reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny a czy moje wyniki świadczą o IO?
IMG_20201002_115622.jpeg
IMG_20201002_115601.jpeg

reklama
Czyli finalnie obaj lekarze twierdza ,ze przy takich parametrach cukru mogło dojść z tego powodu do poronienia? Ale skoro miałaś od razu wdrożone leczenie, to nie do końca rozumiem..
Przebadalam sie po poronieniach. Leczenie mam na starania i na ewentualną ciążę, w której jeszcze nie jestem.
Tak twierdzą lekarze. Z internetu wyczytałam że ryzyko poronienia jest 4 razy większe, no i do tego dochodzą wady płodu spowodowane za wysokim cukrem, lub jego skokami.
Przy moich wynikach krzywej (jeśli podobne miałam w czasie ciąży) mogło dojsc do poronienia i to jest moja przyczyna.
Przed sobą mam jeszcze pogłębiona immunologie do zrobienia, podstawy zrobiłam i są w porządku.
Oczywiście nie da się tego stwierdzić na 100%. To trochę takie gdybanie, bo najczęściej powodem wczesnych poronień jest wada genetyczna, nieprawidłowy podział komórki..
Zarodków nie badalam.

@Carry88 gdybym od testu nie wlaczela heparyny nie miałabym dzieci. U mnie natychmiast zagęszcza się krew. Do tego dupek czy lutka na podtrzymanie, a one też zagęszczają krew. No i u mnie acard się nie sprawdził, bo krwawienia do 14tc miałam. Za nisko ułożone łożysko, polip i słabe naczynia krwionośne. Tak więc znajdź dobrego lekarza, bo przy aps, trabofilie, v-laiden to heparynę można włączyć nawet od owulacji.

@Carry88 gdybym od testu nie wlaczela heparyny nie miałabym dzieci. U mnie natychmiast zagęszcza się krew. Do tego dupek czy lutka na podtrzymanie, a one też zagęszczają krew. No i u mnie acard się nie sprawdził, bo krwawienia do 14tc miałam. Za nisko ułożone łożysko, polip i słabe naczynia krwionośne. Tak więc znajdź dobrego lekarza, bo przy aps, trabofilie, v-laiden to heparynę można włączyć nawet od owulacji.

Rozumiem. Dziękuję za odpowiedzi i porady. W takim razie szukam dalej lekarza albo pogadam z obecną ginką.

Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?

Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?
Mój lekarz zawsze mówi, że 1dc to liczyć od krwawienia a nie plamienia.

Hej dziewczyny ❤️ nie jestem w stanie nadrobić, mam olbrzymie zaległości, nie wyświetlają mi się powiadomienia a w dodatku Zu miała gorszy czas, teraz skok rozwojowy... Jest co robić wokół małej 😉
@mohaaa co ja widzę, udało się?! ❤️
Któraś z dziewczyn jeszcze? ❤️
@Takaja123 co u Was Słońce? 😗

reklama
Do góry