reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Och, to trochę dłuższą historia u nas z tym mlekiem. Zmieniła się lekko formuła Bebilonu i jet cyrk, a starej wersji już nie idzie praktycznie nigdzie dostać. Udało nam się odkupić jeszcze od jakiej dziewczyny z okolic i nie chce już zmieniać na własną rękę, skoro w środę mam szczepienia i wizytę u pediatry. To tak w telegraficznym skrócie.
Mogłabym pisać że szczegolami, ale nie chce wątku zaśmiecać, jak chcesz moich zali poczytać to na priv Ci napisze [emoji28]

Dicoflor podaje i espumisan.
To dawaj historię na priv [emoji23]

reklama
Uwierz, mi się robi słabo przy każdym karmieniu... Płacze, pręży się, w ogóle baczkow nie puszcza prawie, a najgorsze, że jak weźmiesz ją na ręce i ułożysz do pozycji do karmienia to już się zaczyna jazda... ☹
Mam nadzieję, że do środy jakoś to przetrwamy. Najgorzej że jedziemy jutro do rodziców jednych i drugich i zacznie się przeżywanie mam, że nie je, że płacze, że się pręży.... 🙄
Nie znam się co prawda na mm, bo udało się narazie ciagle na kp, ale na wątku majowym dziewczyby opisywały podobne "przeboje " z dziećmi i faktycznie oo zmianie mleka ulzylo. Z tego co wiem to tez ten lek na d... używają. U nas malutka tez sie prezyla i miala woelki probkem z robieniem kupy i gazami. Ale dawaliśmy espumisan i biogaje, slabo działo i pdzeskismh na te niemieskie krople i probiotyk vivomix. On działa u nas cuda. Teraz to nawet nie slychac ze kupę robi 😁
Ja w środę powtorka bioderek usg.

Zuzikkk tez ślicznotka 🥰🥰 aż jestem ciekawa jak moja córeczka będzie wyglądała 😁😁 no to u mnie na pewno nie czop skoro mówisz że nie da się z niczym pomylić ;p no nic dalej czekam haha

Kurde to u Ciebie w ogóle wszystko nie po kolei 😅 u mnie sytuacja stabilna że tak powiem ;p nic nie boli, nic nie ciągnie, zero skurczy, czopa nie widać, wód też ;p tkwię w ciąży dalej ale już jestem blisko finiszu więc chciałbym mieć jakieś sygnały przynajmniej 😆 dziś mamy 36+5 dni a ja się czuje świetnie wręcz ;p dziś wlazłam po schodach na 3 piętro to nawet zadyszki nie miałam gdzie z 3tygodnie temu ledwo zipalam po schodach więc mam jakiś przypływ energii :)
To jeszcze masz czas żeby urodzić :) najlepiej dotrwać do 38tc, wtedy ciąża już jest donoszona i można rodzić :)

Och, to trochę dłuższą historia u nas z tym mlekiem. Zmieniła się lekko formuła Bebilonu i jet cyrk, a starej wersji już nie idzie praktycznie nigdzie dostać. Udało nam się odkupić jeszcze od jakiej dziewczyny z okolic i nie chce już zmieniać na własną rękę, skoro w środę mam szczepienia i wizytę u pediatry. To tak w telegraficznym skrócie.
Mogłabym pisać że szczegolami, ale nie chce wątku zaśmiecać, jak chcesz moich zali poczytać to na priv Ci napisze 😅

Dicoflor podaje i espumisan.
Dicoflor i espumisan to zupełnie coś innego niż delicol. Te dwa co dajesz to probiotyki, natomiast delicol to enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy, która masz w mleku. Może też warto spróbować, u nas pomógł :)

Poczekaj do wizyty jak Malutka wytrzyma Moze cos pediatra podpowie? A jak nie to ewentualnie prywatnie do innego?
Mamy ekstra pediatre, której szalenie ufam. Myślałam o jakimkolwiek lekarzu, ale to wizyty najwcześniej poniedziałek albo wtorek. To już jeden dzień nas nie zbawi. 🙄
Rozumiem. Poczekaj jak Charlotte mówi, do wizyty u lekarza i zapytaj. Mi delicol poleciła właśnie pediatra, u nas się sprawdziło, ale były tylko kolki, nie było objawów skórnych itp.
Tak zrobimy. :)
Tym bardziej, że ta pani pediatra jest cudowna. A boję się komibowac, żeby znowu nie "przedobrzyć" ;)

Hej Dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj badanie komórek nk i okazuje się że dostałam też okres. Czy to badanie będzie prawidłowe w dzień okresu czy powinno być 2-3 dni przed?
Ja myślę że w dzień okresu to jeszcze lepiej?? Ale może się myle???

Hej Dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj badanie komórek nk i okazuje się że dostałam też okres. Czy to badanie będzie prawidłowe w dzień okresu czy powinno być 2-3 dni przed?
Ja myślę że w dzień okresu to jeszcze lepiej?? Ale może się myle???

Mi babka z labo kazała być w II fazie cyklu, nie precyzowała ile dni przed.
Znalazłam takie coś:
"Do tego znaczący wpływ na uzyskiwane wyniki może mieć przebieg cyklu menstruacyjnego (liczba komórek NK w macicy bardzo zmienia się jego trakcie, rosnąc nawet 10-krotnie w ciągu kilkunastu dni), co utrudnia jednoznaczną interpretację."

więc nie wiem co do wyniku jak to faktycznie.

reklama
Mi gin mówiła że w drugiej fazie ale najlepiej 2-3 dni przed okresem, a pierwszy dzień cyklu to już pierwsza faza [emoji2356]
Ale wtopa. Miałam mieć później okres ale chyba przez tą torbiel się popierdzieliło.
30 dni cykl mi trwał pierwszy raz od odstawienia tabletek.

Do góry