reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Po poronieniu badałam betę i robiłam test tak normalnie w poprzednim cyklu. Zarówno test jak i beta były negatywne. Także aktualny test niejest związany z poprzednia ciąża. Wtedy również już przy przyjęciu na oddział miałam mocny spadek bety.

reklama
@Takaja123 to prawda niestety. Tylko szkoda jak napisała @aga.i.nieszka nie ma na liście duphastonu...
@roki_1991 no właśnie nie do końca. Ja nie miałam podstaw ( albo może miałam ale nie wykonałam wszystkich badań np na trombofilie bo udało mi się zajść w kolejna ciąże) a lekarka i tak zaleciła przyjmować heparyne tylko wystawiała mi receptę w pełni płatna bo nie miała żadnego papierka na to by mogła wystawiać refundację a na sam wywiad się bała
No to w rskimraziexalezy od lekarza. Moja gin po 2 stratach zawsze daje heparyne na R i nie potrzebuje do tego badań. Dla niej już sam fakt 2 strat jest podstawą do heparyny w ciąży ;)

@roki_1991 to zazdroszczę bo ja po 1 poronieniu i 1 ciąży biochemicznej nie miałam recepty z R... Na heparyne i inne leki plus prywatna wizyta wydawałam co miesiąc majątek. Ale oczywiście dla córki wszystko 😉

Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne 😂😂

Załączniki

• IMG_20200831_121541.jpg
    IMG_20200831_121541.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 119
Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogne 😂😂
Gratulacje ❤️

Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne [emoji23][emoji23]
Gratuluję! Słodziutka [emoji3059]

Tylko one mają być chyba darmowe czyli refundacja 100 % luteina i duphaston nie były refundowane tylko 100% płatne
Kochana, luteina była wcześniej na R:) duphaston był tylko 100%
Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne 😂😂
Gratuluje!!😍😘 a poród.... wiem o czym piszesz 😂 ale niedługo zapomnisz 👍😊

reklama
Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne [emoji23][emoji23]
Gratulacje, śliczna kruszynka! [emoji7][emoji7] dużo zdrówka

Do góry