reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Och, to trochę dłuższą historia u nas z tym mlekiem. Zmieniła się lekko formuła Bebilonu i jet cyrk, a starej wersji już nie idzie praktycznie nigdzie dostać. Udało nam się odkupić jeszcze od jakiej dziewczyny z okolic i nie chce już zmieniać na własną rękę, skoro w środę mam szczepienia i wizytę u pediatry. To tak w telegraficznym skrócie.
Mogłabym pisać że szczegolami, ale nie chce wątku zaśmiecać, jak chcesz moich zali poczytać to na priv Ci napisze [emoji28]

Dicoflor podaje i espumisan.
To dawaj historię na priv [emoji23]

reklama
Uwierz, mi się robi słabo przy każdym karmieniu... Płacze, pręży się, w ogóle baczkow nie puszcza prawie, a najgorsze, że jak weźmiesz ją na ręce i ułożysz do pozycji do karmienia to już się zaczyna jazda... ☹
Mam nadzieję, że do środy jakoś to przetrwamy. Najgorzej że jedziemy jutro do rodziców jednych i drugich i zacznie się przeżywanie mam, że nie je, że płacze, że się pręży.... 🙄
Nie znam się co prawda na mm, bo udało się narazie ciagle na kp, ale na wątku majowym dziewczyby opisywały podobne "przeboje " z dziećmi i faktycznie oo zmianie mleka ulzylo. Z tego co wiem to tez ten lek na d... używają. U nas malutka tez sie prezyla i miala woelki probkem z robieniem kupy i gazami. Ale dawaliśmy espumisan i biogaje, slabo działo i pdzeskismh na te niemieskie krople i probiotyk vivomix. On działa u nas cuda. Teraz to nawet nie slychac ze kupę robi 😁
Ja w środę powtorka bioderek usg.

Zuzikkk tez ślicznotka 🥰🥰 aż jestem ciekawa jak moja córeczka będzie wyglądała 😁😁 no to u mnie na pewno nie czop skoro mówisz że nie da się z niczym pomylić ;p no nic dalej czekam haha

Kurde to u Ciebie w ogóle wszystko nie po kolei 😅 u mnie sytuacja stabilna że tak powiem ;p nic nie boli, nic nie ciągnie, zero skurczy, czopa nie widać, wód też ;p tkwię w ciąży dalej ale już jestem blisko finiszu więc chciałbym mieć jakieś sygnały przynajmniej 😆 dziś mamy 36+5 dni a ja się czuje świetnie wręcz ;p dziś wlazłam po schodach na 3 piętro to nawet zadyszki nie miałam gdzie z 3tygodnie temu ledwo zipalam po schodach więc mam jakiś przypływ energii :)
To jeszcze masz czas żeby urodzić :) najlepiej dotrwać do 38tc, wtedy ciąża już jest donoszona i można rodzić :)

Och, to trochę dłuższą historia u nas z tym mlekiem. Zmieniła się lekko formuła Bebilonu i jet cyrk, a starej wersji już nie idzie praktycznie nigdzie dostać. Udało nam się odkupić jeszcze od jakiej dziewczyny z okolic i nie chce już zmieniać na własną rękę, skoro w środę mam szczepienia i wizytę u pediatry. To tak w telegraficznym skrócie.
Mogłabym pisać że szczegolami, ale nie chce wątku zaśmiecać, jak chcesz moich zali poczytać to na priv Ci napisze 😅

Dicoflor podaje i espumisan.
Dicoflor i espumisan to zupełnie coś innego niż delicol. Te dwa co dajesz to probiotyki, natomiast delicol to enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy, która masz w mleku. Może też warto spróbować, u nas pomógł :)

Poczekaj do wizyty jak Malutka wytrzyma Moze cos pediatra podpowie? A jak nie to ewentualnie prywatnie do innego?
Mamy ekstra pediatre, której szalenie ufam. Myślałam o jakimkolwiek lekarzu, ale to wizyty najwcześniej poniedziałek albo wtorek. To już jeden dzień nas nie zbawi. 🙄
Rozumiem. Poczekaj jak Charlotte mówi, do wizyty u lekarza i zapytaj. Mi delicol poleciła właśnie pediatra, u nas się sprawdziło, ale były tylko kolki, nie było objawów skórnych itp.
Tak zrobimy. :)
Tym bardziej, że ta pani pediatra jest cudowna. A boję się komibowac, żeby znowu nie "przedobrzyć" ;)

Hej Dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj badanie komórek nk i okazuje się że dostałam też okres. Czy to badanie będzie prawidłowe w dzień okresu czy powinno być 2-3 dni przed?
Ja myślę że w dzień okresu to jeszcze lepiej?? Ale może się myle???

Hej Dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj badanie komórek nk i okazuje się że dostałam też okres. Czy to badanie będzie prawidłowe w dzień okresu czy powinno być 2-3 dni przed?
Ja myślę że w dzień okresu to jeszcze lepiej?? Ale może się myle???

Mi babka z labo kazała być w II fazie cyklu, nie precyzowała ile dni przed.
Znalazłam takie coś:
"Do tego znaczący wpływ na uzyskiwane wyniki może mieć przebieg cyklu menstruacyjnego (liczba komórek NK w macicy bardzo zmienia się jego trakcie, rosnąc nawet 10-krotnie w ciągu kilkunastu dni), co utrudnia jednoznaczną interpretację."

więc nie wiem co do wyniku jak to faktycznie.

reklama
Mi gin mówiła że w drugiej fazie ale najlepiej 2-3 dni przed okresem, a pierwszy dzień cyklu to już pierwsza faza [emoji2356]
Ale wtopa. Miałam mieć później okres ale chyba przez tą torbiel się popierdzieliło.
30 dni cykl mi trwał pierwszy raz od odstawienia tabletek.

Do góry