reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Po poronieniu badałam betę i robiłam test tak normalnie w poprzednim cyklu. Zarówno test jak i beta były negatywne. Także aktualny test niejest związany z poprzednia ciąża. Wtedy również już przy przyjęciu na oddział miałam mocny spadek bety.

reklama
@Takaja123 to prawda niestety. Tylko szkoda jak napisała @aga.i.nieszka nie ma na liście duphastonu...
@roki_1991 no właśnie nie do końca. Ja nie miałam podstaw ( albo może miałam ale nie wykonałam wszystkich badań np na trombofilie bo udało mi się zajść w kolejna ciąże) a lekarka i tak zaleciła przyjmować heparyne tylko wystawiała mi receptę w pełni płatna bo nie miała żadnego papierka na to by mogła wystawiać refundację a na sam wywiad się bała
No to w rskimraziexalezy od lekarza. Moja gin po 2 stratach zawsze daje heparyne na R i nie potrzebuje do tego badań. Dla niej już sam fakt 2 strat jest podstawą do heparyny w ciąży ;)

@roki_1991 to zazdroszczę bo ja po 1 poronieniu i 1 ciąży biochemicznej nie miałam recepty z R... Na heparyne i inne leki plus prywatna wizyta wydawałam co miesiąc majątek. Ale oczywiście dla córki wszystko 😉

Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne 😂😂

Załączniki

• IMG_20200831_121541.jpg
    IMG_20200831_121541.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 115
Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogne 😂😂
Gratulacje ❤️

Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne [emoji23][emoji23]
Gratuluję! Słodziutka [emoji3059]

Tylko one mają być chyba darmowe czyli refundacja 100 % luteina i duphaston nie były refundowane tylko 100% płatne
Kochana, luteina była wcześniej na R:) duphaston był tylko 100%
Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne 😂😂
Gratuluje!!😍😘 a poród.... wiem o czym piszesz 😂 ale niedługo zapomnisz 👍😊

reklama
Dziewczyny ja tak na szybko poki mała śpi, dizs o 10:00 powitaliśmy Marceline, duza bo 3700 i 57cm - a lekarze mi mówili że będzie max 3400 ;p, poród koszmar mimo że krótki bo 4h od podania pierwszej oxy bo było wywołanie, ale ból ogromny, darlam jape na cały oddział haha, musieli mnie naciac no i bez znieczulenia bo podobno za szybko akcja szła. Mąż spisał się na medal był z nami ciągle. Teraz mała zasnęła ja mam chwile na odpoczynek i pewnie doczytam wszystko poznejj ;p aa i mam mega stres ze nie umiem przystawiac do karmienia ale mam nadzieje ze się ogarne [emoji23][emoji23]
Gratulacje, śliczna kruszynka! [emoji7][emoji7] dużo zdrówka

Do góry