reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny, czy mogłybyście mi podpowiedzieć w kwestii testu ciążowego. Otóż sytuacja wygląda tak, w czwartek 01.10. test owulacyjny wyszedł pozytywny, tego dnia rano strasznie bolało mnie podbrzusze ale przez jakieś pół godziny max., współżyliśmy z mężem od niedzieli do czwartku kiedy test owulacyjny wyszedł pozytywny. W piątek 02.10.ok godz.12.00 byłam na wizycie u ginekologa, na USG było widoczne ciałko żółte. Ostatnią @ miałam 17.09. możecie mi podpowiedzieć kiedy powinnam zrobić test ciążowy albo betę? Niestety nie wytrzymałam i jeden test zrobiłam w czwartek wyszedł negatywny, wczoraj czułam się bardzo słabo, spałam w ciągu dnia trochę, dziś też zrobiłam test i nic nie wyszło. Ogólnie jestem bardzo rozdrażniona, pobolewa mnie podbrzusze, wczoraj strasznie bolała mnie głowa i plecy. Mam czasem nudności i uczucie pełna w brzuchu. Czy może być tak, że pospieszyłam się z tymi testami i mogło jeszcze nic nie wyjść? Dziś jest mój 24dc.
Ja robiłam w 27 dc, 2 dni później miałam dostać miesiączkę. Tyle ze byłam prawie pewna, ze się udało, bo nie miałam jak co miesiąc plamienia przed okresem i temperatura mi bardzo rosła (mierzyłam cały cykl)

reklama
Ja robiłam w 27 dc, 2 dni później miałam dostać miesiączkę. Tyle ze byłam prawie pewna, ze się udało, bo nie miałam jak co miesiąc plamienia przed okresem i temperatura mi bardzo rosła (mierzyłam cały cykl)
Ja w drugiej ciąży, którą niestety straciłam w 26dc zrobiłam betę po pozytywnym teście i wyszła wczesna ciąża bo ok. 4 tydzień, 2 dni później miałam dostać miesiączkę. Ciąża tak jak i teraz była planowana. Od wczoraj chodzę jak nie ja ciągle zmęczona i szybko się denerwuje, pobolewa mnie podbrzusze i chwilami jajniki. Poprzednio też tak miałam i bardzo liczę na to, że to znów dobre objawy...

@Nadzieja_31 za wcześnie na test. Po około 10 dniach od wystąpienia owulki powinno coś wyjść. A najlepiej w tym czasie zrobić betę z krwi.

@Charlotte21 nigdy nie myśl, że to Twoja wina! Robisz co możesz, szybko wszystko wyłapujesz. Tak trzymaj, małą trzeba wspomóc regularną terapią i będzie ok.
Mój młody był po wylewie, także było wiadome że coś może się dziać. Od 2mca życia był rehabilitowany, z przerwami bo dużo chorował i leżeliśmy po szpitalach. Jak miał 7mcy to jeden lekarz powiedział, że jego rozwój ruchowy zatrzymał się na 3,5mca i jak nic się nie zmieni do 1r.ż. to on wpisze w dokumentacje MPD (porażenie mózgowe). Nalegał na rehabilitację metodą Vojty, a ja się uparłam żeby zostać przy metodzie NDT-Bobath. Rozwój szedł bardzo powoli do przodu, wszystkie umiejętności ruchowe (raczkowanie, siadanie itp.) były wyuczone przez fizjoterapeutę, a nie nabyte. I co? Tydzień po pierwszych urodzinach młody wstał i poszedł 😉
Także praca z dobrym terapeutom i jeszcze raz praca i wszystko przyjdzie w swoim czasie.
Powodzenia

Dziewczyny czy są tu mamy, które miały cukrzycę ciążową?
W dwóch poronionych ciążach miałam stwierdzoną cukrzycę ciążową po podwyższonych cukrach na czczo. Biorę metforminę, wtedy praktycznie odrazu kazali mi odstawić i miał test obciążeń glukozą. Teraz brałam metforminę do 12 tc i po tygodniu test i krzywa wyszła ok, ale dla swojego spokoju mierzę cukry na czczo i 1h po posiłku. Jem w miarę zdrowo, co ok 3h, ale nie jest to dieta cukrzycowa. Cukry po posiłkach są ok, na czczo zazwyczaj 80 z hakiem, ale raz na jakiś czas jest 91, 96. Czy powinnam się martwić?

