reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz co, ja kilka.lat temu po zabiegu jak dostałam na 10 dni, to ciocia pielęgniarka przychodziła mi je robić bo nie byłam w stanie :p A teraz już się przyzwyczaiłam i nie dałabym sobie zrobić komuś zastrzyku. Chyba że w szpitalu pielęgniarce bo tam to inaczej
Ja mam to samo. Ovitrelle robił mi mąż, a jak dostałam heparynę w ciąży i męża nie było, musiałam robić sama. Potem jak przyleciał do domu to już mu nie dałam sobie robić :D

reklama
Dziewczyny, a czy umiały byście odczytać mój wynik dot. PAI? Tu jest tak napisane że zupełnie nie rozumiem co to oznacza.

Załączniki

• IMG_20201216_212750.jpg
    IMG_20201216_212750.jpg
    291,4 KB · Wyświetleń: 54
No mnie bolało jak nigdy. [emoji30] tez raczej mialam prewencyjnie bo mam tylko pai-1 ale fakt, lepiej sie po niej czułam.
Moze tak odbierałam te zastrzyki bo to byl polog. Brrrr. Strasznie bylo w połogu. Jeden z trudniejszych rzeczy . Bylam totalnie rozjechana emocjonalnie i hormonalnie. Nie wiem czy da się na to przygotować. [emoji848][emoji848]Ale kazda inaczej przechodzi. Kolezanki to moaly takie wyrzuty oksytocyny ze plakaly ze szczęścia. [emoji1] Ale warto poczytać i przygotować soe ze macierzyństwo to wielka niewiadoma [emoji38][emoji38][emoji38]
Warto chyba abys pobrać jeszcze po porodzie, póki organizm nie dojdzie chociaz teoche do siebie.

Ja w ogóle nie wiem o czym piszesz [emoji85]
Dla mnie połóg to tylko liczba tygodni i czas okresu [emoji85]

Po samym cc jest zalecenie 10 dni brania heparyny ;)
A co do letroxu, mówisz że nie wolno to popijac? Ja popijam, ale biorę między 4 A 6, zależy jak się obudzę na siku. Potem idę spać jeszcze :D
Też tak robiłam [emoji3526]. Mój gin endokrynolog mówił, że conajwyżej łyczek wody. Nie jest picie zabronione, ale ponoć lepiej się wchłania bez.
A zastrzyki miałam cały połóg.

@Destino a ja w ciąży nie jestem,ale biore euthyrox właśnie ok 5-6 bo tak wstaje i w sumie go nie popijam bo mi tak wygodniej czy coś dał przez miesiąc brania zobaczę w sobotę bo idę skontrolowac.

@Destino a ja w ciąży nie jestem,ale biore euthyrox właśnie ok 5-6 bo tak wstaje i w sumie go nie popijam bo mi tak wygodniej czy coś dał przez miesiąc brania zobaczę w sobotę bo idę skontrolowac.
Zaczynałam od eutyroxu, ale u mnie się nie sprawdził. Na nim nie szło mi ustabilizować tarczycy. Mam skazę białkowa i letrox był lepszy. Powtórzysz badanie i będziesz widziała.

reklama
Dziewczyny, czy Wasi faceci chodza z Wami na jakies wizyty? tzn do gabinetu i wiadomo, ze nie w czasei jak ma sie usg dopochowe czy fotel.
Jutro jestem umowiona z tym moim gienkolgiem miedzy pacjentkami, na odbior tego badania nasienia z tego badania klinicznego meza i powie czy sie cos tam pogorszylo po covid. Chociaz tam cos innego badali jak widzialam zgode, to wplyw fali elektromagentycznych i maz nosil dozymetr dobe przed. No ale nie wazne, dla mnie wazne bedzie poronwanie wyniku z marca i teraz po covid. I nie wiem czy na sile zabrac meza ze soba, bo on mowi, ze jak mu zapisze jakies leki za 400 zl, to on nie bedzie ich bral. W marcu mial bardzo dobre wyniki i tu troche kwestia ego tez pewnie gra role. I sama nie wiem czy lepiej go zabrac, zby posluchal autorytetu (w razie jakby wyszlo cso gorzej), bo boje sie ze mnie nie poslucha w razie czego...

Ostatnia edycja:
Do góry