reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@monika1708 @annkow111 @witch84 @Charlotte21 dziękuję Wam za informację. Już właśnie dzwoniłam do jednej przychodni po waszych postach i już wszystko wiem. Mam złożyć deklarację o lekarza, położna i pielęgniarkę i wszystko będzie załatwione. Nie jest to przychodnia na moim osiedlu ale rozmawiałam z tą położna środowiskowa i ona mówi, że nie ma problemu ona też na te osiedle przychodzi. Do tego będą uruchamiać jakiś cykl spotkan dla przyszłych mam w przychodni i też mnie zapisze.

@Charlotte21 chciałam zapytać o Twoje TSH w ciąży, bo pamiętam, że miałaś podobnie jak ja. Czy jak u Ciebie przestało rosnąć to już spadało i schodziłas z dawki leków czy to jest tak skokowo? U mnie ostatnio cały czas rosło a teraz jest tendencja spadkowa. Wiec się zastanawiam czy jeszcze wzrośnie i będę zwiększać dawkę czy już będę schodzić z tej co biorę.

reklama
@monika1708 @annkow111 @witch84 @Charlotte21 dziękuję Wam za informację. Już właśnie dzwoniłam do jednej przychodni po waszych postach i już wszystko wiem. Mam złożyć deklarację o lekarza, położna i pielęgniarkę i wszystko będzie załatwione. Nie jest to przychodnia na moim osiedlu ale rozmawiałam z tą położna środowiskowa i ona mówi, że nie ma problemu ona też na te osiedle przychodzi. Do tego będą uruchamiać jakiś cykl spotkan dla przyszłych mam w przychodni i też mnie zapisze.

@Charlotte21 chciałam zapytać o Twoje TSH w ciąży, bo pamiętam, że miałaś podobnie jak ja. Czy jak u Ciebie przestało rosnąć to już spadało i schodziłas z dawki leków czy to jest tak skokowo? U mnie ostatnio cały czas rosło a teraz jest tendencja spadkowa. Wiec się zastanawiam czy jeszcze wzrośnie i będę zwiększać dawkę czy już będę schodzić z tej co biorę.
Nam te wszystkie rzeczy właśnie mówiła położna na szkole rodzenia [emoji3526]

@Humhum No to cieszę się, że udało Ci się wszystko załatwić. W razie czego 2 razy w roku możesz sobie bezpłatnie zmienić lekarza/pielęgniarkę/położną - gdyby jednak coś Ci nie pasowało ;-)

Ale pamięć ! I to w ciazy ! Podziwiam 😁😁 u mnie skok zawsze następował na początku ciazy. Potem jak bralam 50/75 letrox to sumie tsh utrzymywało kolo 1. Czasem jak lekko podskoczyło to wzięłam czesvuej 75. Tak bylam dogadana z endo.
😄

@Humhum No to cieszę się, że udało Ci się wszystko załatwić. W razie czego 2 razy w roku możesz sobie bezpłatnie zmienić lekarza/pielęgniarkę/położną - gdyby jednak coś Ci nie pasowało ;-)
To dobrze wiedzieć, że dwa razy w roku można zmienić. Jak mi coś się nie spodoba w tej przychodni. Ale dlatego ja wybrałam ze względu na tą położną :)

Ale pamięć ! I to w ciazy ! Podziwiam 😁😁 u mnie skok zawsze następował na początku ciazy. Potem jak bralam 50/75 letrox to sumie tsh utrzymywało kolo 1. Czasem jak lekko podskoczyło to wzięłam czesvuej 75. Tak bylam dogadana z endo.
😄

A po porodzie jak u Ciebie wygląda te TSH? Dalej bierzesz leki czy się coś zmieniło?
Ja cały czas 75 biorę i teraz spada. Więc jak jeszcze spadnie to może lekarz będzie zmniejszał znowu na 50.
Z pamięcią nie jest źle gorzej z koncentracją :p

A po porodzie jak u Ciebie wygląda te TSH? Dalej bierzesz leki czy się coś zmieniło?
Ja cały czas 75 biorę i teraz spada. Więc jak jeszcze spadnie to może lekarz będzie zmniejszał znowu na 50.
Z pamięcią nie jest źle gorzej z koncentracją :p
To u mnie problem był ze wszystkim 😂 THS od razu mi zostało takie jak w ciąży. Jakieś 3 tygodnie po porodzie badałam i było ok, jakoś 0,9 więc zgodnie z zaleceniami endo miałam brać cały czas 50. No i tak zeszło mi 3 miesiące i nie sprawdziłam ponownie. 😒 Jakoś nie mogę się zebrać rano po tych niewyspanych nocach 🤦‍♀️Jak byłam w ciąży to był w pewnym momencie problem z dostępnośćie Euthyroxu i byłam zmuszona od siotrony wziąć Letrox. Okazało się, że działa na mnie lepiej i szybciej mi spadało TSH przy mniejszych dawkach. Bo już miałam w poprzednich dwóch poronionych ciążach na samym początku Euthyrox 100 i TSH bardzo powoli spadało.

Hej Kochane,

mam zagwozdkę, może pomożecie.

Od owulacji mam brać neoparin, testy owu nie pokazują peak'u a to już 16dc. Normalnie go mam 14-15dc. Myślicie, że brać już neoparin czy zupełnie sobie darować. (Biorę go w razie możliwego zapłodnienia.) Obawiam się, że owu może nie być w tym cyklu (zupełna nowość, pierwszy raz od 1,5 roku bez owu...)

reklama
Do góry