reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Duphastonu nie ma na tej liście. Ale tak, weszła taka ustawa i od jutra ma obowiązywać.
Hej ! Nie wiem czy słyszałyście (ja się dowiedziałam od taty mojego), ze weszla ustawa Ciaza+ i jest wykaz lekow refundowanych. W tym euthyrox, duohaston,m luteina i.....heoaryna(neopren tez). Jestem w szoku. Majątek wydałam na clexane w ciazy. [emoji2356] słyszałyście l tym? Ktoras z was lorzysta?

reklama
Witajcie.
Dwa miesiące temu poroniłam w szpitalu ciążę trojacza (jedno puste jajo i zroślaki). Termin mojej miesiączki aktualnie przypada na 5.09, w czwartek (22 dzień cyklu) zaczęło mi sie brązowe plamienie, a w sumie tylko ślady zabarwienia na brązowo na papierze i trwa do dziś. Wczoraj zrobiłam test ciążowy. Wyszły dwie kreski, ta druga mocno widoczna.
W środę z pracy zostałam odebrana po napadzie nerwicy. Nie mogłam złapać oddechu, robiło mi się słabo. Po poronieniu wróciłam po miesiącu do pracy, w mocno stresujące warunki, praca na nockach.
Bardzo się boję o ciążę, że ten test był za szybko, że sytuacja się powtórzy i 5.09 dostanę normalny okres.

@Takaja123 to prawda niestety. Tylko szkoda jak napisała @aga.i.nieszka nie ma na liście duphastonu...
@roki_1991 no właśnie nie do końca. Ja nie miałam podstaw ( albo może miałam ale nie wykonałam wszystkich badań np na trombofilie bo udało mi się zajść w kolejna ciąże) a lekarka i tak zaleciła przyjmować heparyne tylko wystawiała mi receptę w pełni płatna bo nie miała żadnego papierka na to by mogła wystawiać refundację a na sam wywiad się bała

Witajcie.
Dwa miesiące temu poroniłam w szpitalu ciążę trojacza (jedno puste jajo i zroślaki). Termin mojej miesiączki aktualnie przypada na 5.09, w czwartek (22 dzień cyklu) zaczęło mi sie brązowe plamienie, a w sumie tylko ślady zabarwienia na brązowo na papierze i trwa do dziś. Wczoraj zrobiłam test ciążowy. Wyszły dwie kreski, ta druga mocno widoczna.
W środę z pracy zostałam odebrana po napadzie nerwicy. Nie mogłam złapać oddechu, robiło mi się słabo. Po poronieniu wróciłam po miesiącu do pracy, w mocno stresujące warunki, praca na nockach.
Bardzo się boję o ciążę, że ten test był za szybko, że sytuacja się powtórzy i 5.09 dostanę normalny okres.
To może być kreska z poprzedniej ciązy, bo miałas dużą betę z trojaczkami.
Mi dwa cykle pokazywał się test ciążowy

Witajcie.

Test może być pozytywny jeszcze po poronieniu. Najwidoczniej beta hcg nie spadła do 0 i stąd pozytywny test

reklama
Witajcie.
A badalaś hcg po wyjściu ze szpitala? Wydaje mi się, że powinnaś teraz pójść na na badanie krwi i sprawdzić, czy jest przyrost, czy spadek. Ale jak nie dajesz rady psychicznie, to może w pierwszej kolejności coś na uspokojenie?

Do góry