reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny dawno nie pisałam.. Ale starania były odłożone na rok a tu dziś druga kreska słaba okres się spóźnia drugi dzień. Test zrobiony koło 10 nie z porannego moczu. Jestem przerażona trochę bo po 3 poronieniach włączyłam dziś leki żadnych objawów prócz ciągłego głodu i nerwowości strasznej.. Wiec nie chce się nawet nastawiać... Pierwsze podejście i ciąża przytulanki tylko jeden raz byly.. Nie chcę się nawet cieszyć...
U mnie ok przeprowadziłam się do nowego domu a tu taka niespodzianka. Martwi mnie ze cycki mnie nie bolą :) zaraz już mam schizę ze będzie źle... Ale czas pokaże.. Co u ciebie kiedy starania zaczynacie?

A ja po cichutku gratuluję i będę trzymać kciuki żeby się udało :) czy dobrze kojarzę że my byłyśmy jakoś razem w ciąży?
Pamiętaj że niebolace cycki to żaden wyznacznik. Mnie raz bolały raz nie, schizowalam jak głupia A wszytko było dobrze ;) liczę że i u Ciebie teraz tak będzie:*

reklama
Hej dziewczyny dawno nie pisałam.. Ale starania były odłożone na rok a tu dziś druga kreska słaba okres się spóźnia drugi dzień. Test zrobiony koło 10 nie z porannego moczu. Jestem przerażona trochę bo po 3 poronieniach włączyłam dziś leki żadnych objawów prócz ciągłego głodu i nerwowości strasznej.. Wiec nie chce się nawet nastawiać... Pierwsze podejście i ciąża przytulanki tylko jeden raz byly.. Nie chcę się nawet cieszyć...
Kasiu ogromne gratulacje i trzymam kciuki!! Do jakiego lekarza chodzisz?

Tak byłyśmy razem w pierwszej poronionej.. Nie chcę się nastawiać by potem bardzo nie przeżywać..
A ja po cichutku gratuluję i będę trzymać kciuki żeby się udało :) czy dobrze kojarzę że my byłyśmy jakoś razem w ciąży?
Pamiętaj że niebolace cycki to żaden wyznacznik. Mnie raz bolały raz nie, schizowalam jak głupia A wszytko było dobrze ;) liczę że i u Ciebie teraz tak będzie:*

@Madlein
Tydzień temu w piątek ginekolog widziała i mnie na USG ciałko żółte, czyli było już po owulacji ale nie wiem dokładnie kiedy miało to miejsce myślę, że dzień wcześniej. Teraz w poniedziałek myślałam żeby iść na betę ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Miesiączkę powinnam dostać w środę lub czwartek.

@Madlein
Tydzień temu w piątek ginekolog widziała i mnie na USG ciałko żółte, czyli było już po owulacji ale nie wiem dokładnie kiedy miało to miejsce myślę, że dzień wcześniej. Teraz w poniedziałek myślałam żeby iść na betę ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Miesiączkę powinnam dostać w środę lub czwartek.
Poczekaj do terminu @ i wtedy będziesz miała pewność

reklama
Dziewczyny czy są tu mamy, które miały cukrzycę ciążową?
W dwóch poronionych ciążach miałam stwierdzoną cukrzycę ciążową po podwyższonych cukrach na czczo. Biorę metforminę, wtedy praktycznie odrazu kazali mi odstawić i miał test obciążeń glukozą. Teraz brałam metforminę do 12 tc i po tygodniu test i krzywa wyszła ok, ale dla swojego spokoju mierzę cukry na czczo i 1h po posiłku. Jem w miarę zdrowo, co ok 3h, ale nie jest to dieta cukrzycowa. Cukry po posiłkach są ok, na czczo zazwyczaj 80 z hakiem, ale raz na jakiś czas jest 91, 96. Czy powinnam się martwić?
Ja bym poszła do lekarza. U mnie również 2 poronienia, oprócz złych cukrów nie znaleźli u mnie nic... To moja nieoficjalna przyczyna poronień wiec ja bym tego nie lekceważyła... Porządny diabetolog na pewno powie ci co masz robić. A robiłaś już krzywa cukrową?

Do góry