reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo ładne. Moja siostra już ma Julie więc u mnie odpada :)
My już się tak przyzwyczailiśmy że stary gada do brzucha po imieniu [emoji28]
Jescze Zosia, Zuzia jest ładne ale w rodzinie u nas już są. My od początku mówiliśmy że będzie Julia albo Kacper [emoji846]
Czy któraś z Was używała monitora oddechu? Warto kupić na początek? Jaki polecacie?
Ja nie kupuje, przynajmniej na chwilę obecną..

reklama
Czy któraś z Was używała monitora oddechu? Warto kupić na początek? Jaki polecacie?
Ja kupiłam i polecam z całego serca. Wiedziałam że będę mieć schizy i co chwilę nasluchiwać zy mała oddycha, więc koszt monitora w zamian za spokój ducha był niewielki. Pamiętam noc, gdzie Wiki tak się zamówiła płaczem i w momencie przestała, jak się nachylilam to nie słyszałam że oddycha, dopiero praktycznie kładąc policzek na jej ustach wyczuwam oddech. Monitor wtedy pozwolił mi spokojnie spać ;) A mąż jak usłyszał że kupuje to marudził że wydaje bezsensownie kasę, po czym po tygodniu powiedział że to był najlepszy zakup i nie wyobraża sobie funkcjonować bez niego 🤣 teraz Wiki ma rok i 5 miesięcy A używamy cały czas. Mamy babysense 7 i super się sprawdza

Kochane odebrałam dziś wynik po poronieniu histopatologiczny , wizyta dopoeto za tydzień , a łaciny nie znam , pomożecie co to oznacza ?

RESIDUA DECIDUAE ET CHORII

z góry dziękuje 😘

Kochane odebrałam dziś wynik po poronieniu histopatologiczny , wizyta dopoeto za tydzień , a łaciny nie znam , pomożecie co to oznacza ?

RESIDUA DECIDUAE ET CHORII

z góry dziękuje 😘

Z tego co mówi Google to resztki doczesnej i kosmki łożyskowe,czyli normalny obraz po poronieniu. Moim zdaniem nic groźnego, nie.ma zasniadu A to najważniejsze. Także spokojnie poczekaj na wizytę u lekarza

Ja na 3 dzieci kupiłam raz - dla najmłodszego - bo poród był w 34 tc i podczas tygodnia na intensywnej opiece były bezdechy. Ja kupiłam snuze przypinana do pieluchy, bo wiedziałam juz, jaki mamy styl życia i że noworodek nie będzie przebywał w łóżeczku. Alarmy kilka razy się włączały w pierwszym półroczu życia i nie wydaje mi się, aby były fałszywe (aczkolwiek nie mam poczucia, że dziecko by umarło bez monitora).

reklama
Do góry