reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja przebadałam wiele rzeczy a i tak nic z tego nie wykazało przyczyny a teraz zdrowa ciąża. Często to jest loteria, tym bardziej że masz już zdrowe dzieci, może akurat wada zarodków, ciąża bliźniacza jednak jest inna.
Ja też będę próbowała znaleźć przyczynę. Boję się, czas nie jest po mojej stronie [emoji20]

Nawet nieznacznie podwyższony? Niestety badania były robione po ponad 7 tygodniach od poronienia. Zobacz załącznik 1219870

Teraz chyba to powtórzę na świeżo.
Tak, nawet trochę podwyższony świadczy o aps. Zwłaszcza że robiłaś ponad 7tyg po stracie, A to może oznaczać że wcześniej był on jeszcze wyższy. Powtórz teraz jeśli masz możliwośc i zobaczysz jaki będzie wynik. Ale przy aps bardzo ważna jest heparyna od samego poczatku

Tak, nawet trochę podwyższony świadczy o aps. Zwłaszcza że robiłaś ponad 7tyg po stracie, A to może oznaczać że wcześniej był on jeszcze wyższy. Powtórz teraz jeśli masz możliwośc i zobaczysz jaki będzie wynik. Ale przy aps bardzo ważna jest heparyna od samego poczatku
Tak, zamierzam powtórzyć i to moze nawet jutro.
Wtedy nie widziałam że trzeba do 6 tygodni od poronienia zrobic. Teraz już to wiem ...

Moje wyniki po poronieniu oglądało 4 lekarzy i dopiero ostatni dał mi jasne wskazówki. Przy aps heparyna jest bardzo wazna.
A po ilu jesteś stratach ? Czy już się udało?
Z tymi lekarzami to właśnie tak jest... Dobrego lekarza to ze świecą szukać, każdy jest dobry jak ciąża jest bezproblemowa a jak już są problemy to umywają ręce.

Ja mam super ginekolog, ona nie robi z niczym problemu. Jak w 2 ciąży przyszłam do niej jakoś w 6tc i mówiłam że mnie mega nogi bolą, to od razu dała heparyne profilaktycznie. Nie udało się, bo moim zdaniem była wada genetyczna. Ale w następnej ciąży miałam od razu heparyne, bez.patzenia na wyniki badan

reklama
A po ilu jesteś stratach ? Czy już się udało?
Z tymi lekarzami to właśnie tak jest... Dobrego lekarza to ze świecą szukać, każdy jest dobry jak ciąża jest bezproblemowa a jak już są problemy to umywają ręce.

Po jednej w maju i w trakcie starań. Ja po jednym poronieniu zaczęłam się badać wiadomo mogła też być wada zarodka, ale badania zrobiłam i mam zalecony acard heparyna i Wit metylowane.

Do góry