reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Po poronieniu badałam betę i robiłam test tak normalnie w poprzednim cyklu. Zarówno test jak i beta były negatywne. Także aktualny test niejest związany z poprzednia ciąża. Wtedy również już przy przyjęciu na oddział miałam mocny spadek bety.

W takim razie zrób betę i powtórz po 48h wtedy będzie jasne. Trzymam kciuki ❤️

reklama
@roki_1991 to zazdroszczę bo ja po 1 poronieniu i 1 ciąży biochemicznej nie miałam recepty z R... Na heparyne i inne leki plus prywatna wizyta wydawałam co miesiąc majątek. Ale oczywiście dla córki wszystko 😉

Ja wizyty co 2tyg, początkowo jeszcze dwóch lekarzy, badania wszystkie prywatne, robione na każdą wizytę, więc dobrze że chociaż heparyna i luteine były na R ;) ale tak jak mówisz, dla córeczki wszystko :)

Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne 😂😂
No kochana, moje ogromne gratulacje :) dzielna byłaś i fajnie że mąż dał radę być cały czas :) A Marcelinka śliczna. Widzisz, udało się mieć sierpniowa córeczkę ;)

Dziewczyny okres w tym cyklu po 29 dniach. Dzisiejszego dnia jeszcze nie zaliczam ale od jutra pewnie zaznaczę jako okres 1.09 i 1dc. 14dc prawie pozytywny test owu. Oby te cykle już takie byly.

W zeszłym tygodniu złożyłam papiery o nowe mieszkanie do innej spółdzielni i już mają dla mnie propozycje. Idę oglądać mieszkanie w czwartek. Aż 400m dalej niż teraz [emoji1787]

Az sie popłakałam. Pdzypkmnialo mi sie jak pierwszy raz zobaczykam Miłke 😪😪 cudowne uczucie. U mnie te naciecie bylk. W ostatniej fazie oxy bo parte sie kończyły...🥴 6 h bólów z krzyża. Takze wiem o czym mówisz. Ale...mi tez mowili ze zapomnę...eh...3.5 miesiaca i czuje paniczny strach przed kolejnym 🤷‍♀️🤷‍♀️
Marcelina jest przepiekna. Kolejna forumowa Gwiazda ! 🥰🥰🥰
Co do kamienia,m jeżeli chce pogadac to pisz. Sporo sie dowiedziałam ostatnio. Mam nadzieję ze szpital jest nastawiony na karmienie. !
Bardzo ważne abg dostawiać i dostawiać. Nie daj się namówić na nakładki silikonowe. Mi przez nie laktacja bie ruszyła tak jak powinna. Slina dziecka jest najważniejsza. 🙂 i niestety jak to na filmikach i modułach. Dzidcko mocno buzia otwarta i dziecko nałożyć na piers. Zlapie ! 🥰 mam jedna wklesnieta brodawke i jedna plaska i karmie z obu. A dalam się namówić na nakładki. Eehhhh. Przy drugim bede mądrzejszą.

Super ,ze maz mógł być!!!
U mnie niestety nie...

Gratuluję!!!! Straszbiw strasznie mocno. 🥰🥰🥰🥰
Chce karmić i ciągle karmię mała wisi non stop na cycku ale sutki moje wymiękają powoli, dziś ma być doradczyni laktacyjna to zobaczymy... Szkoda mi małej bo męczy się prawie nie śpi bo cycva tam chyba nic nie leci lub mało ale nie poddajemy się

Chce karmić i ciągle karmię mała wisi non stop na cycku ale sutki moje wymiękają powoli, dziś ma być doradczyni laktacyjna to zobaczymy... Szkoda mi małej bo męczy się prawie nie śpi bo cycva tam chyba nic nie leci lub mało ale nie poddajemy się
Leci ile jej potrzeba 👍 dzuecko jie da się zagłodzić. Bedzie silnie sie dopominać 🥰 daj jej wisieć na piersi ile potrzebuje ✊ caluski dla was.

