reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@nnat. Witaj 😘 miło, że pytasz. Powoli wracamy do normalności i może w końcu do starań choć wiem, że to potrwa u nas zanim się uda ale już widać światełko w tunelu 😅
A co tam u Was? Jak tam Zuzia? 😘
Czekam niezmiennie na wieści od Ciebie 😉 jka wyniki badań męża?
U nas dobrze, Zuzka rośnie jak na drożdżach, jest szalenie predka, już raczkować próbuje, nawet się udało parę kroczków zrobić 😅
Wczoraj tak mi głowa pękała cały wieczór, myślałam, ze umrę. Do tego było mi niedobrze ;( wzięłam Apap, bo to paracetamol i czytałam, ze w ostateczności można. Macie jakieś swoje sposoby na ból głowy?
Kochana mi pomagało poleżeć w ciemności albo pójść spać. A jak nie, to paracetamol.

Co do opieki po porodzie, macie świadomość że to jest też ta opieka która przysługuje na dziecko?? Wykorzysta mąż od razu 2 tygodnie opieki po porodzie, a nie daj Bóg dziecko i wy zachorujecie, to już mąż nie moze wziąć wolnego z tytułu opieki??

Czekam niezmiennie na wieści od Ciebie 😉 jka wyniki badań męża?
U nas dobrze, Zuzka rośnie jak na drożdżach, jest szalenie predka, już raczkować próbuje, nawet się udało parę kroczków zrobić 😅

Kochana mi pomagało poleżeć w ciemności albo pójść spać. A jak nie, to paracetamol.

Co do opieki po porodzie, macie świadomość że to jest też ta opieka która przysługuje na dziecko?? Wykorzysta mąż od razu 2 tygodnie opieki po porodzie, a nie daj Bóg dziecko i wy zachorujecie, to już mąż nie moze wziąć wolnego z tytułu opieki??

Presja ta twoja córka ;) moja w październiku to nie jeszcze obracać nie umiała A twoja już kroczki robi ❤❤
A co do opieki to tak jak pisze witch, jest jej wiecej więc spokojnie ;)

Na opiekę nad dzieckiem do lat 14 jest 60 dni, więc spokojnie potem można wziąć więcej ;-)
Presja ta twoja córka ;) moja w październiku to nie jeszcze obracać nie umiała A twoja już kroczki robi ❤❤
A co do opieki to tak jak pisze witch, jest jej wiecej więc spokojnie ;)
To dlaczego nam mówili wszędzie o 14 dniach i my z tego nie skorzystaliśmy?! 🤦‍♀️

@roki_1991 strasznie szybka jest. 2 zęby na pokładzie, 4 kolejne w drodze. Obroty w obie strony. Zaczyna raczkować, pełza wszędzie. Tak samo do jedzenia ją ciągnie, próbuje wszystkiego 😅 nie sądziłam ze to taki prędki stworek będzie 😂

Czekam niezmiennie na wieści od Ciebie [emoji6] jka wyniki badań męża?
U nas dobrze, Zuzka rośnie jak na drożdżach, jest szalenie predka, już raczkować próbuje, nawet się udało parę kroczków zrobić [emoji28]

Ale wiesz że jak Ty jesteś w domu na macierzyńskim to mąż już nie może wziąć L4 na dziecko? U nas była sytuacja że starsza miała zapalenie oskrzeli jak ja miałam cc... Znaxzy już końcówkę,ale na czas mojego szpitala mąż musiał brać na nią zwolnienie... ile było potem udowadniania że ja w tym czasie byłam w szpitalu [emoji2356] A u jednej z dziewczyn na listopadówkach w takiej samej sytuacji już ZUS nie wypłacił... ale nie pamietam dlaczego [emoji2368]
Bo takie zwolnienie przysługuje tylko w momencie kiedy nie ma innej osoby która może sprawować opiekę. Potem dostaje się kilka stron wniosku do ZUS do wypełnienia [emoji23]

reklama
Ale wiesz że jak Ty jesteś w domu na macierzyńskim to mąż już nie może wziąć L4 na dziecko? U nas była sytuacja że starsza miała zapalenie oskrzeli jak ja miałam cc... Znaxzy już końcówkę,ale na czas mojego szpitala mąż musiał brać na nią zwolnienie... ile było potem udowadniania że ja w tym czasie byłam w szpitalu [emoji2356] A u jednej z dziewczyn na listopadówkach w takiej samej sytuacji już ZUS nie wypłacił... ale nie pamietam dlaczego [emoji2368]
Bo takie zwolnienie przysługuje tylko w momencie kiedy nie ma innej osoby która może sprawować opiekę. Potem dostaje się kilka stron wniosku do ZUS do wypełnienia [emoji23]

Na dziecko do 2 lat może mąż wziąć zwolnienie nawet jak jesteś na macierzyńskim.

Do góry