reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja mam super ginekolog, ona nie robi z niczym problemu. Jak w 2 ciąży przyszłam do niej jakoś w 6tc i mówiłam że mnie mega nogi bolą, to od razu dała heparyne profilaktycznie. Nie udało się, bo moim zdaniem była wada genetyczna. Ale w następnej ciąży miałam od razu heparyne, bez.patzenia na wyniki badan
To super. Ja mam problemy żylne, mam żylaki, puchną mi nogi, zgłaszałam to mojej ale dalej nie widziała związku z poronieniami. Szukam innego lekarza ale w okolicy raczej nie ma. Mam niedaleko do Warszawy więc pewne tam będę szukać.

reklama
Ja przebadałam wiele rzeczy a i tak nic z tego nie wykazało przyczyny a teraz zdrowa ciąża. Często to jest loteria, tym bardziej że masz już zdrowe dzieci, może akurat wada zarodków, ciąża bliźniacza jednak jest inna.
Masz rację, mam nadzieję, że wada zarodkow wyjdzie, ten ostatni lekarz mi powiedział że to przy podziale już było coś nie tak

Oczywiście że tak. Może się nieprezycyjnie wypowiedziałam. Oczywiście jak coś wyjdzie to działamy wedle nowych wytycznych. I immunolog też tak zalecił. Ale nigdy nie wiemy czego nadal nie wiemy i to jest problem. Z komórkami NK z krwi powiedziała że to obraz tego co we krwi a nie w macicy. Te badania komórek NK z macicy nie poleca. Dała mi do rozważenia test CBA bo on niby wskazuje na ile realnie problematyczne są te komórki.
Zgadzam się że rzeczy które się znalazło nieprawidłowe w wynikach badań, mogą być przyczyną ale nie muszą. Przyczyna mogła być zupełnie inna niż te komórki NK. Ale gdybanie że.moze w macicy jest mniej i olanie czegoś co już w badaniach wyszło, moim zdaniem jest zła drogą. Bo jeśli już wiesz że coś jest nie tak, to warto zapobiegać w następnej ciąży odpowiednimi lekami ;)

Witam czy mogę do was dołączyć? Jestem po poronieniu zatrzymanym w 6/10tc w listopadzie, mamy juz zdrowe dzieci i to poronienie jest dla mnie ogromnym szokiem, bardzo to przezylismy ale nie chcemy sie poddawac dostalismy juz zielone światło od gina, ogolnie jestem zdrowa czy cos mozecie doradzic zeby zwiekrzyc nasze szanse na szczesliwy finał? podczytuje was juz chwilke i widze że bardzo sie wdpieracie dlatego chcialabym dolaczyc jesli można

Witam czy mogę do was dołączyć? Jestem po poronieniu zatrzymanym w 6/10tc w listopadzie, mamy juz zdrowe dzieci i to poronienie jest dla mnie ogromnym szokiem, bardzo to przezylismy ale nie chcemy sie poddawac dostalismy juz zielone światło od gina, ogolnie jestem zdrowa czy cos mozecie doradzic zeby zwiekrzyc nasze szanse na szczesliwy finał? podczytuje was juz chwilke i widze że bardzo sie wdpieracie dlatego chcialabym dolaczyc jesli można
Witamy Cię serdecznie [emoji4] Przykro mi z powodu poronienia. Też straciłam ciążę w listopadzie. Trzymam kciuki za pozytywny efekt starań.

reklama
Do góry