reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Destino @witch84 @Agnieszka_1988
U nas ma takie objawy jak płacze i jest zła. Wtedy właśnie pręży się i jest bardzo wyprostowana plus te nieszczęsne wyginanie w literę C do tyłu. Jak jest spokojna to wszystko jest ok. Pisałam do położnej zobaczę co odpisze i będę dzwonić do pediatry może nas przyjmą...
A czy ktoś tutaj nie polecal neurologa i fizjoterapeuty na Śląsku? Nie była to @Charlotte21 czy @roki_1991 ?

reklama
U nas ma takie objawy jak płacze i jest zła. Wtedy właśnie pręży się i jest bardzo wyprostowana plus te nieszczęsne wyginanie w literę C do tyłu. Jak jest spokojna to wszystko jest ok. Pisałam do położnej zobaczę co odpisze i będę dzwonić do pediatry może nas przyjmą...
A czy ktoś tutaj nie polecal neurologa i fizjoterapeuty na Śląsku? Nie była to @Charlotte21 czy @roki_1991 ?
Jeśli neurolog to polecam dr Kazek w Katowicach. Najlepiej wydane pieniądze i warta drogi. Gdyby od początku prowadziła moje dzieci byłyby zupełnie w innym miejscu rozwojowo. A wiem co mówię, bo wielu lekarzy spotkalam

Głową, całe ciało tak wyginala

Niestety bez dobrego lekarza nikt nie zgadnie. My mieliśmy to szczęście trafić na specjalistę rehabilitacji medycznej ze specjalizacją z pediatrii. No i jeszcze neurolog też dobrze by dziecko obejrzał - ale tu nie trafiłam na nic godnego polecenia.

Jeśli neurolog to polecam dr Kazek w Katowicach. Najlepiej wydane pieniądze i warta drogi. Gdyby od początku prowadziła moje dzieci byłyby zupełnie w innym miejscu rozwojowo. A wiem co mówię, bo wielu lekarzy spotkalam

Głową, całe ciało tak wyginala
A co masz na myśli prawidłową pielęgnacja?
Skonsultuje sprawę ze swoim pediatra i będę działać. Dzięki za polecenie. Do Katowic mam blisko więc mogę podjechać i skonsultować.
Zawsze coś musi wyjść...

Niestety bez dobrego lekarza nikt nie zgadnie. My mieliśmy to szczęście trafić na specjalistę rehabilitacji medycznej ze specjalizacją z pediatrii. No i jeszcze neurolog też dobrze by dziecko obejrzał - ale tu nie trafiłam na nic godnego polecenia.

Mam nadzieję, że pediatra mi kogoś dobrego poleci...
Wszyscy się męczymy i szkoda mi patrzeć jak ona się wygina.

Ja byłam z wiki u Paprockiej w Katowicach i wydaje mi się okej. Ale to tylko jedna wizyta więc ciężko mi więcej powiedzieć ;)

A co masz na myśli prawidłową pielęgnacja?
Skonsultuje sprawę ze swoim pediatra i będę działać. Dzięki za polecenie. Do Katowic mam blisko więc mogę podjechać i skonsultować.
Zawsze coś musi wyjść...
Ona przyjmuje w Persevere. Teraz kiedy Helenka ma padaczkę, to wreszcie mamy dobrego lekarza. Lekarza rehabilitacji świetnego też znam, ale to w Krakowie niestety.
Prawidłowa pielęgnacja, to podnoszenie z pozycji leżącej, odkładanie, odbijanie, ubieranie, przewijanie. Kiedy robisz to prawidłowo maluch się nie boi, nie stosuje kompensacji i nie wzmaga napięcia mięśniowego. Tego wszystkiego nauczyłam się przy Helence, choć przy synku też próbowałam. Ale ona bardzo tego potrzebowala

reklama
Do góry