reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ok, dostałam receptę na heparynę i progesteron. Wizyta jak beta będzie powyżej 1000. Myślicie, ze mogę wieczorem robić zastrzyk a rano acard? Poprzednio na odwrót robiłam, ze w południe zastrzyk, a acard wieczorem, ale tetaz wiem, ze w pracy nie dam rady sobie wbijać igły

reklama
Dzięki za wyjaśnienie [emoji9] Gratulacje [emoji3590] Te wlewy to intralipid czy coś takiego? Z jakiego względu musisz mieć robione wlewy? Dopiero zaczynam przygodę z badaniami immuno dlatego tak pytam [emoji4]
Tak. Intralipid. Ja mialam na komórki nk.
Norma do 10 %. Ja mialam w granicach 20.
😊
Podczas starań brałam poza kwasem foliowym - Falvit, omega3, wit D, magnez, cynk i selen. Myślicie, ze mam brać nadal czy odstawić coś?
Możesz brac chyba 🤔 ja właśnie zaczelam cynk. Podobno przy karnieniu piersia wskazany. No i magnez. 👍 zależy czy Ci sa one potrzebne.
Cześć dziewczyny.
8.09 miałam zabieg łyżeczkowania, to był 11 tydzień, serduszko najprawdopodobniej zatrzymało się w 9 tygodniu.
Będziemy starać się dalej. Mamy córkę z pierwszej ciąży, 2 ciąża biochemiczna, no i trzecia obumarła.
Po ilu miesiącach po zabiegu łyżeczkowania wróciłyście do starań? Brałyście jakieś dodatkowe suplementy?
Ja po pierwszyn poronieniu w 3 cyklu. I od razu ciaza. Niestety z wada, wiec tez poroniona. A potem w 2 cyklu juz zaszlam w kolejna i mam z niej corke. 👍🥰
Wszystko zależy od psychiki i czy wszystko się zagoiło. A dodam ze zaszlam wtedy jak oierwszy cykl mialam torbiele a w drugim cyklu lekkie torbiele.
Bralam letrox i ciążowe suolementy tylko.
Mam wynik beta hcg: 115. Troszku mało, dziś 28 dc.
Co ty gadasz ! Ja w 28 tc mialam ledwo 50 i trzymam z tej bety wlasnie 4.5 miesieczna corke 🥰 pamiętaj ze do jakiejś wartości podwajają die beta. Potem zwalnia. Jak będzie widać serce to uuz nie sugeruj się beta. Zrób przyrost za dwa dni.
Moim zdaniem możesz zamienić. Najważniejsze aby od heparyny i zastezyku byla przerwa 12 h. 👍👍 bądź dobrej myśli. Cudowne wieści.

Według mnie od 17 [emoji4]
Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?

Dzięki kochana za wyjaśnienie. Aż ciekawa jestem co u mnie wyjdzie[emoji51]
Tak. Intralipid. Ja mialam na komórki nk.
Norma do 10 %. Ja mialam w granicach 20.
[emoji4]

Możesz brac chyba [emoji848] ja właśnie zaczelam cynk. Podobno przy karnieniu piersia wskazany. No i magnez. [emoji106] zależy czy Ci sa one potrzebne.

Ja po pierwszyn poronieniu w 3 cyklu. I od razu ciaza. Niestety z wada, wiec tez poroniona. A potem w 2 cyklu juz zaszlam w kolejna i mam z niej corke. [emoji106][emoji3059]
Wszystko zależy od psychiki i czy wszystko się zagoiło. A dodam ze zaszlam wtedy jak oierwszy cykl mialam torbiele a w drugim cyklu lekkie torbiele.
Bralam letrox i ciążowe suolementy tylko.

Co ty gadasz ! Ja w 28 tc mialam ledwo 50 i trzymam z tej bety wlasnie 4.5 miesieczna corke [emoji3059] pamiętaj ze do jakiejś wartości podwajają die beta. Potem zwalnia. Jak będzie widać serce to uuz nie sugeruj się beta. Zrób przyrost za dwa dni.
Moim zdaniem możesz zamienić. Najważniejsze aby od heparyny i zastezyku byla przerwa 12 h. [emoji106][emoji106] bądź dobrej myśli. Cudowne wieści.

Te wyniki nie są okej. Nie znam się za dobrze żeby stwierdzić czy to io, ale na pewno cukier po 2h powinien byc mniejszy niż po 1h i w granicy tego na czczo, A Ty masz większy niż po 1h

Super wynik! Ja w 31dc mialam 280 więc praktycznie tak samo. I Wiki ma już prawie 1.5 roku ;) zrób po 48h bete, bo pamiętaj że nie liczy się wartość A przyrost.

Ok, dostałam receptę na heparynę i progesteron. Wizyta jak beta będzie powyżej 1000. Myślicie, ze mogę wieczorem robić zastrzyk a rano acard? Poprzednio na odwrót robiłam, ze w południe zastrzyk, a acard wieczorem, ale tetaz wiem, ze w pracy nie dam rady sobie wbijać igły
Pewnie że możesz. Ja też brałam heparyne na wieczór, bo wymyśliłam sobie że w nocy się nie ruszam i lepiej żeby wtedy działała hepayna

Ja w 29dc miałam chyba 29 [emoji38] acard na noc a heparyna rano. Najważniejsze żeby acard brać wieczorem, bo heparyne to wiem że różnie robią zastrzyki

reklama
To teraz już zgłupiałam 😂 acardu lepiej rano nie brać? Najgorzej dopóki pracuje, co zrobić z tymi zastrzykami

Edit: mama ginekolog mówi żeby brać wieczorem acard.
5B14FC36-1738-4DE0-B787-0688191716DD.png

Do góry