reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Po CC na 100%

Dziewczyny, a czy próbowaliście brać leki typu letrox między 5-6 rano? Z moich obserwacji i kilku innych osób lepiej działa o tej godzinie niż między 7-9. No i oczywiście nie popijać i do godziny przed posiłkiem a nie 0,5. To takie obserwacje "przetestowane" na kilku ciężarnych w tym na mnie. Mnie strasznie TSH skakało w ciąży. Badałam co 2 tygodnie. Największe miałam ok 7 przy poronieniach i ok 5 przy udanych ciążach. Lekarz zasugerował problemy z nadnerczami przy wahaniu TSH. Właśnie robiłam MR. Będę wiedziała czy to one, czy może inny problem
Po samym cc jest zalecenie 10 dni brania heparyny ;)
A co do letroxu, mówisz że nie wolno to popijac? Ja popijam, ale biorę między 4 A 6, zależy jak się obudzę na siku. Potem idę spać jeszcze :D

Po samym cc jest zalecenie 10 dni brania heparyny ;)
A co do letroxu, mówisz że nie wolno to popijac? Ja popijam, ale biorę między 4 A 6, zależy jak się obudzę na siku. Potem idę spać jeszcze :D

Ja brałam 5 dni [emoji848] 4 dostałam w szpitalu i 1 do domu sama do zrobienia. 7 lat wcześniej dostałam 3 w szpitalu i 10 do domu [emoji2368]

O widzisz, to też różne praktyki ;) ja miałam po cc 10.dni o kilka lat wcześniej w innym.szpiralu po zabiegu też 10 dni :p

Jak się pytałam czemu tylko 1, jak kiedyś robiłam sobie 10 to mówili że lekarz indywidualnie decyduje[emoji2368] Dla mnie lepiej bo to traumatyczne wbijać sobie codziennie samemu igłę i bardzo Was podziwiam że robicie to przez 9mscy [emoji85]

Zdaniem lekarzy z którymi miałam kontakt i tego którego słuchałam
to uregulowane wyniki nie będą mieć negatywnego wpływu. Tak pisze też mama ginekolog. Ale już podwyższone tsh i przeciwciała wysokie mogą zwiększać ryzyko poronienia.
Na pewno przeczytam :)
Też uważam że dieta jest bardzo ważnym elementem leczenia. Co prawda dawno nie badałam tych p/ciał więc sprawdzę jak to wygląda teraz.
Myślicie że te przeciwciała i samo hashi może odpowiadać za poronienia na tak wczesnym etapie?

Jak się pytałam czemu tylko 1, jak kiedyś robiłam sobie 10 to mówili że lekarz indywidualnie decyduje[emoji2368] Dla mnie lepiej bo to traumatyczne wbijać sobie codziennie samemu igłę i bardzo Was podziwiam że robicie to przez 9mscy [emoji85]
Wiesz co, ja kilka.lat temu po zabiegu jak dostałam na 10 dni, to ciocia pielęgniarka przychodziła mi je robić bo nie byłam w stanie :p A teraz już się przyzwyczaiłam i nie dałabym sobie zrobić komuś zastrzyku. Chyba że w szpitalu pielęgniarce bo tam to inaczej

reklama
Nie strasz :( a myślisz, ze jak ja przyjmuje heparynę tylko prewencyjnie to tez 6 tyg po porodzie będę musiała ja dalej wbijać?
No mnie bolało jak nigdy. 😩 tez raczej mialam prewencyjnie bo mam tylko pai-1 ale fakt, lepiej sie po niej czułam.
Moze tak odbierałam te zastrzyki bo to byl polog. Brrrr. Strasznie bylo w połogu. Jeden z trudniejszych rzeczy . Bylam totalnie rozjechana emocjonalnie i hormonalnie. Nie wiem czy da się na to przygotować. 🤔🤔Ale kazda inaczej przechodzi. Kolezanki to moaly takie wyrzuty oksytocyny ze plakaly ze szczęścia. 😄 Ale warto poczytać i przygotować soe ze macierzyństwo to wielka niewiadoma 😆😆😆
Warto chyba abys pobrać jeszcze po porodzie, póki organizm nie dojdzie chociaz teoche do siebie.

Do góry