K
Katijah
Gość
Kurcze czyli masz określić w pon betę i środę?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W poniedziałek. Jak będzie spadać albo lab zrobił błąd to ok jak wzrośnie to ponownie IP tylko nie wiem gdzie jeszcze mogą szukać tej ciąży (bo skoro beta rośnie no to wg logiki powoduje to rozwijająca się ciąża) - w otrzewnej?! Jeszcze wyniki histo-pat. mogą coś wnieść ale te dopiero po 15 stycznia lub później...Kurcze czyli masz określić w pon betę i środę?
Ale cały czas robisz w tym samym labo?W poniedziałek. Jak będzie spadać albo lab zrobił błąd to ok jak wzrośnie to ponownie IP.
Tak, jak najbardziej. Oprócz tych 2 które zrobili mi w szpitalu.Ale cały czas robisz w tym samym labo?
WłaśnieA to przy in vitro może się zdarzyć ciąża pozamaciczna? To ta zapłodniona komóreczka nie trafią odrazu do jamy macicy? Nie rozumiem
I skoro robili laporoskopię to co usunęli?
Rzadko ale niestety może... i w sumie nie wiadomo do końca czemu tak się dzieje. Mój gin przez 16 lat miał 3 takie przypadki. Dopiero wynik histo-pat. może dać jakąkolwiek odpowiedź...ale nie dość że ciąża pozamaciczna to jeszcze ta beta dziś mnie totalnie dobiła...A to przy in vitro może się zdarzyć ciąża pozamaciczna? To ta zapłodniona komóreczka nie trafią odrazu do jamy macicy? Nie rozumiem
I skoro robili laporoskopię to co usunęli?
Chyba że zarodek się podzielił ale nigdzie nie znaleziono 2 jajeczka a endometrium zeszło już do zera prawie...Właśnie
A możliwe, że było drugie jajeczko?
Zaśniad podobno wywołuje olbrzymie skoki bety po kilka-kilkanaście tyś więc lekarz który mnie wczoraj badał na razie to wykluczył...Nie wiem co Ci powiedzieć dla mnie to czarna magia. Bo skoro beta rośnie to świadczy raczej o ciąży. Nie koniecznie prawidłowej, ale ciąży. Jeszcze słyszałam o czymś takim jak zaśniad, ale jeśli miałaś tyle badań i zabieg, to raczej niemożliwe żeby lekarze przeoczyli.