Zabulinka_86
Fanka BB :)
No widzisz, cenne informacje, dzięki bardzo, czyli trzeba cisnąć lekarzy, bo przecież mamy prawo do tego.
Z tymi lekarzami jest różnie. Ja teoretycznie biorę clexane profilaktycznie i najpierw miałam na R i płaciłam ok. 105 zł za 4 opakowania. Potem wizytę miałam 31.08. to jeszcze to nie działało. Kolejną miałam we wrześniu i była inna gin, bo moja była na zwolnieniu, to marudziła, że ona nie ma tego w systemie, ona nie wie. Już na kolejnej wizycie była już moja gin i wystawiła normalnie darmową receptę i teraz mam darmowe leki zarówno clexane, jak i euthyrox. Ja wcześniej miałam ryczałt, to jeszcze ta 100 na miesiąc, to nie tragedia, ale 500 zł, to już spora kwota. Skoro się należy, to trzeba walczyć.Ja płace 100% za neoparin. Pytałam mojego gina o to chyba 3 razy już. Za każdym razem mówi, ze to co jest na stronie ministerstwa zdrowia to nie jest jeszcze podstawa do tego, ze może wypisać mi bezpłatna receptę. Powiedział, ze zawsze jak wchodzi coś nowego to on natychmiast dostaje odgórna informacje, a odnośnie tego nie dostał. Wystawił 3 czy 4 recepty z tym kodem i ciagle mówi, ze czeka na kontrole i karę. Także ja wydaje miesięcznie na leki około 400-500 zł.
@mohaaa spróbuj u rodzinnego, tak jak dziewczyny radzą.