Juz sie zagubiłam co do kogo mialam odczytać. Mam nadzieję, że te osoby u mnie przeczytają co i jak.
U mnie pierwsza strata i wykryto komórki nk na poziomie 20 %. Badanie robi się po skończonych 6 tygodniach od poronienia i chyba po owulacji (
). Mialam do tego graniczne ANA2. Od razu dostalam wlewy z intralipidu. Połówki co 3 tygodnie. Koszt 200 zł za połówki. Ja chodziłam do kliniki bo sie balam w domu brac ale wiem ze były dziewczyny co mialy znajome pielęgniarki i one ogarniały to na receptę i przychodziły do domu i podłączaly. Na cala dawkę to 4 kroplówki. Najpierw intralipid czyli wyciag z soi, który idzie szybko i potem 0.5 l soli która idzie baaaardzo powoli. Zbyt szybkie kapanie doprowadza do wzrostu i skoku ciśnienia (raz mialam). Inne dziewczyny z tego co pamiętam mialy kroplówki mieszane do jednej.
W styczniu 2019 poroniłam. Pierwszy miesiąc mialam doete i inne witaminy wdrożone a potem przed 3 cyklem ze staraniami mialam wlewy. Udało się za pierwszym razem i w maju 2019 bylam w ciazy. Po teście dostalam od razu sterydy 10 mg bardziej zapobiegawczo i dodatkowo. Niestety 4 tygodnie chodzenia po lekarzach aby sie utwordxic ze ciaza nie rozwija się prawidłowo. Wlewy byly o sterydy dalej podawane bo chciałyśmy mieć pewność że pomagają. I fakt w czerwcu 2019 poroniłam i zeobilam gentyczne. Wyszla trisomia 16 ktora zazwyczaj nie pozwala sie dzieckucrozwinac az do 8 tyg. Wiec na to wyglądała zd leki działały. Upadłam psychicznie. Zrezygnowalam ze sterydy oeparpalu o innych lekow i tylko bralam letrox. Pokechalismy na walcje i sie udało. W sierpniu 2019 byla 3 raz w ciazy. (W domu mialam.sterydy jeszcze i luteinę i duphaston ). Naoisalam do pani dr o kazala OD RAZU brac sterydy i za 3 dni mialam pierwszy wlewy i dodana jeszcze heparyne. I bylam przesczesliwa bo obstawiona lekami. Dzięki temu wszystkiemu mam 7 miesieczna Miłka razie wątpliwości służę pomocą.
Ps. Poerwsza ciaza byla po dwoch latach staran. Zaskoczyło kiedy sprawdziłam drożność a maz od miesiąca leczył się na IO i byl na sioforze. Potem przeszedl na berberyne.
Co do badan. Ja robilam duzo przed oierwsza ciaza jako diagnostyka niepłodności. Wyszlo tylko pai-1 i ureaplasma. Reszta byla po poronieniu. Zaluje ze nie zrobiłam hgebetycznych za pierwszym razem ale bylam wrakiem wtedy.
Dzidwczyny gratuluję ciaz i brzuszkow ! Czerwiec piękny czas na rodzenie. (Moja corka majowa jest).
do każdej co się udało wielkie gratulacje i trzymam kciuki aby glowa wam od zmartwień nie pękała. Wiem jaka moze byc ciezka ciaza po stracie.
Pozdrawiam!
Zaspamuje moja gwiazda. Wczoraj skończyliśmy 7 miesiech. Akurat z babcia jadly batata. Samodzielnie usiadła jakies 2 tygodnie temu i juz czworskuje po całym domu.
Zobacz załącznik 1215232