reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny a czy moje wyniki świadczą o IO?
IMG_20201002_115622.jpeg
IMG_20201002_115601.jpeg

reklama
Czyli finalnie obaj lekarze twierdza ,ze przy takich parametrach cukru mogło dojść z tego powodu do poronienia? Ale skoro miałaś od razu wdrożone leczenie, to nie do końca rozumiem..
Przebadalam sie po poronieniach. Leczenie mam na starania i na ewentualną ciążę, w której jeszcze nie jestem.
Tak twierdzą lekarze. Z internetu wyczytałam że ryzyko poronienia jest 4 razy większe, no i do tego dochodzą wady płodu spowodowane za wysokim cukrem, lub jego skokami.
Przy moich wynikach krzywej (jeśli podobne miałam w czasie ciąży) mogło dojsc do poronienia i to jest moja przyczyna.
Przed sobą mam jeszcze pogłębiona immunologie do zrobienia, podstawy zrobiłam i są w porządku.
Oczywiście nie da się tego stwierdzić na 100%. To trochę takie gdybanie, bo najczęściej powodem wczesnych poronień jest wada genetyczna, nieprawidłowy podział komórki..
Zarodków nie badalam.

@Carry88 gdybym od testu nie wlaczela heparyny nie miałabym dzieci. U mnie natychmiast zagęszcza się krew. Do tego dupek czy lutka na podtrzymanie, a one też zagęszczają krew. No i u mnie acard się nie sprawdził, bo krwawienia do 14tc miałam. Za nisko ułożone łożysko, polip i słabe naczynia krwionośne. Tak więc znajdź dobrego lekarza, bo przy aps, trabofilie, v-laiden to heparynę można włączyć nawet od owulacji.

@Carry88 gdybym od testu nie wlaczela heparyny nie miałabym dzieci. U mnie natychmiast zagęszcza się krew. Do tego dupek czy lutka na podtrzymanie, a one też zagęszczają krew. No i u mnie acard się nie sprawdził, bo krwawienia do 14tc miałam. Za nisko ułożone łożysko, polip i słabe naczynia krwionośne. Tak więc znajdź dobrego lekarza, bo przy aps, trabofilie, v-laiden to heparynę można włączyć nawet od owulacji.

Rozumiem. Dziękuję za odpowiedzi i porady. W takim razie szukam dalej lekarza albo pogadam z obecną ginką.

Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?

Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?
Mój lekarz zawsze mówi, że 1dc to liczyć od krwawienia a nie plamienia.

Hej dziewczyny ❤️ nie jestem w stanie nadrobić, mam olbrzymie zaległości, nie wyświetlają mi się powiadomienia a w dodatku Zu miała gorszy czas, teraz skok rozwojowy... Jest co robić wokół małej 😉
@mohaaa co ja widzę, udało się?! ❤️
Któraś z dziewczyn jeszcze? ❤️
@Takaja123 co u Was Słońce? 😗

reklama
Do góry