reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja cały pierwszy trymestr tylko takie uczucie czułam, ciągle mdłości, ale nie umiałam wymiotować, to było o wiele gorsze niż gdyby normlanie na wymioty mnie brało, bo to zawsze jakas ulga byla.
Który masz TC ? I na kiedy termin??
Ech :/ dziś 7+2. Lekarz nie wyliczył jeszcze terminu, z tego co sama sprawdzałam to byłby 12.06.

reklama
Bardzooooo mi przykro :( ja brałam acard w trakcie starań od 6 do 16 dc. Co do histeroskopii, to ja na te chwile uważam, ze mi pomogła, bo jestem w pierwszej ciąży po zabiegu i pierwszy raz nie mam plamien i póki co jest, jest Ok. Mój gin uważa, ze polip w niczym nie przeszkadzał, bo jakoś w ciąże zachodziłam. Z kolei inny gin, który robił mi zabieg, jest zdania, ze czasem polip przeszkadza w zagnieżdżeniu.
A jaką dawkę Acardu bierzesz teraz i jaką brałaś w trakcie starań? No mam nadzieję że i mi się uda zajść w ciążę. Moja Pani doktor mówiła że bardzo często polipy blokują zajście w ciążę więc jak tylko pokazał się na USG to mnie skierowała na zabieg. Trzymam kciuki za Twoją ciążę!

No to jeszcze z miesiąc i wszystko powinno się unormować :D
Trzymam za ciebie kciuki ❤
Bardzo śmieszne 😂 No ale jeśli ma to zaowocować bubu to oczywiście, ze dam rade :)

A jaką dawkę Acardu bierzesz teraz i jaką brałaś w trakcie starań? No mam nadzieję że i mi się uda zajść w ciążę. Moja Pani doktor mówiła że bardzo często polipy blokują zajście w ciążę więc jak tylko pokazał się na USG to mnie skierowała na zabieg. Trzymam kciuki za Twoją ciążę!
Brałam 75 w trakcie starań i teraz tez biore 75. Z tym ze mam tez teraz heparynę. Blokować na pewno blokują. Wiec jeśli się staraliście i nie wychodziło, to możliwe, ze ze względu na polipa

Dziewczyny pomozcie, jak wiecie łyżeczkowanie miałam 14 września, rowno miesiąc po czyli 14 października dostałam miesiączkę,w sumie normalna czyli 1,5 tyg temu. Dziś byłam w toalecie i poleciało mi takiej krwi że śluzem trochę. O co chodzi? Czy jeszcze coś jest nie tak? Skąd to krwawienie. Lekarz dwa tyg po zabiegu powiedział że ok, wszytsko wyczyszcozne. Martwię się...

Odkąd poszłam na L4 czuje się fatalnie 😐 w żołądku mi tak „jeździ”, ze dziś w nocy budziłam się 3 razy. Wymiotować mi się nie chce, ale to uczucie w żołądku jest straszne. Do tego oczywiście brzuch potwornie wzdety, na wc chodzę co 3 dni :( No i jestem ciagle głodna i burczy mi w brzuchu
Jak to mówią chciało ciało to cierp ciało 😉 Witaj w świecie ciąży. Klasyczne problemy pierwszego trymestru. Dasz radę Kochana!

Bardzo śmieszne 😂 No ale jeśli ma to zaowocować bubu to oczywiście, ze dam rade :)

Brałam 75 w trakcie starań i teraz tez biore 75. Z tym ze mam tez teraz heparynę. Blokować na pewno blokują. Wiec jeśli się staraliście i nie wychodziło, to możliwe, ze ze względu na polipa
Ok. Kurcze to teraz mam dylemat. Chyba się zapytam na wizycie bo mi mówiła że jak test wyjdzie pozytywny to wtedy brać raz dziennie na noc acard 150. Ale może faktycznie powinnam przy staraniach też brać. No i zastanawiam się czemu aż taka dawka może to i lepiej nie wiem... No mam nadzieję że ten polip stanowił problem :)

Ok. Kurcze to teraz mam dylemat. Chyba się zapytam na wizycie bo mi mówiła że jak test wyjdzie pozytywny to wtedy brać raz dziennie na noc acard 150. Ale może faktycznie powinnam przy staraniach też brać. No i zastanawiam się czemu aż taka dawka może to i lepiej nie wiem... No mam nadzieję że ten polip stanowił problem :)
To chyba zależy od lekarza. Niektóre dziewczyny tutaj tez brały 150, z tego co wiem.

reklama
Do góry