reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zuzikkk tez ślicznotka 🥰🥰 aż jestem ciekawa jak moja córeczka będzie wyglądała 😁😁 no to u mnie na pewno nie czop skoro mówisz że nie da się z niczym pomylić ;p no nic dalej czekam haha

Kurde to u Ciebie w ogóle wszystko nie po kolei 😅 u mnie sytuacja stabilna że tak powiem ;p nic nie boli, nic nie ciągnie, zero skurczy, czopa nie widać, wód też ;p tkwię w ciąży dalej ale już jestem blisko finiszu więc chciałbym mieć jakieś sygnały przynajmniej 😆 dziś mamy 36+5 dni a ja się czuje świetnie wręcz ;p dziś wlazłam po schodach na 3 piętro to nawet zadyszki nie miałam gdzie z 3tygodnie temu ledwo zipalam po schodach więc mam jakiś przypływ energii :)
Czekaj cierpliwie ❤️ ja 39+5 urodziłam. Wytrwajcie do pełnego 38 tygodnia i niech się dzieje wola nieba ❤️
Hmm no u Łucji wyglądało to bardzo podobni jak opisujesz [emoji848] Strasznie prężyła się podczas odbijania, jak jadła to słyszałam dziwne dźwięki z jelit, jakby coś do studni wpadało [emoji85] Oprócz tego miała szorstkie poliki i troszkę też wysypki na klatce piersiowe i ramionach. Ah i odparzenia. Miała takie straszne ze absolutnie niczym nie mogłam tego doleczyć (nawet tormentalum :/). Dopiero robiona maść z apteki. Potem znalazłam mustelę, która działa fantastycznie i używamy do dzisiaj [emoji4]
Wysłał was pediatra na jakieś badania czy od razu zalecił zmianę mleka? :(
U nas dopiero coś się dziać zaczyna w sumie.. Ale na piersi jak była i np jadłam jajka to mega ją uczulało..

Czekaj cierpliwie [emoji3590] ja 39+5 urodziłam. Wytrwajcie do pełnego 38 tygodnia i niech się dzieje wola nieba [emoji3590]

Wysłał was pediatra na jakieś badania czy od razu zalecił zmianę mleka? :(
U nas dopiero coś się dziać zaczyna w sumie.. Ale na piersi jak była i np jadłam jajka to mega ją uczulało..
Łucji zmiany na polikach zaczęły się jakoś w okolicy Świąt BN, a zaraz po Nowym Roku miałam szczepienie (miała wtedy 7tygodni) i pediatra od razu wypisała mi Bebilon Pepti na zniżkę [emoji2368] Więc nie wiem czy objawy były takie ewidentne czy po prostu jest spoko [emoji23] No a po ok. 3 tygodniach byłam z inną sprawą i przy okazji się skarżyłam że znowu coś jej na polikach wychodzi i kupy zrobiły się mega kwaśne i śmierdziały okropnie i zmieniliśmy na Nutramigen. Im szybciej zmienicie mleko, tym wieksza szansa że ona to w ogóle wypije... [emoji14] Bo jest okropne w smaku i do tego śmierdzi [emoji14]

Łucji zmiany na polikach zaczęły się jakoś w okolicy Świąt BN, a zaraz po Nowym Roku miałam szczepienie (miała wtedy 7tygodni) i pediatra od razu wypisała mi Bebilon Pepti na zniżkę [emoji2368] Więc nie wiem czy objawy były takie ewidentne czy po prostu jest spoko [emoji23] No a po ok. 3 tygodniach byłam z inną sprawą i przy okazji się skarżyłam że znowu coś jej na polikach wychodzi i kupy zrobiły się mega kwaśne i śmierdziały okropnie i zmieniliśmy na Nutramigen. Im szybciej zmienicie mleko, tym wieksza szansa że ona to w ogóle wypije... [emoji14] Bo jest okropne w smaku i do tego śmierdzi [emoji14]
Uwierz, mi się robi słabo przy każdym karmieniu... Płacze, pręży się, w ogóle baczkow nie puszcza prawie, a najgorsze, że jak weźmiesz ją na ręce i ułożysz do pozycji do karmienia to już się zaczyna jazda... ☹️
Mam nadzieję, że do środy jakoś to przetrwamy. Najgorzej że jedziemy jutro do rodziców jednych i drugich i zacznie się przeżywanie mam, że nie je, że płacze, że się pręży.... 🙄

Uwierz, mi się robi słabo przy każdym karmieniu... Płacze, pręży się, w ogóle baczkow nie puszcza prawie, a najgorsze, że jak weźmiesz ją na ręce i ułożysz do pozycji do karmienia to już się zaczyna jazda... [emoji3525]
Mam nadzieję, że do środy jakoś to przetrwamy. Najgorzej że jedziemy jutro do rodziców jednych i drugich i zacznie się przeżywanie mam, że nie je, że płacze, że się pręży.... [emoji849]
A dajesz jakieś kropelki? Może spróbuj delicol?
Albo kup chociaż na próbę mleko ha?

reklama
A dajesz jakieś kropelki? Może spróbuj delicol?
Albo kup chociaż na próbę mleko ha?
Och, to trochę dłuższą historia u nas z tym mlekiem. Zmieniła się lekko formuła Bebilonu i jet cyrk, a starej wersji już nie idzie praktycznie nigdzie dostać. Udało nam się odkupić jeszcze od jakiej dziewczyny z okolic i nie chce już zmieniać na własną rękę, skoro w środę mam szczepienia i wizytę u pediatry. To tak w telegraficznym skrócie.
Mogłabym pisać że szczegolami, ale nie chce wątku zaśmiecać, jak chcesz moich zali poczytać to na priv Ci napisze 😅

Dicoflor podaje i espumisan.

Do góry