reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może coś podpowiecie. Byłam dziś u tego immunologa. Dostałam cały katalog zalecanych badań. Gdzie robiłyscie żeby było najtaniej? Jakie macie doświadczenia? Mam do dyspozycji diagnostykę, alab, vitalabo i przyszpitalne laboratorium.

reklama
Może coś podpowiecie. Byłam dziś u tego immunologa. Dostałam cały katalog zalecanych badań. Gdzie robiłyscie żeby było najtaniej? Jakie macie doświadczenia? Mam do dyspozycji diagnostykę, alab, vitalabo i przyszpitalne laboratorium.

U mnie było tak, że większość chciałam robić w jednym miejscu więc wybrałam alab bo wykluczały mi się z diagnostyka. Ale np. komórki nk ma u mnie tylko diagnostyka 🤷‍♀️A jakie to badania? Na stronie alab wybierasz badania dodajesz do koszyka i widzisz ceny.

Ja robilam w diagnostyce i założyłam sobie kartę klienta, która upoważnia do 5% zniżki

1. Antykoagulant toczniowy
2. Subpopulacja limfocytów z poziomem komórek NK
3. Antytrombina III
4. Bialko C aktywność
5. Bialko S wolne
6. P/C antykardiolipinowe IGM IGG
7. P/C p beta glikoproteinie IGG IGM łącznie
8. P/C transglutaminazie tkankowej anty- tGT w kl. IGG IGA met. Elisa
9. P/C przeciw jądrowe i przeciw cytoplazmatyczne ANA 1 test przesiewowy met. IIF

[emoji2356][emoji2356][emoji2356]
U mnie było tak, że większość chciałam robić w jednym miejscu więc wybrałam alab bo wykluczały mi się z diagnostyka. Ale np. komórki nk ma u mnie tylko diagnostyka [emoji2368]A jakie to badania? Na stronie alab wybierasz badania dodajesz do koszyka i widzisz ceny.

3. Antytrombina III
4. Bialko C aktywność
5. Bialko S wolne
9. P/C przeciw jądrowe i przeciw cytoplazmatyczne ANA 1 test przesiewowy met. IIF

Sprawdź ,który lab ma w swojej ofercie te wszystkie badania i chyba najlepiej zrobić w jednym wszystko żeby sie nie kłuć za każdym razem 😉

3. Antytrombina III
4. Bialko C aktywność
5. Bialko S wolne

Ja te wszystkie robiłam w Alab. Na pewno nie mają komórek NK. A ceny to byś musiała na stronie zobaczyć, ale będzie trochę kosztowało.

Dziewczyny jak suplementujecie kwasy omega 3? Myślałam że ogarnę to rybami ale chyba coś mi się pozmieniało bo nie daję rady ich przełknąć :/

3. Antytrombina III
4. Bialko C aktywność
5. Bialko S wolne

Też mysle, że już najlepiej w jednym laboratorium za jednym zamachem. Też robiłam w zeszły czwartek białka, antykoagulant i Leiden w diagnostyce i od razu babka dała mi kartę na -5%. Ale i tak było drogo. Wiem, że w luxmedzie te badania były tańsze, ale znowu nie mieli wszystkich w ofercie. Ja zadzownilam do diagnostyki i zapytałam o ceny i czy są dostępne, dzień wcześniej. W sumie też możesz podzwonic czyna stronach popatrzeć i zobaczyć gdzie wyjdzie Ci najtaniej, bo podjerzewam , że sporo Ci uszczupli kieszeń taka lista badań...

reklama
Dzięki. A jak to jest z tym robieniem komórek NK? Powinno się robić w drugiej fazie cyklu. A ja jestem cztery tygodnie po łyżeczkowaniu. W każdym momencie mogę dostać @. Dopóki nie dostanę mogę robić?

Do góry