reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Eh, nie ma w tym moim inozytolu. To jest wgl wit b8, tak? Teraz czytam że jest super w staraniach o ciążę. A w moim b complex jej nie ma 😩😫 ten mój niepokalanek to tak stricte żeby wyciszyć PMS, chociaż nie mam jakiegos super dużego napięcia. 🤦‍♀️ nie wiem po co kazał mi to brać 🤨

Jak się nazywa? Ja pochodzę z Rybnika ☺
Grochowicz. Ja jestem z niego zadowolona, jest w dodatku urologiem, więc mężczyzna może być również pod jego kontrolą systemu

reklama
Ja Castagnusa brałam na plamienia przed @. Jeszcze jest cyclodynon (ta sama substancja). On powoduje obniżenie prolaktyny.

@Carry88 Ja też jestem dość sceptyczna co do tego, że te mutacje są aż tak odpowiedzialne za poronienia. Ja chyba kojarzę na forum ze dwie dziewczyny, którym wyszły prawidłowo. A ile jest osób co się nie badało, a ma dzieci? Ja bym się trzymała tego pierwszego gina. A 1 poronienie, to mógł być przypadek.

Ja zmieniłam ginekologa , mój ginekolog po ostatniej stracie niesamowicie mnie zawiódł . Teraz chodzę do ordynatora szpitala prywatnie , niesamowity facet .. wczoraj byłam u niego skontrolować te krwawienia po zabiegu . Powiedział jakie badania powinnam wykonać , i jeśli chce się starać już za 2 mc nie widzi przeciwwskazań , obstawi mnie lekami od początku ciąży to mnie uspokoiło . Poprzedni gin nawet duphastonu mi nie dał pomimo krwawień i plamien

No tak, ale chodzić do dwóch prywatnie przy tych wydatkach to masakra. Bo ja do swojego chodziłam prywatnie a na zabiegu mnie kierował do szpitala. A jak chodziłam kiedyś do gina, który nie pracował w szpitalu to za zabieg musiałabym w klinice zapłacić 1000zl. Dlatego zależy mi na kimś kto pracuje w szpitalu.
Doczytałam już że mówisz o zabiegu histeroskopii, no już myślałam że za lyzeczkowanie miałabyś płacić 1000zl i miałam się oburzyc. No niestety sama musisz podjąć decyzję. Jak widać nie można mieć wszystkiego, bo mówisz że jak lekarz pracuje w szpitalu to nie przepisz heparyny, jak da heparyne to nie robi w szpitalu, albo z jakimś jeszcze.nie ma kontaktu. Dla mnie osobiście też samo pai1 i mthfr nie klasyfikuja od razu do heparyny, może wystarczy np sam acard, A on jest bez recepty. Ja dostałam heparyne w drugiej ciąży ze względu na ból nóg, ale i tak nie pomogło się ciąży utrzymać. Możesz jeszcze spróbować jechać do jakiegoś genetyka który da zaświadczenie że potrzebna jest heparyna w ciąży i wtedy gin powinien wypisac

Dziewczyny byłam wczoraj u gina i powiedział , ze na prawym jajniku widzi pęcherzyk 🤭 jest już możliwe aby 7 dni po zabiegu chciała wrócić mi owulacja ? Po poprzednim lyzeczkowaniu okres dostałam od daty łyżeczkowania po 26 dniach ( czyli jak zawsze )

Ja Castagnusa brałam na plamienia przed @. Jeszcze jest cyclodynon (ta sama substancja). On powoduje obniżenie prolaktyny.
O, no właśnie bo ja mówiłam że u mnie przed krwawieniem pojawiają się przed 3-4 dni takie plemienia. I może z tego względu mi przepisał. No nic, jak już kupiłam to będę brać. Ja mam jutro dostać miesiączkę a od wczoraj mam już taki podbarwiony sluz. Tylko strasznie gesty... Taki grudkowaty 🤦‍♀️ niech ta @ przyjdzie i oby w kolejnym cyklu nastąpiła owulacja🙏🙏🙏
Dziewczyny byłam wczoraj u gina i powiedział , ze na prawym jajniku widzi pęcherzyk 🤭 jest już możliwe aby 7 dni po zabiegu chciała wrócić mi owulacja ? Po poprzednim lyzeczkowaniu okres dostałam od daty łyżeczkowania po 26 dniach ( czyli jak zawsze )
Bardzo możliwe. Mi podczas wypisu w szpitalu lekarz powiedział żeby uważać bo za dwa tyg może być owu i żeby nie strzelić wtedy gola 🤷‍♀️

O, no właśnie bo ja mówiłam że u mnie przed krwawieniem pojawiają się przed 3-4 dni takie plemienia. I może z tego względu mi przepisał. No nic, jak już kupiłam to będę brać. Ja mam jutro dostać miesiączkę a od wczoraj mam już taki podbarwiony sluz. Tylko strasznie gesty... Taki grudkowaty 🤦‍♀️ niech ta @ przyjdzie i oby w kolejnym cyklu nastąpiła owulacja🙏🙏🙏

Bardzo możliwe. Mi podczas wypisu w szpitalu lekarz powiedział żeby uważać bo za dwa tyg może być owu i żeby nie strzelić wtedy gola 🤷‍♀️
Kurczę koleżanka właśnie tak zaszła w ciąże w pierwszy miesiąc po lyzeczkowaniu ... aktualnie jest w 30 tc i wszystko ok .. 🤷🏻‍♀️ , ale jeden cykl wole odczekać 🤪

Nie. Pełnopłatna, ale takiego co wypisze że znikzka na podstawie tylko pai i poronienia to w życiu nie znajdę u siebie.
Możesz spróbować poprosić lekarza o zaświadczenie do lekarza rodzinnego, że masz trombofilie wrodzona i w ciąży musisz brać heparyne. Dostajesz na receptę z refundacja 😉 mój mi tak ogarną to

reklama
Moja koleżanka zaszła w ciążę od razu po zabiegu. Nie miała nawet jednego okresu, więc to jak najbardziej możliwe.

Do góry