reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, jestem załamana... pomóżcie!

Po poronieniu miałam homocysteine 8.5, przeszłam na dietę i suplementacje (aktywna b12, dha, cholina, nac) po miesiącu wynik 12... kolejne 3 tygodnie dodatkowo brałam na bicie homocysteiiny tmg, większa dawkę b12 i codziennie piłam sok z kiszonych buraków i dziś wynik 12,37. Załamana jestem. O co chodzi?

reklama
Dziewczyny, jestem załamana... pomóżcie!

Po poronieniu miałam homocysteine 8.5, przeszłam na dietę i suplementacje (aktywna b12, dha, cholina, nac) po miesiącu wynik 12... kolejne 3 tygodnie dodatkowo brałam na bicie homocysteiiny tmg, większa dawkę b12 i codziennie piłam sok z kiszonych buraków i dziś wynik 12,37. Załamana jestem. O co chodzi?
U mnie nac podniosło homocysteine również do 12. Nie bierz tego lepiej.

Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Mam 2jkę zdrowych dzieci. Oboje są po poronionych ciążach. Oba porody SN. Z synem w ogóle zaszłam od razu po poronieniu i jest zdrowym chłopcem. Wszystko jest możliwe- trzeba wierzyć 🙃 Powodzenia!

Tak jak @roki_1991 napisala ja jestem „szczęśliwa posiadaczka” macicy dwuroznej w której była dodatkowo cienka blonka biegnąca przez srodek. Wg mojego lekarza ona była winna na 90% moim dwóm poronieniom... prawdopodobnie zarodek lokował się na niej, nie był odżywiany i obumierał. Przegrodę mi usunęli, macica w ciąży chyba w 8 tc wyglądała już jak normalna wiec się ładnie rozciągała. Ale niestety cala ciąże odczuwałam bóle jak na @. No i wada ta wiązała się u mnie z cc.
Rozumiem, ze po takim zabiegu musiałaś odczekać jakiś dłuższy czas ze staraniami, prawda? Organizowałaś to przez jakaś klinikę niepłodności? Ja podejmę 3 próbę, jak się nie uda, to będę działać z zabiegiem. :( Mnie lekarka tez mowi, ze z ta macica dwurożna/podwójna (mam coś pomiędzy i nie wiem do końca, czy kwalifikuje się do zabiegu) jest loteria, w zależności, w którym miejscu ulokuje się zarodek, taki będzie finał. Jak w złym, mało odżywionym miejscu, to wiadomo. Mam tylko nadzieje, ze u mnie przyczyną poronień jest tylko ta wada i nie wyjdą żadne kwiatki po drodze. :(

Hej dziewczyny.. jakis czas tu nie pisalam.. otoz poronilam 3 czerwca... pierwsza miesiaczke mialam 7 lipca... a dzis moj test ciazowy pokazal 2 kreseczki. ;)
Gratulacje ❤️ trzymam kciuki za Was ❤️

Melduje, że udało mi się załatwić teleporade z pediatra, bo dziś było... Tragicznie momentami. Nutramigen małej przepisała, od jutra startujemy.
@Jivka mnie zmotywowała do działania, przeczytała wszystkie moje żale... nasza kochana ❤️ muszę Cię tu wychwalić 😁 ❤️

Gratulacje [emoji3590] trzymam kciuki za Was [emoji3590]

Melduje, że udało mi się załatwić teleporade z pediatra, bo dziś było... Tragicznie momentami. Nutramigen małej przepisała, od jutra startujemy.
@Jivka mnie zmotywowała do działania, przeczytała wszystkie moje żale... nasza kochana [emoji3590] muszę Cię tu wychwalić [emoji16] [emoji3590]
Oj tam, cieszę się że mogłam pomóc [emoji8]

reklama
O A mi dietetyk też to dała a ja mam teraz wysoka, nie brać lepiej? [emoji848]
Oczywiście że nie. A bierzesz witaminę b2 i cynk? Czasem jak są wysokie poziomy b12 i kwasu, a nie dostarczasz innych to zaczyna skakac homocysteina. Walczyłam z nią 8 miesięcy odkąd rozpracowałam co mi pomaga i potem w ciąży cały czas ten sam zestaw bralam

Do góry