reklama
Magdusia88
Fanka BB :)
Przebadalam sie po poronieniach. Leczenie mam na starania i na ewentualną ciążę, w której jeszcze nie jestem.Czyli finalnie obaj lekarze twierdza ,ze przy takich parametrach cukru mogło dojść z tego powodu do poronienia? Ale skoro miałaś od razu wdrożone leczenie, to nie do końca rozumiem..
Tak twierdzą lekarze. Z internetu wyczytałam że ryzyko poronienia jest 4 razy większe, no i do tego dochodzą wady płodu spowodowane za wysokim cukrem, lub jego skokami.
Przy moich wynikach krzywej (jeśli podobne miałam w czasie ciąży) mogło dojsc do poronienia i to jest moja przyczyna.
Przed sobą mam jeszcze pogłębiona immunologie do zrobienia, podstawy zrobiłam i są w porządku.
Oczywiście nie da się tego stwierdzić na 100%. To trochę takie gdybanie, bo najczęściej powodem wczesnych poronień jest wada genetyczna, nieprawidłowy podział komórki..
Zarodków nie badalam.
Magdusia88
Trochę to chaotycznie napisałam [emoji6]Przeczytałam dokładniej Twoj wcześniejszy wpis, ze poronienie z powodu podwyższonego cukru to nieoficjalna przyczyna. Ale tak jak pytałam wyżej, miałaś wdrożone leczenie, także cukier powinien byc już w normie.
@Carry88 gdybym od testu nie wlaczela heparyny nie miałabym dzieci. U mnie natychmiast zagęszcza się krew. Do tego dupek czy lutka na podtrzymanie, a one też zagęszczają krew. No i u mnie acard się nie sprawdził, bo krwawienia do 14tc miałam. Za nisko ułożone łożysko, polip i słabe naczynia krwionośne. Tak więc znajdź dobrego lekarza, bo przy aps, trabofilie, v-laiden to heparynę można włączyć nawet od owulacji.
Carry88
Moderator
@Carry88 gdybym od testu nie wlaczela heparyny nie miałabym dzieci. U mnie natychmiast zagęszcza się krew. Do tego dupek czy lutka na podtrzymanie, a one też zagęszczają krew. No i u mnie acard się nie sprawdził, bo krwawienia do 14tc miałam. Za nisko ułożone łożysko, polip i słabe naczynia krwionośne. Tak więc znajdź dobrego lekarza, bo przy aps, trabofilie, v-laiden to heparynę można włączyć nawet od owulacji.
Rozumiem. Dziękuję za odpowiedzi i porady. W takim razie szukam dalej lekarza albo pogadam z obecną ginką.
Nadzieja_31
Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?
Wchodzę na forum a tu takie newsy! @mohaaa gratuluję i trzymam kciuki! Leć na bete i daj znać
Teraz to się posypią te testy ! Czy jest ktoś kolejny do testowania?
@Sandra094 @Charlotte21 jak dla mnie to ten 38tc byłby ok na poród, ale mała sama zdecyduje.
@Sandra094 -Czyli jednak jest ktoś przede mną i @monika1708 w kolejce do rozpakowania.
Teraz to się posypią te testy ! Czy jest ktoś kolejny do testowania?
@Sandra094 @Charlotte21 jak dla mnie to ten 38tc byłby ok na poród, ale mała sama zdecyduje.
@Sandra094 -Czyli jednak jest ktoś przede mną i @monika1708 w kolejce do rozpakowania.
Mój lekarz zawsze mówi, że 1dc to liczyć od krwawienia a nie plamienia.Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
nnat.
Hej dziewczyny nie jestem w stanie nadrobić, mam olbrzymie zaległości, nie wyświetlają mi się powiadomienia a w dodatku Zu miała gorszy czas, teraz skok rozwojowy... Jest co robić wokół małej
@mohaaa co ja widzę, udało się?!
Któraś z dziewczyn jeszcze?
@Takaja123 co u Was Słońce?
@mohaaa co ja widzę, udało się?!
Któraś z dziewczyn jeszcze?
@Takaja123 co u Was Słońce?
reklama