reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Koleżanka miała sn i mąż normalnie dostał na nią 2 tygodnie opieki. Jeśli gin w szpitalu takiej opieki nie wpisze, to zawsze można iść do rodzinnego żeby on wypisal :)

Ale może mieć facet i kobieta w tym samym czasie macierzyński?
O Boże dziewczyny przepraszam za wprowadzenie w błąd! Ja byłam w szpitalu pytać o ta opiekę, ale mi powiedzieli ze teraz ja mam na dziecko macierzyński wiec opieki tata na dziecko wziąć nie może, a ja się czuje dobrze żeby dostał na mnie. Mąż poszedł do rodzinnego, która z miejsca mu wypisała 😅 teraz roki mi tym wpisem przypomniałaś 🤭 wybaczcie, ale ja w tamtym okresie nie bardzo myślałam o takich rzeczach 🙈 wiem, ze mąż był ze mna w domu ponad miesiąc łącznie :) bo jakiś zaległy urlop brał i tydzień tacierzynskiego (zostal mu jeszcze tydzień):)

reklama
Hmmm tego nie wiem. Bo ja nie wiadomo o co chodzi to zawsze o pieniądze. Nie wiem jak zus to wymyślił. Az zerknęłam w wujka Google i powiedział że można. 👍👍Zobacz załącznik 1184073
Piszesz o tacierzynskim czyli te 2 tygodnie które przysługują zawsze, A nie o 3 miesiącach :p

O Boże dziewczyny przepraszam za wprowadzenie w błąd! Ja byłam w szpitalu pytać o ta opiekę, ale mi powiedzieli ze teraz ja mam na dziecko macierzyński wiec opieki tata na dziecko wziąć nie może, a ja się czuje dobrze żeby dostał na mnie. Mąż poszedł do rodzinnego, która z miejsca mu wypisała 😅 teraz roki mi tym wpisem przypomniałaś 🤭 wybaczcie, ale ja w tamtym okresie nie bardzo myślałam o takich rzeczach 🙈 wiem, ze mąż był ze mna w domu ponad miesiąc łącznie :) bo jakiś zaległy urlop brał i tydzień tacierzynskiego (zostal mu jeszcze tydzień):)
Mój też siedział prawie 5tygodni bo 2tiyg opieki, 2 tyg tacierzynski, 2 dni opieki A że to święta jeszcze wypadły to się udało 5 tygodni :)

@nnat. Witaj 😘 miło, że pytasz. Powoli wracamy do normalności i może w końcu do starań choć wiem, że to potrwa u nas zanim się uda ale już widać światełko w tunelu 😅
A co tam u Was? Jak tam Zuzia? 😘

Dzięki dziewczyny za informację [emoji846]
Czyli po porodzie w szpitalu mogę pytać o te l4 dla męża tak? Bo mój gin powiedział że on nie wystawia, ewentualnie rodzinny..

Maz planuje jak najdłużej z nami w domu być [emoji85]

nie mam pojęcia jak z mutacjami wiem ze dużo dziewczyn chodzi do niej na prenatalne bo jest w tym dobra i dokładna
Wiesz może czy ogarnia mutacje?
Czytałam opinie w necie to są takie średnie. Ale ja grupie mthfr Polska na fb ją kilka dziewczyn polecało. Ja w trakcie szukań nowego lekarza. I jakoś zaczelam o niej czytać.

Dziewczyny jakie polecacie witaminy dla ciężarnych z aktywnym kwasem foliowym, ale bez żelaza, ewentualnie z małą dawką. Biorę aktualnie Prenatal Duo, ale strasznie mnie meczą zaparcia przez to żelazo.

Wczoraj tak mi głowa pękała cały wieczór, myślałam, ze umrę. Do tego było mi niedobrze ;( wzięłam Apap, bo to paracetamol i czytałam, ze w ostateczności można. Macie jakieś swoje sposoby na ból głowy?

@roki_1991 to u nas właśnie tak jest ze rodzinny wypisuje opiekę bo szpital się boi 🙂
@mohaaa u mnie pomagają zimne okłady i związanie np chustką głowy. Ja najprawdopodobniej mam migrenę i cieszyłam się jak byłam w ciąży bo wtedy ani razu nie bolała mnie głowa. A tylko urodziłam i bóle wróciły...
@Charlotte21 są 3 miesiące ale tacierzynskiego. Matka wraca do pracy a ojciec wykorzystuje dalsza część macierzyńskiego

reklama
@roki_1991 to u nas właśnie tak jest ze rodzinny wypisuje opiekę bo szpital się boi 🙂
@mohaaa u mnie pomagają zimne okłady i związanie np chustką głowy. Ja najprawdopodobniej mam migrenę i cieszyłam się jak byłam w ciąży bo wtedy ani razu nie bolała mnie głowa. A tylko urodziłam i bóle wróciły...
@Charlotte21 są 3 miesiące ale tacierzynskiego. Matka wraca do pracy a ojciec wykorzystuje dalsza część macierzyńskiego
No właśnie... ja chyba tez mam migrenę. Ostatnie kilka miesięcy przed każda miesiączka nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, tabletki nie pomagały...

Do góry