reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Masz wątek jest miejsce wspaniałej wymiany doświadczeń i wsparcia. Ale czasami też te różne podejścia i wskazania lekarzy budują pewien niepokój czy ten nasz lekarz dobrze nas prowadzi. Ja mam właśnie dylemat z momentem włączenia heparyny i z tym czy 100 ml intralipidu to nie jest zbyt mało skoro @Charlotte21 brała 200 ml mając podobny wynik [emoji6]
Mnie kazał teraz brać w czasie starań acard rano i wieczorem po 75. A jak najszybciej robić HCG i od razu do niego wtedy po heparynę. Kurde może to też nie będzie wystarczające w takim razie.

reklama
Nikt Ci nie jest w stanie doradzić co zrobić żeby finał był szczęśliwy. Możesz nie robić badań i próbować jeszcze raz, możesz zrobić masę badań i czekać ze staraniami albo starać się i robić badania jednocześnie. Może być tak że zajdziesz bez badań i urodzisz zdrowe dziecko a może być tak że z wiedzą o różnych dolegliwościach stracisz kolejną ciążę, nie ma na to reguły niestety. My możemy doradzić jakie zrobić badania jeśli chcesz. A co mówi lekarz?
Witam czy mogę do was dołączyć? Jestem po poronieniu zatrzymanym w 6/10tc w listopadzie, mamy juz zdrowe dzieci i to poronienie jest dla mnie ogromnym szokiem, bardzo to przezylismy ale nie chcemy sie poddawac dostalismy juz zielone światło od gina, ogolnie jestem zdrowa czy cos mozecie doradzic zeby zwiekrzyc nasze szanse na szczesliwy finał? podczytuje was juz chwilke i widze że bardzo sie wdpieracie dlatego chcialabym dolaczyc jesli można

Witam czy mogę do was dołączyć? Jestem po poronieniu zatrzymanym w 6/10tc w listopadzie, mamy juz zdrowe dzieci i to poronienie jest dla mnie ogromnym szokiem, bardzo to przezylismy ale nie chcemy sie poddawac dostalismy juz zielone światło od gina, ogolnie jestem zdrowa czy cos mozecie doradzic zeby zwiekrzyc nasze szanse na szczesliwy finał? podczytuje was juz chwilke i widze że bardzo sie wdpieracie dlatego chcialabym dolaczyc jesli można
Witaj
Dziewczyny tu mają wielką wiedzę i są pomocne we wszystkim 😘

Mnie kazał teraz brać w czasie starań acard rano i wieczorem po 75. A jak najszybciej robić HCG i od razu do niego wtedy po heparynę. Kurde może to też nie będzie wystarczające w takim razie.

No tu wersję lekarzy są różne. Ale tu dziewczyny też brały od testu i było ok. Mój lekarz akueat stwierdził, że aps to choroba i trzeba działać agresywnie.

No tu wersję lekarzy są różne. Ale tu dziewczyny też brały od testu i było ok. Mój lekarz akueat stwierdził, że aps to choroba i trzeba działać agresywnie.
No dokładnie, tak jak @Agnieszka_1988 pisze, każdy lekarz co innego, a tu same chcemy dla siebie jak najlepiej i jak widać lekarze też do końca nie wiedzą jak zrobić żeby było ok, bo gwarancji tak naprawdę nigdy nie ma. Ja chyba spróbuję tak jak mówił z tym acardem, bo wcześniej nie brałam go, także może będzie z nim ok. Już nie wiem, im więcej wiem, tym mniej wiem co robić tak naprawdę 🤷

Dziewczyny a czy uważacie ze ciąża pozamaciczna zalicza się jako poronienie?
Gdzieś czytałam, że ciąża pozamaciczna nie jest wliczana właśnie w standardowe poronienie, bo ma inne podłoże. Pewnie to jak zwykle zależy od lekarza, niektórzy biochemicznych nie uznają wcale za ciążę. Tak czy inaczej czytałam, że ciąża zasniadowa i pozamaciczna biorąc pod uwagę poronienia nawykowe nie jest wliczana przy diagnozowaniu. Ale jak to jest na serio to trzebaby zagłębić sie.

Gdzieś czytałam, że ciąża pozamaciczna nie jest wliczana właśnie w standardowe poronienie, bo ma inne podłoże. Pewnie to jak zwykle zależy od lekarza, niektórzy biochemicznych nie uznają wcale za ciążę. Tak czy inaczej czytałam, że ciąża zasniadowa i pozamaciczna biorąc pod uwagę poronienia nawykowe nie jest wliczana przy diagnozowaniu. Ale jak to jest na serio to trzebaby zagłębić sie.
No właśnie ten lekarz, który mi zduagnozowal obumarła ciążę powiedział, że powinnam już zrobić badania, bo to moje 2 poronienie - wliczył ciążę pozamaciczna w to

Wg mojej wiedzy też pozamaciczna to nie jest poronienie. Poronienie to z jakiegoś powodu stracona powiedzmy "prawidłowa" ciąża a pozamaciczna jest z góry przekreślona i nie do utrzymania.
Żadne choroby genetyczne czy jakiekolwiek inne (o ile wiem) nie warunkują że masz większe czy mniejsze ryzyko powstania ciąży pozamacicznej.
Dziewczyny a czy uważacie ze ciąża pozamaciczna zalicza się jako poronienie?

reklama
No właśnie ten lekarz, który mi zduagnozowal obumarła ciążę powiedział, że powinnam już zrobić badania, bo to moje 2 poronienie - wliczył ciążę pozamaciczna w to
No to widzisz, jak że wszystkim opinii całe mnóstwo. Tak jak z czasem kiedy można się starać po poronieniu, kiedy brać acard, jakie badania robić itd its. Gdzie ucho przystawic, to co innego słychać😔

Do góry