reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Po CC na 100%

Dziewczyny, a czy próbowaliście brać leki typu letrox między 5-6 rano? Z moich obserwacji i kilku innych osób lepiej działa o tej godzinie niż między 7-9. No i oczywiście nie popijać i do godziny przed posiłkiem a nie 0,5. To takie obserwacje "przetestowane" na kilku ciężarnych w tym na mnie. Mnie strasznie TSH skakało w ciąży. Badałam co 2 tygodnie. Największe miałam ok 7 przy poronieniach i ok 5 przy udanych ciążach. Lekarz zasugerował problemy z nadnerczami przy wahaniu TSH. Właśnie robiłam MR. Będę wiedziała czy to one, czy może inny problem
Po samym cc jest zalecenie 10 dni brania heparyny ;)
A co do letroxu, mówisz że nie wolno to popijac? Ja popijam, ale biorę między 4 A 6, zależy jak się obudzę na siku. Potem idę spać jeszcze :D

Po samym cc jest zalecenie 10 dni brania heparyny ;)
A co do letroxu, mówisz że nie wolno to popijac? Ja popijam, ale biorę między 4 A 6, zależy jak się obudzę na siku. Potem idę spać jeszcze :D

Ja brałam 5 dni [emoji848] 4 dostałam w szpitalu i 1 do domu sama do zrobienia. 7 lat wcześniej dostałam 3 w szpitalu i 10 do domu [emoji2368]

O widzisz, to też różne praktyki ;) ja miałam po cc 10.dni o kilka lat wcześniej w innym.szpiralu po zabiegu też 10 dni :p

Jak się pytałam czemu tylko 1, jak kiedyś robiłam sobie 10 to mówili że lekarz indywidualnie decyduje[emoji2368] Dla mnie lepiej bo to traumatyczne wbijać sobie codziennie samemu igłę i bardzo Was podziwiam że robicie to przez 9mscy [emoji85]

Zdaniem lekarzy z którymi miałam kontakt i tego którego słuchałam
to uregulowane wyniki nie będą mieć negatywnego wpływu. Tak pisze też mama ginekolog. Ale już podwyższone tsh i przeciwciała wysokie mogą zwiększać ryzyko poronienia.
Na pewno przeczytam :)
Też uważam że dieta jest bardzo ważnym elementem leczenia. Co prawda dawno nie badałam tych p/ciał więc sprawdzę jak to wygląda teraz.
Myślicie że te przeciwciała i samo hashi może odpowiadać za poronienia na tak wczesnym etapie?

Jak się pytałam czemu tylko 1, jak kiedyś robiłam sobie 10 to mówili że lekarz indywidualnie decyduje[emoji2368] Dla mnie lepiej bo to traumatyczne wbijać sobie codziennie samemu igłę i bardzo Was podziwiam że robicie to przez 9mscy [emoji85]
Wiesz co, ja kilka.lat temu po zabiegu jak dostałam na 10 dni, to ciocia pielęgniarka przychodziła mi je robić bo nie byłam w stanie :p A teraz już się przyzwyczaiłam i nie dałabym sobie zrobić komuś zastrzyku. Chyba że w szpitalu pielęgniarce bo tam to inaczej

reklama
Nie strasz :( a myślisz, ze jak ja przyjmuje heparynę tylko prewencyjnie to tez 6 tyg po porodzie będę musiała ja dalej wbijać?
No mnie bolało jak nigdy. 😩 tez raczej mialam prewencyjnie bo mam tylko pai-1 ale fakt, lepiej sie po niej czułam.
Moze tak odbierałam te zastrzyki bo to byl polog. Brrrr. Strasznie bylo w połogu. Jeden z trudniejszych rzeczy . Bylam totalnie rozjechana emocjonalnie i hormonalnie. Nie wiem czy da się na to przygotować. 🤔🤔Ale kazda inaczej przechodzi. Kolezanki to moaly takie wyrzuty oksytocyny ze plakaly ze szczęścia. 😄 Ale warto poczytać i przygotować soe ze macierzyństwo to wielka niewiadoma 😆😆😆
Warto chyba abys pobrać jeszcze po porodzie, póki organizm nie dojdzie chociaz teoche do siebie.

Do góry