reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja dzisiaj odebrała wynik hp. Nie byłam jeszcze z nim u swojego lekarza, nie potrafię powiedzieć co było przyczyną poronienia. Badań genetycznych płodu nie zlecaliśmy, zrezygnowaliśmy również z pochówku - nie chce tego roztrząsać i tłumaczyć wszystkim dookoła co mnie spotkało. O poronieniu wiedzą te osoby, którym ufam, nikt inny wiedzieć nie musi.
Teoretycznie psychiczne byłabym pewnie gotowa na kolejną ciążę. Ale fizycznie jeszcze ciało musi dojść do siebie.
I tak zawsze strach będę miała z tyłu głowy.
Niestety obaw nigdy już nie unikniemy, ale możemy je zagłuszać pozytywnym myśleniem, trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Na pewno to nie zaszkodzi.

reklama
Dziewczyny byłam na wizycie, pani ginekolog powiedziała, że poronienie mogło być z powodu braku jednej tętnicy w pępowinie bo to jest poważna wada rozwojowa. Zbadała mnie, oprócz nadżerki wszystko jest ok. Na USG widziała ciałko żółte wielkości 2cm. Powiedziała, że jeśli współżyłam z mężem w ostatnim czasie to teraz czekamy na rozwój sytuacji i czy przyjdzie @ czy nie.
Mam jeszcze dylemat bo lekarka mi jednoznacznie nie odpowiedziała na to pytanie. Czy jeśli zaczęłam pojedyncze plamienia 14.09. a od 17.09. było obfite krwawienie to termin ostatniej miesiączki liczyć od 14 czy od 17?
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli na USG było dziś widoczne ciałko żółte to dziś też warto współżyć, czy odpuścić?

Dzięki [emoji9] Tak właśnie mi się wydawało
Te wyniki nie są okej. Nie znam się za dobrze żeby stwierdzić czy to io, ale na pewno cukier po 2h powinien byc mniejszy niż po 1h i w granicy tego na czczo, A Ty masz większy niż po 1h

Super wynik! Ja w 31dc mialam 280 więc praktycznie tak samo. I Wiki ma już prawie 1.5 roku ;) zrób po 48h bete, bo pamiętaj że nie liczy się wartość A przyrost.

Pewnie że możesz. Ja też brałam heparyne na wieczór, bo wymyśliłam sobie że w nocy się nie ruszam i lepiej żeby wtedy działała hepayna

Ok, dostałam receptę na heparynę i progesteron. Wizyta jak beta będzie powyżej 1000. Myślicie, ze mogę wieczorem robić zastrzyk a rano acard? Poprzednio na odwrót robiłam, ze w południe zastrzyk, a acard wieczorem, ale tetaz wiem, ze w pracy nie dam rady sobie wbijać igły

Super gratuluję raz jeszcze! :) Trzymam kciuki :*
Ja byłam na pierwszej wizycie jak beta była koło 20 tysięcy i był tylko pęcherzyk bez zarodka. Co do acardu to lekarz mi mówił, że na noc powinno się przyjmować i tez tak stosuje.

Dziewczyny, wydaje mi się że co lekarz to opinia na temat heparyny i acardu. Jedni mowia że tylko rano, inni że absolutnie rano tylko wieczorem. Tak na prawdę nigdy nie widziałam żadnych badań dokumentujących w 100% jedna albo druga tezę. Tu są dziewczyny które brały rano acard wieczór heparyne, rano heparyne wieczór acard, sama heparyne tylko rano lub sama heparyne tylko wieczór. Każda urodziła dziecko, więc tylko utwierdza mnie to w mojej tezie że to po prostu nie ma totalnie żadnego znaczenia

Dziewczyny, wydaje mi się że co lekarz to opinia na temat heparyny i acardu. Jedni mowia że tylko rano, inni że absolutnie rano tylko wieczorem. Tak na prawdę nigdy nie widziałam żadnych badań dokumentujących w 100% jedna albo druga tezę. Tu są dziewczyny które brały rano acard wieczór heparyne, rano heparyne wieczór acard, sama heparyne tylko rano lub sama heparyne tylko wieczór. Każda urodziła dziecko, więc tylko utwierdza mnie to w mojej tezie że to po prostu nie ma totalnie żadnego znaczenia
No właśnie... napisałam do mojego gina SMS i on mi odpisał, ze nie ma znaczenia w jakiej kolejności.

reklama
Do góry