K
Katijah
Gość
Niestety ten lekarz nigdy nie zauważył, że to ciąża bliźniacza, zwodził mnie, że ciąża żyje i kazał betę dla pewności zrobić a tętno płodu wpisal chociaż już od 3 tyg ciąża była obumarła wg innego lekarza, który zobaczył od razu ciążę bliźniaczą jednokosmówkowa dwuowodniowa.Na badaniu genetycznym musieliby wysłać dwie kosmowki? Hmmm viezko powiedzieć. Jak pójdzie tabletkami to nie będziesz mieć pewności.
Jeżeli jest to ci potrzebne do odszkodowania to moze wystarczy usg gdzie widac dwa zarodki.? Bo jeżeli nie mialas jeszcze książeczki założonej to nic. Ja tak akurat mialam. Odszkodowanie mkalam po badaniach gentycznych.
Jeżeli ogólnie ci chodzi aby gdziekolwiek byla wpisana ciaza blizniacza to powinno być na opisie badania usg jak cir przyjmowali. Jezeli faktycznie drugi pecherzyk sie nie wchlonal. Oni robią opisy na pewno. Wiec ten lekarz co coe badal jezeli widział na usg dwa pęcherzyki to na pewno to wpisal.
Chcę zbadać genetycznie, wystarczy jeden płód, bo to te same dna bliźniak ma. Chcę zarejestrować