@Nadzieja_31 za wcześnie na test. Po około 10 dniach od wystąpienia owulki powinno coś wyjść. A najlepiej w tym czasie zrobić betę z krwi.

Tydzień temu w piątek ginekolog widziała i mnie na USG ciałko żółte, czyli było już po owulacji ale nie wiem dokładnie kiedy miało to miejsce myślę, że dzień wcześniej. Teraz w poniedziałek myślałam żeby iść na betę ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Miesiączkę powinnam dostać w środę lub czwartek.

@Charlotte21 nigdy nie myśl, że to Twoja wina! Robisz co możesz, szybko wszystko wyłapujesz. Tak trzymaj, małą trzeba wspomóc regularną terapią i będzie ok.
Mój młody był po wylewie, także było wiadome że coś może się dziać. Od 2mca życia był rehabilitowany, z przerwami bo dużo chorował i leżeliśmy po szpitalach. Jak miał 7mcy to jeden lekarz powiedział, że jego rozwój ruchowy zatrzymał się na 3,5mca i jak nic się nie zmieni do 1r.ż. to on wpisze w dokumentacje MPD (porażenie mózgowe). Nalegał na rehabilitację metodą Vojty, a ja się uparłam żeby zostać przy metodzie NDT-Bobath. Rozwój szedł bardzo powoli do przodu, wszystkie umiejętności ruchowe (raczkowanie, siadanie itp.) były wyuczone przez fizjoterapeutę, a nie nabyte. I co? Tydzień po pierwszych urodzinach młody wstał i poszedł [emoji6]
Także praca z dobrym terapeutom i jeszcze raz praca i wszystko przyjdzie w swoim czasie.
Powodzenia
Madlein czy twój syn ma padaczkę?

Hej dziewczyny dawno nie pisałam.. Ale starania były odłożone na rok a tu dziś druga kreska słaba okres się spóźnia drugi dzień. Test zrobiony koło 10 nie z porannego moczu. Jestem przerażona trochę bo po 3 poronieniach włączyłam dziś leki żadnych objawów prócz ciągłego głodu i nerwowości strasznej.. Wiec nie chce się nawet nastawiać... Pierwsze podejście i ciąża przytulanki tylko jeden raz byly.. Nie chcę się nawet cieszyć...

Hej dziewczyny dawno nie pisałam.. Ale starania były odłożone na rok a tu dziś druga kreska słaba okres się spóźnia drugi dzień. Test zrobiony koło 10 nie z porannego moczu. Jestem przerażona trochę bo po 3 poronieniach włączyłam dziś leki żadnych objawów prócz ciągłego głodu i nerwowości strasznej.. Wiec nie chce się nawet nastawiać... Pierwsze podejście i ciąża przytulanki tylko jeden raz byly.. Nie chcę się nawet cieszyć...

Teraz już będzie dobrze ❤️ będę trzymać kciuki. Cieszę się, że odezwałaś się do nas.
Co tam u Ciebie? 😘

Teraz już będzie dobrze [emoji3590] będę trzymać kciuki. Cieszę się, że odezwałaś się do nas.
Co tam u Ciebie? [emoji8]
U mnie ok przeprowadziłam się do nowego domu a tu taka niespodzianka. Martwi mnie ze cycki mnie nie bolą :) zaraz już mam schizę ze będzie źle... Ale czas pokaże.. Co u ciebie kiedy starania zaczynacie?

reklama
U mnie ok przeprowadziłam się do nowego domu a tu taka niespodzianka. Martwi mnie ze cycki mnie nie bolą :) zaraz już mam schizę ze będzie źle... Ale czas pokaże.. Co u ciebie kiedy starania zaczynacie?

Taki prezent na nowy dom 😉 oby teraz było dobrze ❤️ a u nas to tak różnie niby już próbujemy ale ciężko idzie nie wiadomo kiedy wyjdziemy na prostą ze wszystkim. Czas pokaże 😉

Do góry