reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny, pozwolę sobie do was dołączyć... Od roku staramy się o dziecko z moim najwspanialszym mężem, różni lekarze, różne diagnozy jednak ostatnim do którego trafiliśmy był doktor W. Wspaniała osoba. Wystarczyło kilka badań 4 wizyty i decyzja zapadła o inseminacji... Zabieg wykonywał sam doktor 17.06.2020 i oczom nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam 2 kreski 27.06.2020. Pierwsza inseminacja udana?! Szalenstwo[emoji3060] niestety, szczęście trwało jedynie 8 tygodni... Wizyta kontrolna i brak akcji serca... Straszna diagnoza... Tydzień później dostałam plamien i że skierowaniem do szpitala na lyzeczkowanie... Dziś jest mój 30 dzień cyklu a Miesiaczki brak... Stosowałam różne metody żeby przyspieszyć... Wino wytrawne, kąpiel gorąca i długa, wysiłek fizyczny i nic... Zwykle cykle miałam 27/28 dni. A chciałabym już dostać @ bo w tym miesiącu lekarz obiecał że zrobimy kolejna inseminacje... Czekam na nią jak nigdy... Chciałabym już brać te zastrzyki stymulacyjne i być o krok do przodu. Powiedzcie mi co wy o tym sądzicie i czy macie jakieś skuteczne sposoby na wywołanie Miesiaczki?
Po poronieniu choroby muszą dojść do równowagi i to trwa. Dlatego nie przyspieszysz miesiączki. Czasem przychodzi po 40 dniach nawet. Wszystko zależy od tego, czy miałaś zabieg. Wtedy dobrze dać ciału odpocząć i zregenerować śluzówkę macicy, by przy zbyt cienkiej sytuacja się nie powtórzyła. Jeśli naturalnie robiłaś to ciało samo wie co i kiedy zrobić. Tak czy inaczej potrzebuje czasu by dobrze przyjąć kolejną ciążę.
Inna kwestią to lekarz, którego chwalisz. Nie byłabym taka zadowolona, bo gdyby dobrze cię przebadał to prawdopodobnie nie stracilabys tego dziecka. Straty po serduszku to najczęściej problemy immunologiczne lub z krzepliwością krwi. By to wiedzieć potrzeba szeregu badań. Mogła to być wada genetyczna, ale na to wpływu nie masz i leków też nie. Ale by się o tym przekonać wypadałoby przebadać materiał z poronienia. A teraz też sprawdzić, czy to nie wynik wirusa lub bakterii. Tak naprawdę to dużo do zrobienia przed kolejną ciaza, by sytuacja się nie powtórzyła.
Tylko ja piszę z perspektywy dwóch strat. Gdybym wcześniej o tym wszystkim wiedziała to drugiego dziecka prawdopodobnie bym nie stracila

reklama
Po poronieniu choroby muszą dojść do równowagi i to trwa. Dlatego nie przyspieszysz miesiączki. Czasem przychodzi po 40 dniach nawet. Wszystko zależy od tego, czy miałaś zabieg. Wtedy dobrze dać ciału odpocząć i zregenerować śluzówkę macicy, by przy zbyt cienkiej sytuacja się nie powtórzyła. Jeśli naturalnie robiłaś to ciało samo wie co i kiedy zrobić. Tak czy inaczej potrzebuje czasu by dobrze przyjąć kolejną ciążę.
Inna kwestią to lekarz, którego chwalisz. Nie byłabym taka zadowolona, bo gdyby dobrze cię przebadał to prawdopodobnie nie stracilabys tego dziecka. Straty po serduszku to najczęściej problemy immunologiczne lub z krzepliwością krwi. By to wiedzieć potrzeba szeregu badań. Mogła to być wada genetyczna, ale na to wpływu nie masz i leków też nie. Ale by się o tym przekonać wypadałoby przebadać materiał z poronienia. A teraz też sprawdzić, czy to nie wynik wirusa lub bakterii. Tak naprawdę to dużo do zrobienia przed kolejną ciaza, by sytuacja się nie powtórzyła.
Tylko ja piszę z perspektywy dwóch strat. Gdybym wcześniej o tym wszystkim wiedziała to drugiego dziecka prawdopodobnie bym nie stracila
Rozumiem, przed zabiegiem miałam robione wszystkie badania krzepliwosc, przeciwciała, wirusowe wszystkie badania itd. Nie obwiniam mojego lekarza, wizyty miałam co 2 tygodnie leki dobierane i kontakt o każdej porze dnia i nocy... Nie sądzę żeby opieka lekarza w tym przypadku mogła przyczynić się do poronienia. W szpitalu lekarze też mówili że to się zdarza i prawdopodobnie wada płodu... I każdy inny lekarz z którym rozmawiałam mówił właśnie tak... Rozszerzona diagnostyka ma sens przy drugim poronieniu. Mam 5 sióstr które mają już swoje dzieciaczki i wszystkie 5 poronilo pierwsza ciąże... Dodam że 2 z nich leczyło się właśnie u tego lekarza i dzięki niemu udało im się 😉 nie można nikogo obwiniac. Ale dziękuję bardzo za opinie, fakt u mnie był zabieg i może dlatego @ przyjdzie ze sporym opóźnieniem... 🥴

