reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Na badaniu genetycznym musieliby wysłać dwie kosmowki? Hmmm viezko powiedzieć. Jak pójdzie tabletkami to nie będziesz mieć pewności.
Jeżeli jest to ci potrzebne do odszkodowania to moze wystarczy usg gdzie widac dwa zarodki.? Bo jeżeli nie mialas jeszcze książeczki założonej to nic. Ja tak akurat mialam. Odszkodowanie mkalam po badaniach gentycznych.
Jeżeli ogólnie ci chodzi aby gdziekolwiek byla wpisana ciaza blizniacza to powinno być na opisie badania usg jak cir przyjmowali. Jezeli faktycznie drugi pecherzyk sie nie wchlonal. Oni robią opisy na pewno. Wiec ten lekarz co coe badal jezeli widział na usg dwa pęcherzyki to na pewno to wpisal.
Niestety ten lekarz nigdy nie zauważył, że to ciąża bliźniacza, zwodził mnie, że ciąża żyje i kazał betę dla pewności zrobić a tętno płodu wpisal chociaż już od 3 tyg ciąża była obumarła wg innego lekarza, który zobaczył od razu ciążę bliźniaczą jednokosmówkowa dwuowodniowa.
Chcę zbadać genetycznie, wystarczy jeden płód, bo to te same dna bliźniak ma. Chcę zarejestrować

reklama
Niestety ten lekarz nigdy nie zauważył, że to ciąża bliźniacza, zwodził mnie, że ciąża żyje i kazał betę dla pewności zrobić a tętno płodu wpisal chociaż już od 3 tyg ciąża była obumarła wg innego lekarza, który zobaczył od razu ciążę bliźniaczą jednokosmówkowa dwuowodniowa.
Chcę zbadać genetycznie, wystarczy jeden płód, bo to te same dna bliźniak ma. Chcę zarejestrować
A który Kochana masz TC ? Może gdzieś pisałaś ale nie widziałam.
Ja niby poroniłam teraz w 7 ale wg owulacji to był 6 bo się przesunęła. Tylko że u mnie od początku się nie rozwijala.

A który Kochana masz TC ? Może gdzieś pisałaś ale nie widziałam.
Ja niby poroniłam teraz w 7 ale wg owulacji to był 6 bo się przesunęła. Tylko że u mnie od początku się nie rozwijala.
U mnie też ponoć od początku było coś nie tak, tak powiedział ten drugi lekarz co byłam konsultować

Jestem na oddziale po usg, kur... Ten konował mierzył jeden płód, pytam się gdzie 2 i żeby nie było że mi nie wpisze ze to ciąża bliźniacza, której nie zauważył..... Czy na badaniu histop wyjdzie, że to byla bliźniacza?
Dostałam 2 tabletki do pochwy i 2 do odbytu
Jedyną opcja moim zdaniem żeby było wiadomo że ciąża blizniacza, to musieliby w czasie zabiegu zabezpieczyć dwa płody. Inaczej może być ciężko. Ale może być tak że ten jeden zarodek się wchlonal po prostu

Niestety jeśli ciąża zatrzymała się na etapie 6+6 i będzie poronienie samoistne, to jest dość spore prawdopodobieństwo, że będzie brakowało materiału do badania genetycznego. Zwłaszcza że już jest prawdopodobieństwo, że zarodki zaczęły się wchłaniać.

@Charlotte21 napisz mi proszę gdzie dokładnie robiłaś te wlewy z intralipidu. Jestem w czarnej d.... W Bydgoszczy nawet kliniki nie robią. Odesłali mnie do Gdańska Warszawy lub Wrocławia i to są te po 800 zł.
Ja robilam w Katowicach w Angeliusie. To "troche" daleko od Bydgpszczy czy Gdańska. 😵 No i ja robilam je w 2019. Nie wiem jakie ceny są teraz. 🤔

Dziewczyny, widzę, ze macie ogromna widzę w tym temacie a ja jestem zielona. Poroniłam pod koniec 6 tygodnia, pierwsze USG w 6+4, jeszcze nie było widać zarodka tylko pęcherzyk oraz ciałko żółte. Moja Pani Doktor po drugim USG powiedziała, ze możemy starać się ponownie od kolejnego cyklu. To pierwsze poronienie i pierwsza ciąża. Nie zleciła żadnych badań, nie kazała zjawić się wcześniej na wizytę, nie zaleciła żadnych leków oprócz kwasu foliowego, który mam brać non stop. Podpowiedzcie jak się robi w takich sytuacjach? Ufać naturze i próbować bez żadnych leków, czy coś powinnam brać, badać? Jak było u Was przy drugiej ciąży po poronieniu?

reklama
@disociay Ja zrobiłam jedynie podstawowe badania, które wykonuje się na początku ciąży - wszystkie wirusowe (toxo, różyczka, cytomegalia). Do tego morfologia, TSH, próby wątrobowe, glukoza itp. I starania zaczęłam po pierwszej @. Z tymże u mnie zabieg w 11tc, a ciąża zatrzymała się 7/8tc.
Niestety nie ma tutaj złotej rady jak postąpi c, Ja raczej do wszystkiego podchodzę zadaniowo - i skoro mimo wszystko częściej zdarza się, że pierwsze poronienie jest wynikiem przypadku, to postanowiłam zaufać temu twierdzeniu i spróbować. Osobiście bym próbowała.
Kolejna ciąża po poronieniu - to znów plamienia itp. więc praktycznie od początku brałam duphaston.

Do góry