roki_1991
Fanka BB :)
Wynagrodzenie za l4 to średnia wypłata z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli miałaś jakiekolwiek premie, nadgodziny itp, wlicza się to do wynagrodzenia chorobowego. Nie masz odliczanych składek na ubezpieczenie, bo z chorobowego się nie odlicza. Czyli powinnaś generalnie dostać mniej więcej tyle samo@Carry88 @monika1708 dzięki. A jak to jest z tym 100 procent? Jak ktoś zarabiał stała kwotę np. 1000 zł miesięcznie to tyle samo dostanie od ZUS? czy będzie to kwota pomniejszona o składki?
Mogłaś mieć wcześniej w ciągu 12 miesięcy albo premie jakieś albo nadgodziny, to podwyższa stawkę l4Ja niezależnie czy idę na badania czy nie to zawsze biorę tabletkę na czczo i dopiero po min 30 minutach posiłek. Teraz to w ogóle będę się musiała przestawić bo będę sobie nastawiać budzik na 4 rano, wezmę tabletkę a koło 6 po obudzeniu będę przed posiłkiem pić zakwas z buraka na podniesie ferrytyny
Dla mnie to jest czarna magia, ja na l4 ciążowym dostałam wypłatę o ponad 200 zł wyższą. Zdziwiłam się bardzo pozytywnie