Dzidwczyny !
Corka ma. 16 tygodni. Od miesiaca zaparcia. (Przemilcze ze dwoch pediatrow zalecilo rozszerxanie doety). Ale... ostatnio sie mocno napinala, nie jadla za duzo, duzo sikala, slabo spi i mocno sie prezy. (A fizjo byl jakies 3 tyg i wszystko oprócz lekkiej asymetrii i napiecia w barkavh, to na tluowiu o obwodzie ok) i dzisiaj przyszly badsnia i mamy podwyzszona witaminę d3 😱😱😱
Makx do 60, a Miłka ma 90 🤷‍♀️😱
Ja się suplementuje prenatal duo, ale i tak kazali dzidcku podawac d3. I mam takie zwykłe krople z Doz. I tak jedna kropla to 20p, więc zalecane byky 2 krople. Tak dawalam...
Co sądzicie?
Dzisiaj oediatra na 18.00

Dzidwczyny !
Corka ma. 16 tygodni. Od miesiaca zaparcia. (Przemilcze ze dwoch pediatrow zalecilo rozszerxanie doety). Ale... ostatnio sie mocno napinala, nie jadla za duzo, duzo sikala, slabo spi i mocno sie prezy. (A fizjo byl jakies 3 tyg i wszystko oprócz lekkiej asymetrii i napiecia w barkavh, to na tluowiu o obwodzie ok) i dzisiaj przyszly badsnia i mamy podwyzszona witaminę d3 [emoji33][emoji33][emoji33]
Makx do 60, a Miłka ma 90 [emoji2368][emoji33]
Ja się suplementuje prenatal duo, ale i tak kazali dzidcku podawac d3. I mam takie zwykłe krople z Doz. I tak jedna kropla to 20p, więc zalecane byky 2 krople. Tak dawalam...
Co sądzicie?
Dzisiaj oediatra na 18.00
Jest taki środek makrogol który przy zaparciach pomaga. Nazywa się forlax. Występuje też pod inną nazwą. Pytanie tylko co jest przyczyną zaparć?

Ja miałam @ po 18 dniach i w szoku byłam A to już było ponad pół roku po poronieniu, byłam u gin, nic nie znalazła , żadnej przyczyny. Gin to mówi że to nie miesiączka A krwawienie w cyklu
Dziewczyny! Czy zdarzały Wam się plamienia tuż po owu? U mnie po czerwcowym poronieniu cykl 27 dniowy skrócił się do 24 dni. Za 5 dni dopiero powinien byc okres, a ja już plamię od 3 dni. Jeśli to początek miesiączki, to w tym miesiącu moj cykl by trwał 18 dni [emoji80] dodam, ze zaczęłam ponowne starania.

Forlax jest chyba powyżej 7rż. Lactulosum można podawać niemowlakom.
Najnowsze zalecenia WHO mówią o rozszerzaniu diety po 6m.ż. Moje dzieci jeszcze są ze starych wytycznych i rozszerzanie diety było po 4 m-cu - żyją i mają się dobrze ;p Z tymże to wiąże się z możliwością kolejnych rewolucji brzuszkowych.

Forlax jest chyba powyżej 7rż. Lactulosum można podawać niemowlakom.
Najnowsze zalecenia WHO mówią o rozszerzaniu diety po 6m.ż. Moje dzieci jeszcze są ze starych wytycznych i rozszerzanie diety było po 4 m-cu - żyją i mają się dobrze ;p Z tymże to wiąże się z możliwością kolejnych rewolucji brzuszkowych.
Zobaczymy co powie na dzisiejszym spotkaniu. To już wiem skąd u nich pomysl aby rozszerzac od 4 miesiaca zycia. 🤔 jak powiedzialam pediatrez ze who zaleca od 6 miesiaca to skwitowała "nie slyszalam" z irytacja. 👍🙄 to już jest 3 pediatra do którego ide. Jedna zapisuje antybiotyk na katar a drugi homeopatię. I juz nic nie wiem.
A wiem ze nic strasznego by się nie działo jakby ta jarzynowke dostala. Ale ja nie widzę po prostu zależności pomoedzy zaparciami a rozszerzaniem doety. Szczególnie ze zalecil sok marchewkowy 🤔

reklama
Do góry