reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dlatego ja unikam cesarki, bo się boję cewnikowania 🙈🙈🙈
Bólu zakładanie cewnika chyba nigdy nie zapomnę 😕 "stara rura" czytaj pielęgniarka jak mi go założyła przed cc to brak słów. Kilka lat później mialam inny zabieg ginekologiczny i poprosiłam o założenie cewnika po narkozie i kurcze się dało, nie na żywca, nie chamsko tylko już jak spałam.

reklama
@Gonzi a nie masz problemów z jelitami? Przy takich problemach często się nie wchłania dobrze b12, w sumie hematolog dobrze szedł z tym zastrzykiem.

@Agnieszka_1988 doradź mi w takim razie, bo na komplesie z aliness zbiłam homocysteinę do 4.40 z prawie 16 i co brać dalej żeby jej nie zbijać? A dostarczać metyle?
b12 już zmieniłam, bo podniosła mi się tylko do 500 więc wzięłam ze swansona do ssania, ale co z tym co wyżej?
Myślę że zawsze miałam problem z jelitami i chyba już tak się przyzwyczaiłam że nie zauważam tego. Nawet mój facet zawsze się śmieje ze mnie że jak idę do wc to znikam na długo bo faktycznie albo biegunki albo znowu w drugą stronę i siedzę godzinami.

Myślę że zawsze miałam problem z jelitami i chyba już tak się przyzwyczaiłam że nie zauważam tego. Nawet mój facet zawsze się śmieje ze mnie że jak idę do wc to znikam na długo bo faktycznie albo biegunki albo znowu w drugą stronę i siedzę godzinami.

A no właśnie ostatnio gdzieś czytałam, że zle przyswajanie b12 może świadczyć o problemach z jelitami i trzeba byłoby chyba gastroskopie albo kolonoskopię zrobić. Spróbuj może też suple zmienić i zobaczysz.

@Gonzi Ja tu morfologii nie widzę - tam jest napisane ile % plemników jest prawidłowych, a ile ma wady (i czego: główki/witki itp.). A te wyniki co widzę są bardzo dobre.

Czemu bałaś się znieczulenia w kręgosłup? Może głupie pytanie, ale nie mam pojęcia o co chodzi :)
Balam się powiklan. Moj dziadek miał robiona punkcje kiedyś i przestal chodzić sprawnie. Mój wujek identycznie. Wiec miałam mega strach

Ja słyszałam historie że jak się źle wkłują to może Cię sparaliżować ale nie wiem czy to prawda [emoji85]
Ale wkłucie prawie nic nie boli o wiele gorsze jest wkładanie cewnika na żywca więc polecam poprosić żeby to zrobili po znieczuleniu :)
Tak dokladnie. I tego się właśnie bałam

Wystarczy głośno krzyczeć żeby cewnikowali po znieczuleniu :) Za drugim razem tak miałam i kompletnie nie wiem kiedy co jak i gdzie [emoji16]
Mi zakładali po znieczuleniu. Nawet nie pomyślałam że mogliby na żywca....

A no właśnie ostatnio gdzieś czytałam, że zle przyswajanie b12 może świadczyć o problemach z jelitami i trzeba byłoby chyba gastroskopie albo kolonoskopię zrobić. Spróbuj może też suple zmienić i zobaczysz.
A powiedz mi czy berrberyna zmienia ci kolor stolca?

reklama
Za to ja wspominam poród dobrze. Oczywiście bolało ale u mnie łącznie 2.45h, tylko na gazie. Jak były parte to krzyczałam, że nie dam rady ale już jak córka była u mnie na brzuchu to mówiłam, że nie było źle. Godzinę po porodzie wstałam i brałam prysznic o własnych siłach. Więc mogę rodzić jeszcze raz :) najgorszy był dla mnie głód bo sił nie było a jeść nie mogłam. Większość porodu spędziłam pod prysznicem. Nie zdążyłam z wanny skorzystać a bardzo chciałam:)
Bardziej boję się cesarki.

Do góry