reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

I czy jakieś inne z tych moich badań ma jakieś wskazania kiedy należy je robić? Immunolog powiedział mi tylko że rzetelnie wyjdzie jak zrobię do 6 tygodni od poronienia. I dopiero jak zapytałam to potwierdził że w 2 fazie cyklu NK więc wolę Was dopytać czy o czymś nie zapomniał.

reklama
Dziewczyny jak suplementujecie kwasy omega 3? Myślałam że ogarnę to rybami ale chyba coś mi się pozmieniało bo nie daję rady ich przełknąć :/

Ja tabsy niestety 🤦‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20201208_203111_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20201208_203111_com.android.chrome.jpg
    215,8 KB · Wyświetleń: 41
1. Antykoagulant toczniowy
2. Subpopulacja limfocytów z poziomem komórek NK
3. Antytrombina III
4. Bialko C aktywność
5. Bialko S wolne
6. P/C antykardiolipinowe IGM IGG
7. P/C p beta glikoproteinie IGG IGM łącznie
8. P/C transglutaminazie tkankowej anty- tGT w kl. IGG IGA met. Elisa
9. P/C przeciw jądrowe i przeciw cytoplazmatyczne ANA 1 test przesiewowy met. IIF

[emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Większość z tych badań mogłaś dostać do zrobienia z NFZ. Wtedy w ogóle nie musisz za nie płacić. Może to zlecić np. hematolog

Większość z tych badań mogłaś dostać do zrobienia z NFZ. Wtedy w ogóle nie musisz za nie płacić. Może to zlecić np. hematolog
I macie doświadczenia że po pierwszym poronieniu lekarze to dają na NFZ? Nawet nie próbowałam bo pewnie czas oczekiwania na wizytę/teleporadę wynosi minimum kilka miesiecy [emoji3064] Czy się mylę?

Dziewczyny jak suplementujecie kwasy omega 3? Myślałam że ogarnę to rybami ale chyba coś mi się pozmieniało bo nie daję rady ich przełknąć :/
Ja brałam tabsy. Te co w załączniku, 2 kapsułki
Też mysle, że już najlepiej w jednym laboratorium za jednym zamachem. Też robiłam w zeszły czwartek białka, antykoagulant i Leiden w diagnostyce i od razu babka dała mi kartę na -5%. Ale i tak było drogo. Wiem, że w luxmedzie te badania były tańsze, ale znowu nie mieli wszystkich w ofercie. Ja zadzownilam do diagnostyki i zapytałam o ceny i czy są dostępne, dzień wcześniej. W sumie też możesz podzwonic czyna stronach popatrzeć i zobaczyć gdzie wyjdzie Ci najtaniej, bo podjerzewam , że sporo Ci uszczupli kieszeń taka lista badań...
Serio? To mi zawsze w luxmed wychodzi drożej niż w diagnostyce bezpośrednio. A najlepsze jest to, ze luxmed to robi właśnie przez nich. Wiec mając skierowanie od gina z luxmed, robiłam u nich, a wynik i tak widziałam po zalogowaniu na swoje konto w diagnostyce. Aaa i diagnostyka jest na pewno tańsza niż bruss

Załączniki

• 32FD7899-055B-48A1-9085-A3A7801796C3.png
    32FD7899-055B-48A1-9085-A3A7801796C3.png
    94,2 KB · Wyświetleń: 58
Ja brałam tabsy. Te co w załączniku, 2 kapsułki

Serio? To mi zawsze w luxmed wychodzi drożej niż w diagnostyce bezpośrednio. A najlepsze jest to, ze luxmed to robi właśnie przez nich. Wiec mając skierowanie od gina z luxmed, robiłam u nich, a wynik i tak widziałam po zalogowaniu na swoje konto w diagnostyce. Aaa i diagnostyka jest na pewno tańsza niż bruss
Tak u mnie np. przeciwciała na covid w diagnostyce 180 zł a w luxmedzie 160zl, bialka też o 10 zł tańsze i antykoagulant. Niestety nie robili V Leiden, dlatego już darowalam sobie te 30 zł i zorbilam w jednym miejscu... Ja zawsze większość badań to Luxmed tylko i wyłącznie. W zasadzie pierwszy raz robiłam w diagnostyce tyle badań. Może to od miasta też zależy, nie wiem. Lublin jest przez Luxmed opanowany, jest ich chyba z 6 takich ogromnych.

Tak u mnie np. przeciwciała na covid w diagnostyce 180 zł a w luxmedzie 160zl, bialka też o 10 zł tańsze i antykoagulant. Niestety nie robili V Leiden, dlatego już darowalam sobie te 30 zł i zorbilam w jednym miejscu... Ja zawsze większość badań to Luxmed tylko i wyłącznie. W zasadzie pierwszy raz robiłam w diagnostyce tyle badań. Może to od miasta też zależy, nie wiem. Lublin jest przez Luxmed opanowany, jest ich chyba z 6 takich ogromnych.
Dokładnie, może chodzi o miasto. Ja jestem z 3city i tu jest wszystko drogie 😛

reklama
Cześć,
Wczoraj w nocy miałam zabieg, po 1 tabletce dostałam takiego krwotoku że padlam i wiezli mnie na już na czyszczenie, a miałam nadzieję że się obędzie bez łyżeczkowania :(. Już jestem w domu ale w sumie to nic mi nie powiedzieli przy wypisie... wiem tyle ile sie dowiedziałam z neta, do kolejnego okresu nie dźwigać, nie kompać się w wannie i bez sexu. Chcialam sie strac z mezem jak najszybciej a ponoc muszę 3 miesiące czekać :(. Na wizytę mam iść za 2 miesiące. Już prawie nie krwawię. Jakieś rady? Fizycznie czuje się ok ale strasznie słaba jestem przez tą utratę krwi, psychicznie ok (mam już 2ke dzieci, to była 3cia ciaza).

Do góry