Możesz wypić sobie femalti.ker. To pomoże. Na sutki lano maść z Ziaji polecam. Nie trzeba zmywać przed karmieniem i świetnie goi. Uwierz mi większość sutków wymieka na początku i to wcale nie oznacza złych wędzidełko w, czy złego chwytania. Po prostu delikatna skóra musi przyzwyczaić się do usciskow smoka [emoji3059]. A wklęsłe czy wypukłe nie ma znaczenia. Twoje dziecko zna tylko twoje sutki, więc z całą pewnością są dla niej najlepsze i ona sobie z nimi poradzi. Miałam obydwa wklesniete, a dwa smoki wykarmilam. Ty też poradzisz. Niestety szkoda, że o tym się nie mówi, ale początki kp są trudne.

Niestety to tak nie działa, że jak raz urodziłaś dziecko, to kolejny raz się uda. Są dziewczyny, które mają dzieci z bezproblemowej pierwszej ciąży, a potem ronią. Nie do końca wiem, jak jest z pępowina dwunaczyniowa, ale wiele dzieci się z nią rodzi. Choć to może wskazywać na wady genetyczne. Przyjrzyj się swojej krzepliwości, bo o tym może świadczyć histpad, że masz problemy z krzepliwością krwi, tzn, że w ciąży gęstnieje, robią się skrzepy i dziecko umiera. No i niestety polecam zmienić ginekologa, bo jego tłumaczenie jest słabe. Poszukaj kogoś polecanego od niepowodzeń polozniczych jeśli chcesz uniknąć powtórki.

Podpisuje się pod tym co kolezanka napisala.
1 Syn zdrowe Dziecko. Z testu pappa wyszly slabe przeplywy maciczne. Wdrożony acard.
Dwie kolejne ciąże stracone.
Tłumaczenie niektorych lekarzy to sie zdarza. Wadliwa komorka
Poronienia sie zdarzaja
Pani sie nie przejmuje
Nawet lekarz diagnozujac mnie po 2 poronieniu stwierdził, ze do 3 poronien to norma i mam isc do domu nie robiac badan.
Badania oczywiscie zrobilam i mam trombofilie.
Krew gestniala i dwa razy zarodek z bijacym juz serduszkiem obumarl na 9 tygodniu.
......
Ale to ja musze z tym zyc . Nie żaden lekarz.

Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne 😂😂
Kochana, olbrzymie gratulacje! Byłaś bardzo dzielna. Udało się, że Marcelinka jest sierpniową dziewczynka ❤️
Ważne, że akcja poszła szybko, to najlepsze co może być, mimo, że cholernie boli. Nacięciem się nie martw. Bardzo się cieszę że miałaś możliwość porodu z mężem.
Wycałuj Kruszynkę od cioci ❤️ piękna dziewczyneczka. Aż mi się zatęskniło za moim malusim noworodkiem... :)
Mam nadziej ze szybciutko wyjdziecie ze szpitala!

@coco07 nie wiem jak to jest, że się zapomina... Ja już trzy tygodnie po porodzie myślałam o kolejnej ciąży 😅🙈 jak się miewa Oliwcia? ❤️

@Takaja123 przejmuj brzuszek ❤️

Dziewczyny ja mam pytanie w sprawie położnej z przychodni, która przychodzi już po porodzie do domu i pomaga. Jak to wygląda? Trzeba złożyć deklarację w przychodni o takiej położnej? Czy musi to być przychodnia najbliżej domu czy można złożyć deklarację do przychodni innej w mieście i tam być zapisanym? Czy jest to obowiązkowe czy jak to wygląda? Rozumiem, że położna wynajeta do porodu to co innego niż położna środowiskowa już po porodzie? Przepraszam z góry za moje pytanie ale jest całkowicie zielona w temacie do lekarzy chodzę bardzo rzadko a jak już to prywatnie.

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie w sprawie położnej z przychodni, która przychodzi już po porodzie do domu i pomaga. Jak to wygląda? Trzeba złożyć deklarację w przychodni o takiej położnej? Czy musi to być przychodnia najbliżej domu czy można złożyć deklarację do przychodni innej w mieście i tam być zapisanym? Czy jest to obowiązkowe czy jak to wygląda? Rozumiem, że położna wynajeta do porodu to co innego niż położna środowiskowa już po porodzie? Przepraszam z góry za moje pytanie ale jest całkowicie zielona w temacie do lekarzy chodzę bardzo rzadko a jak już to prywatnie.
W szpitalu musisz podać dane położnej środowiskowej jak dobrze pamiętam i przychodnie która wybrałaś dla dziecka , ja deklaracje kogo wybieram złożyłam przez profil zaufany [emoji3526]

Do góry