reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Humhum polecam zgłosić nieobecność. Jeśli pracujesz robisz to w zakładzie pracy. Nie w ZUSie.
A ZUS sprawdza ciężarne, bo coraz więcej l4. Natomiast fakt, że masz chodzące L4 nie znaczy, że wolno ci się przemieszczać bez powodu. Możesz iść do sklepu, do apteki, na spacer. Ale jak cię sprawdza, to każą ci to udokumentować, np. paragon z apteki, czy sklepu. Gorzej ze spacerem. Czasem się bardzo czepiają i coraz częściej sprawdzają. Jak zgłosisz wyjazd, to przynajmniej nie będziesz musiała się ciągle martwić. Chodzi tylko o to, by wiedzieli pod jakim adresem cię szukać. Jak zgłosisz, to mogą się wtedy ciebie nie czepiać (sprawdzać), bo osoba na L4 koniecznym przeważnie tego przestrzega. Ich myślenie jest proste, ale zawsze szukają sposobu by komuś nie wypłacić pieniędzy.

Czy kontrola od ZUSU może nastąpić nawet w tym pierwszym miesiącu jak jeszcze płaci pracodawca?

reklama
Czy kontrola od ZUSU może nastąpić nawet w tym pierwszym miesiącu jak jeszcze płaci pracodawca?
Kontrola z ZUSu może się odbyć na prośbę pracodawcy. Tak może się odbyć nawet w pierwszym miesiącu. Dlatego zgłasza się to w zakładzie pracy. Ja raz skorzystałam. Zaszłam w ciążę końcem maja a w lipcu jechałam na wakacje bez obaw, że mogę mieć kontrolę. Wszystko za zgodą lekarza i pod opieką męża wtedy byłam. Tak więc wszystko da się zalatwic

Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie miesiączki przy acardzie. Otóż tak plamienie zaczęło mi się 1.08 2-3.08 było trochę więcej krwawienia ale "stara krew" dzisiaj już nie ma nic. Gdzie bez acardu miałam mocniejszą miesiączkę a teraz to nawet nie mogę pow że to okres byl/jest. Myślałam że okres będzie gorszy przy zażywaniu acardu a tu jest słabszy niż przed. Czy to jest normalne?

Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie miesiączki przy acardzie. Otóż tak plamienie zaczęło mi się 1.08 2-3.08 było trochę więcej krwawienia ale "stara krew" dzisiaj już nie ma nic. Gdzie bez acardu miałam mocniejszą miesiączkę a teraz to nawet nie mogę pow że to okres byl/jest. Myślałam że okres będzie gorszy przy zażywaniu acardu a tu jest słabszy niż przed. Czy to jest normalne?

Ja miał teraz pierwsza na acardzie i była taka sama jak wcześniej.

Ja mam słabsza. Jak myślisz jest się czym martwić? Nie ukrywam że trochę się martwię że "okres" taki słaby.

Nie wydaje mi się, że trzeba się martwić. Ja się nastawiałam niemalże na krwotoki jak poczytałam a wszystko było ok. Może jeszcze któraś z dziewczyn co dłużej bierze odpowie No ja 2 miesiące i nie miałam plamien i miesiączka jak zawsze.

Nie wydaje mi się, że trzeba się martwić. Ja się nastawiałam niemalże na krwotoki jak poczytałam a wszystko było ok. Może jeszcze któraś z dziewczyn co dłużej bierze odpowie No ja 2 miesiące i nie miałam plamien i miesiączka jak zawsze.
Ok dziękuję bardzo. Jeszcze zobaczę jak to będzie dzisiaj wyglądało przez dzień.

reklama
Do góry