reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Masz wątek jest miejsce wspaniałej wymiany doświadczeń i wsparcia. Ale czasami też te różne podejścia i wskazania lekarzy budują pewien niepokój czy ten nasz lekarz dobrze nas prowadzi. Ja mam właśnie dylemat z momentem włączenia heparyny i z tym czy 100 ml intralipidu to nie jest zbyt mało skoro @Charlotte21 brała 200 ml mając podobny wynik [emoji6]
Każdy organizm inaczej reaguje. Ja niestety nie wiem w jakim tempie mi spadły nk. Nie robilam.powrornych badań. 🤷‍♀️🤷‍♀️ moze profilaktycznie to mkala byx duza dawka.

Jestem na oddziale po usg, kur... Ten konował mierzył jeden płód, pytam się gdzie 2 i żeby nie było że mi nie wpisze ze to ciąża bliźniacza, której nie zauważył..... Czy na badaniu histop wyjdzie, że to byla bliźniacza?
Dostałam 2 tabletki do pochwy i 2 do odbytu

Jestem na oddziale po usg, kur... Ten konował mierzył jeden płód, pytam się gdzie 2 i żeby nie było że mi nie wpisze ze to ciąża bliźniacza, której nie zauważył..... Czy na badaniu histop wyjdzie, że to byla bliźniacza?
Drugi zarodek mógł się wchłonąć, różnie z tym bywa.
Na badania histoo wyjdzie tylko czy ty nie miałaś jakiegoś zapalenia itp. u mnie na wyniku pisało po prostu po łacinie brak ognisk zapalnych i tyle.

Trzymaj się. Na histopatilogii raczej nie wyjdzie. To padanie typowo żeby wykluczyć kosmówczaka. Nic innego z tego nie wynika. Zawsze jest wpisany stan zapalny i tyle. Mam nadzieję że Cię otoczą dobrą opieką [emoji8]

@Katrinaka No nie będzie.
Na rozpoznaniu hist.pat. zapewne jako materiał będziesz miała wpisane: Materiał poronny. Patomorfolog nie będzie oceniał czy to był chłopiec czy dziewczynka czy też ile dzieci było. On ogląda materiał pod kątem komórkowym - ocenia jedynie jakiego typu tkanki dostał (np. że są resztki kosmówki) i czy wygląd komórek nie wskazuje na stan zapalny lub inne nieprawidłowości.

@Katrinaka No nie będzie.
Na rozpoznaniu hist.pat. zapewne jako materiał będziesz miała wpisane: Materiał poronny. Patomorfolog nie będzie oceniał czy to był chłopiec czy dziewczynka czy też ile dzieci było. On ogląda materiał pod kątem komórkowym - ocenia jedynie jakiego typu tkanki dostał (np. że są resztki kosmówki) i czy wygląd komórek nie wskazuje na stan zapalny lub inne nieprawidłowości.
A jeśli wyślę na bad genetyczne?
Gdziekolwiek będzie to p?

reklama
A jeśli wyślę na bad genetyczne?
Gdziekolwiek będzie to p?
Na badaniu genetycznym musieliby wysłać dwie kosmowki? Hmmm viezko powiedzieć. Jak pójdzie tabletkami to nie będziesz mieć pewności.
Jeżeli jest to ci potrzebne do odszkodowania to moze wystarczy usg gdzie widac dwa zarodki.? Bo jeżeli nie mialas jeszcze książeczki założonej to nic. Ja tak akurat mialam. Odszkodowanie mkalam po badaniach gentycznych.
Jeżeli ogólnie ci chodzi aby gdziekolwiek byla wpisana ciaza blizniacza to powinno być na opisie badania usg jak cir przyjmowali. Jezeli faktycznie drugi pecherzyk sie nie wchlonal. Oni robią opisy na pewno. Wiec ten lekarz co coe badal jezeli widział na usg dwa pęcherzyki to na pewno to wpisal.

Do góry