reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jest coś takiego jak modulator homocysteiny który działa obniżająco
Zbijam homocysteine od września właśnie m.in. TMG oraz metylowymi witaminami. Startowałam z poziomu 15.9, po trzech miesiącach spadło tylko do 11.
TSH aktualnie 2,9, wiem że za wysokie trochę ale mi lubi skakać.

Niestety ta beta to na pewno nie jest błąd, znowu czeka mnie to samo [emoji24]
Mam wrażenie że mój organizm za wszelką cenę próbuje zabijać zarodki. Nie daje szans się rozwijać.

Mi endokrynolog często przy Hashi zmienia dawki. Obecnie mam wyniki między 0.5 a 1.0. Wcześniej miałam ok 3.5. Podczas starań biorę Letrox 100 przez sześć dni i Letrox 125 jeden dzień. Do tego Jodid 200. A Ty jakie masz dawki ?

Jeśli chodzi o przeciwciala to miałam kilka lat temu ok 600. Wdrożyłam dietę eliminacyjną i eliminacja tego co mi wyszło w nietolerancji pokarmowej. I nagle zaczęły spadać przeciwciala mega szybko. Lekarze mówią że herezje wygłaszam i to nie to. Ale mój dietetyk mnie namówił i miał rację. Działa. Obecnie anty TPO mam ok 25. A oszukuję z dietą [emoji12]
Zbijam homocysteine od września właśnie m.in. TMG oraz metylowymi witaminami. Startowałam z poziomu 15.9, po trzech miesiącach spadło tylko do 11.
TSH aktualnie 2,9, wiem że za wysokie trochę ale mi lubi skakać.

Niestety ta beta to na pewno nie jest błąd, znowu czeka mnie to samo [emoji24]
Mam wrażenie że mój organizm za wszelką cenę próbuje zabijać zarodki. Nie daje szans się rozwijać.

Kolejnosc nie jest ważna. Ale jak się bierze avard i heparyne tovmusza być zachowane 12 h przerwy. 😀 ja w szpitali jako jedna z nielicznych dzoewczy bralam. Rano i pytakam pielęgniarek vzy mogę to sama zrobic. 😁 zgadzały się.
Lubiłam te zastrzyki potem. Ale...Potem sie bierze jeszcze 6 tygodni w połogu po urodzeniu i to byk dramat... jak boalu. Skóra wiotka, umevzona i myslalam ze sie wykoncze. 🤷‍♀️
Nie strasz :( a myślisz, ze jak ja przyjmuje heparynę tylko prewencyjnie to tez 6 tyg po porodzie będę musiała ja dalej wbijać?

Mi endokrynolog często przy Hashi zmienia dawki. Obecnie mam wyniki między 0.5 a 1.0. Wcześniej miałam ok 3.5. Podczas starań biorę Letrox 100 przez sześć dni i Letrox 125 jeden dzień. Do tego Jodid 200. A Ty jakie masz dawki ?

Jeśli chodzi o przeciwciala to miałam kilka lat temu ok 600. Wdrożyłam dietę eliminacyjną i eliminacja tego co mi wyszło w nietolerancji pokarmowej. I nagle zaczęły spadać przeciwciala mega szybko. Lekarze mówią że herezje wygłaszam i to nie to. Ale mój dietetyk mnie namówił i miał rację. Działa. Obecnie anty TPO mam ok 25. A oszukuję z dietą [emoji12]
Ja wykluczylam na razie tylko gluten. P/ciała jak badałam w zeszłym roku to miałam ponad 300... To moja Endo powiedziała że przy hasi zawsze będą, czyli olala temat.
I znowu nie kazała mi brać jodu... Też nie wiem czy słusznie.
Biorę letrox 75 i dwa razy w tygodniu 100.
A miałaś jakaś konkretna dietę ? Też powinnam zrobić badania na nietolerancję, zastanawiam się jeszcze nad wykluczeniem nabiału.

A ja w dietę wierzę, bo też już o tym od dietetyka słyszałam i koleżanka z nas to też dieta ładnie aobiebwyrownala przeciwciala ;)

Ja wykluczylam na razie tylko gluten. P/ciała jak badałam w zeszłym roku to miałam ponad 300... To moja Endo powiedziała że przy hasi zawsze będą, czyli olala temat.
I znowu nie kazała mi brać jodu... Też nie wiem czy słusznie.
Biorę letrox 75 i dwa razy w tygodniu 100.
A miałaś jakaś konkretna dietę ? Też powinnam zrobić badania na nietolerancję, zastanawiam się jeszcze nad wykluczeniem nabiału.
Ją dziś od Endo też usłyszałam że jod nie ma znaczenia, A też się z tym nie zgadzam akurat. Ale cóż, kłócić się z nią nie bede

Ja mam takie doświadczenia że endokrynolodzy negowali wpływ diety. Ale jak ją zaczynałam i mocno pilnowałam to robiłam badania i wyniki mówiły same za siebie. Sprawdziłam teraz i jak zaczynałam to nie miałam anty TPO 600 tylko 1800. 600 miałam po 3 miesiącach diety.

Na pierwszej wizycie lekarz zalecił mi dietę w ciemno czyli z eliminacją tego co najczęściej w Hashi jest nietolerowane. Czyli gluten, nabiał krowi (chodzi o kazeinę a nie laktozę ) jajka i coś jeszcze. Nie pamiętam już. Po 2 tygodniach jak miałam już wyniki moich badań to dieta dostosowana do moich wyników czyli bez glutenu, jajek, nabiału krowiego, drożdży, niektórych mięs, owsa i kilku innych. I zadziałało.

Może Was zainteresują badania o tym
20201216_195314.jpeg
20201216_195333.jpeg
20201216_195341.jpeg
20201216_195350.jpeg
20201216_195400.jpeg

reklama
Nie strasz :( a myślisz, ze jak ja przyjmuje heparynę tylko prewencyjnie to tez 6 tyg po porodzie będę musiała ja dalej wbijać?
Po CC na 100%

Dziewczyny, a czy próbowaliście brać leki typu letrox między 5-6 rano? Z moich obserwacji i kilku innych osób lepiej działa o tej godzinie niż między 7-9. No i oczywiście nie popijać i do godziny przed posiłkiem a nie 0,5. To takie obserwacje "przetestowane" na kilku ciężarnych w tym na mnie. Mnie strasznie TSH skakało w ciąży. Badałam co 2 tygodnie. Największe miałam ok 7 przy poronieniach i ok 5 przy udanych ciążach. Lekarz zasugerował problemy z nadnerczami przy wahaniu TSH. Właśnie robiłam MR. Będę wiedziała czy to one, czy może inny problem

Do góry