reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@monika1708 @annkow111 @witch84 @Charlotte21 dziękuję Wam za informację. Już właśnie dzwoniłam do jednej przychodni po waszych postach i już wszystko wiem. Mam złożyć deklarację o lekarza, położna i pielęgniarkę i wszystko będzie załatwione. Nie jest to przychodnia na moim osiedlu ale rozmawiałam z tą położna środowiskowa i ona mówi, że nie ma problemu ona też na te osiedle przychodzi. Do tego będą uruchamiać jakiś cykl spotkan dla przyszłych mam w przychodni i też mnie zapisze.

@Charlotte21 chciałam zapytać o Twoje TSH w ciąży, bo pamiętam, że miałaś podobnie jak ja. Czy jak u Ciebie przestało rosnąć to już spadało i schodziłas z dawki leków czy to jest tak skokowo? U mnie ostatnio cały czas rosło a teraz jest tendencja spadkowa. Wiec się zastanawiam czy jeszcze wzrośnie i będę zwiększać dawkę czy już będę schodzić z tej co biorę.

reklama
@monika1708 @annkow111 @witch84 @Charlotte21 dziękuję Wam za informację. Już właśnie dzwoniłam do jednej przychodni po waszych postach i już wszystko wiem. Mam złożyć deklarację o lekarza, położna i pielęgniarkę i wszystko będzie załatwione. Nie jest to przychodnia na moim osiedlu ale rozmawiałam z tą położna środowiskowa i ona mówi, że nie ma problemu ona też na te osiedle przychodzi. Do tego będą uruchamiać jakiś cykl spotkan dla przyszłych mam w przychodni i też mnie zapisze.

@Charlotte21 chciałam zapytać o Twoje TSH w ciąży, bo pamiętam, że miałaś podobnie jak ja. Czy jak u Ciebie przestało rosnąć to już spadało i schodziłas z dawki leków czy to jest tak skokowo? U mnie ostatnio cały czas rosło a teraz jest tendencja spadkowa. Wiec się zastanawiam czy jeszcze wzrośnie i będę zwiększać dawkę czy już będę schodzić z tej co biorę.
Nam te wszystkie rzeczy właśnie mówiła położna na szkole rodzenia [emoji3526]

@Humhum No to cieszę się, że udało Ci się wszystko załatwić. W razie czego 2 razy w roku możesz sobie bezpłatnie zmienić lekarza/pielęgniarkę/położną - gdyby jednak coś Ci nie pasowało ;-)

Ale pamięć ! I to w ciazy ! Podziwiam 😁😁 u mnie skok zawsze następował na początku ciazy. Potem jak bralam 50/75 letrox to sumie tsh utrzymywało kolo 1. Czasem jak lekko podskoczyło to wzięłam czesvuej 75. Tak bylam dogadana z endo.
😄

@Humhum No to cieszę się, że udało Ci się wszystko załatwić. W razie czego 2 razy w roku możesz sobie bezpłatnie zmienić lekarza/pielęgniarkę/położną - gdyby jednak coś Ci nie pasowało ;-)
To dobrze wiedzieć, że dwa razy w roku można zmienić. Jak mi coś się nie spodoba w tej przychodni. Ale dlatego ja wybrałam ze względu na tą położną :)

Ale pamięć ! I to w ciazy ! Podziwiam 😁😁 u mnie skok zawsze następował na początku ciazy. Potem jak bralam 50/75 letrox to sumie tsh utrzymywało kolo 1. Czasem jak lekko podskoczyło to wzięłam czesvuej 75. Tak bylam dogadana z endo.
😄

A po porodzie jak u Ciebie wygląda te TSH? Dalej bierzesz leki czy się coś zmieniło?
Ja cały czas 75 biorę i teraz spada. Więc jak jeszcze spadnie to może lekarz będzie zmniejszał znowu na 50.
Z pamięcią nie jest źle gorzej z koncentracją :p

A po porodzie jak u Ciebie wygląda te TSH? Dalej bierzesz leki czy się coś zmieniło?
Ja cały czas 75 biorę i teraz spada. Więc jak jeszcze spadnie to może lekarz będzie zmniejszał znowu na 50.
Z pamięcią nie jest źle gorzej z koncentracją :p
To u mnie problem był ze wszystkim 😂 THS od razu mi zostało takie jak w ciąży. Jakieś 3 tygodnie po porodzie badałam i było ok, jakoś 0,9 więc zgodnie z zaleceniami endo miałam brać cały czas 50. No i tak zeszło mi 3 miesiące i nie sprawdziłam ponownie. 😒 Jakoś nie mogę się zebrać rano po tych niewyspanych nocach 🤦‍♀️Jak byłam w ciąży to był w pewnym momencie problem z dostępnośćie Euthyroxu i byłam zmuszona od siotrony wziąć Letrox. Okazało się, że działa na mnie lepiej i szybciej mi spadało TSH przy mniejszych dawkach. Bo już miałam w poprzednich dwóch poronionych ciążach na samym początku Euthyrox 100 i TSH bardzo powoli spadało.

Hej Kochane,

mam zagwozdkę, może pomożecie.

Od owulacji mam brać neoparin, testy owu nie pokazują peak'u a to już 16dc. Normalnie go mam 14-15dc. Myślicie, że brać już neoparin czy zupełnie sobie darować. (Biorę go w razie możliwego zapłodnienia.) Obawiam się, że owu może nie być w tym cyklu (zupełna nowość, pierwszy raz od 1,5 roku bez owu...)

reklama
Do góry