reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie o wzmożone napięcie mięśniowe u dzieci? Czym to się objawia?
Ja ostatnio zauważyłam u mojej córki bardzo mocne prężenie się, wyginanie główki i kręgosłupa do tyłu w łuk, przeprostowuje nóżki i rączki. Do tego jest cały czas niespokojna, płaczliwa i nie śpi za dużo. Czy to może byc to?
U nas właśnie tak było, wyginanie do tyłu. Patrzył w jedno miejsce, zaciskał piąstki

Przecież to jest tak absurdalne, że aż szkoda gadać.
W tym wszystkim bardzo mi ciebie szkoda, bo ten czas jest tylko niepotrzebnie wydłużony :(
Ja jestem już kłębkiem nerwów. Nie rozumiem jak jeden lekarz jest pewien na 100 % że serca stanęły a dwaj inni w tym mój nie wiedzą co widzą 🙈🙈🙈

Dziewczyny ja mam pytanie o wzmożone napięcie mięśniowe u dzieci? Czym to się objawia?
Ja ostatnio zauważyłam u mojej córki bardzo mocne prężenie się, wyginanie główki i kręgosłupa do tyłu w łuk, przeprostowuje nóżki i rączki. Do tego jest cały czas niespokojna, płaczliwa i nie śpi za dużo. Czy to może byc to?
To może być wzmożone napięcie mięśniowe. Prawidłowa pielęgnacja na poczatek powinna wystarczyć. Tu neurolog, ale dobry, podobnie fizjoterapeuta. I zacznij od metody ndt bobath. Vojte zostaw na ostateczność. Zwróć jednak uwagę, bo takie prężenie, niespokojne dziecko, wyginanie w literę c do tyłu plecaków i odchylanie główki to również syndrom ... Znajdę nazwę i wpisze. Pojawia się również przy refluksie i wcale nie musi oznaczać wzmożonego napięcia. Jak dziecko ma wzmożone napięcie to leży jak kłoda, proste rączki i nóżki. Nie zginą ich nawet kiedy jest spokojne. Stąd polecam dobrego terapeutę, by za szybko nie włożyli ci dziecka w schemat.

Ps to zespół Sandifera.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam wynik bety zobaczcie
IMG_20201221_184839.jpg

reklama
Do góry