej karty pacjenta, zapomnieli zadzwonić do ojca, żeby zobaczył małego, nie dali mi przeciwbólowych do pionizacji i zapomnieli że idę do domu, więc wyszłam bez wypisu i źle brałam antybiotyk, bo dawkowanie było na wypisie.
Cud, że żyje 🤣

Mnie zapomnieli zacewnikowac, więc zrobili to po znieczuleniu 🙈🙈
Mój szpital jest tak nieogarnięty jak sobie podsumuje pobyt u nich, zapomnieli prawie dać antybiotyku na gbsa, bo na sali nie było wypełnionej karty pacjenta, zapomnieli zadzwonić do ojca, żeby zobaczył małego, nie dali mi przeciwbólowych do pionizacji i zapomnieli że idę do domu, więc wyszłam bez wypisu i źle brałam antybiotyk, bo dawkowanie było na wypisie.
Cud, że żyje 🤣
Mi nie zdążyli dać antybiotyku na gbsa, potem po porodzie dostawałam zastrzyki 2 tyg 2 razy dziennie 😱
Ale córka nie załapała tego świństwa

Mnie zapomnieli zacewnikowac, więc zrobili to po znieczuleniu [emoji85][emoji85]
Cud, że żyje [emoji1787]

Widzisz, ja miałam cc w dwóch różnych szpitalach w Gdańsku. W jednym cewnikowali przed znieczuleniem [emoji85] W drugim głośno krzyczałam i się na mnie patrzyli jak na kosmitkę bo mówili że ZAWSZE cewnikują dopiero po :)

U mnie cc było planowane, ale poród zaczął się tydzień wcześniej 🤷‍♀️ Ja tam nie mogę narzekać, bo rodziłam w prywatnej klinice. Także samo cc przebiegło bez żadnych niespodzianek. Musiałabym sprawdzić jak z tym GBSem, bo na pewno nie zdążyłam zrobić wyniku ;-) Na pewno po porodzie nie brałam antybiotyku. Jedynie ta sytuacja po cewnikowaniu była nieprzyjemna, ale tego się nie przewidzi...

Dziewczyny co myślicie o takim wyniku mojego faceta?

Załączniki

• 15886379-815B-4A3C-9773-CF229B787523.jpeg
    15886379-815B-4A3C-9773-CF229B787523.jpeg
    18,6 KB · Wyświetleń: 59
  • 8FFD2ED6-796B-412F-86CE-7AE2722BA6FB.jpeg
    8FFD2ED6-796B-412F-86CE-7AE2722BA6FB.jpeg
    113,3 KB · Wyświetleń: 59
@Gonzi a nie masz problemów z jelitami? Przy takich problemach często się nie wchłania dobrze b12, w sumie hematolog dobrze szedł z tym zastrzykiem.

@Agnieszka_1988 doradź mi w takim razie, bo na komplesie z aliness zbiłam homocysteinę do 4.40 z prawie 16 i co brać dalej żeby jej nie zbijać? A dostarczać metyle?
b12 już zmieniłam, bo podniosła mi się tylko do 500 więc wzięłam ze swansona do ssania, ale co z tym co wyżej?

reklama
Do góry