reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mój mąż w tym roku skończył 40 lat, a młodsza córka na 8mscy [emoji23] Więc to jeszcze całkiem normalny wiek [emoji23]

@Charlotte21 moje córki mają długie nogi [emoji23] Więc zawsze szybciej wskakują w rozmiary niż to przewidziane na ich wiek. Łucji dzisiaj założyłam komplet na 80 i pasuje [emoji85] A 74 spodnie powoli zaczynam wyprzedawać bo już są przykrótkie [emoji849]
Szok. 🙂 ja myslalam ze Miłka taka bedzie. Ale urodzila sie taka "normalna". Ja podobno bylam dluga i jak szczurek. 3.5 kg wagi na 59 cm. Taka siw urodziłam i na zdjęciach widać że tez długie nogi. Czy to się przełożyło? Nie wiem. Mam niby 176 cm wzrostu. Ale nie wydaje mi się aby to byko jakos duzo. 🙈 ale zs 80 ??? Jestem w szoku. Taka modelka z Łucji?
A jak u was z waga skoro Malutka jest dluga ? Bo u nas w sumie Miłka jest szczupłym dzieckiem. U nas kp na żądanie. Ale dzisiaj kończy 10 tygodni i waży 4.6. Przyrosty są ale skąpe 🙂 wszyscy mówią że taki jen urok. No i tak waga jest na 10 cebtylu a wzrost na 95. Pediatra mowila ze ok. W necue czytam xr nie powinno być takich roznic w siatce centylowej.🤷‍♀️
Moja to jest mala chłopaczyca.

reklama
Co sadzicie o takiej beta-hcg:
26 dc 13.7
28 dc 39 (przyrost 184%)
31 dc 97 (przyrost 87%)?

Niska jakaś...jedno poronienie, teraz przyrost niby mieście się w normie, ale spada i ta beta taka niska...
W ciągu 48h powinna beta wzrosnąć o min 66%. Dodatkowo wzrasta skokowo, więc przydałoby się zrobić badanie w odstępie 2 dni mniej więcej o podobnej porze.
Musisz uzbroić się w cierpliwość, dla swojego spokoju możesz sprawdzić jeszcze raz przyrost.

Czasami beta pięknie rośnie i nic z tego, u mnie tak było. A czasami beta wzrasta o 40-50% i ciąża rozwija się prawidłowo.

Szok. [emoji846] ja myslalam ze Miłka taka bedzie. Ale urodzila sie taka "normalna". Ja podobno bylam dluga i jak szczurek. 3.5 kg wagi na 59 cm. Taka siw urodziłam i na zdjęciach widać że tez długie nogi. Czy to się przełożyło? Nie wiem. Mam niby 176 cm wzrostu. Ale nie wydaje mi się aby to byko jakos duzo. [emoji85] ale zs 80 ??? Jestem w szoku. Taka modelka z Łucji?
A jak u was z waga skoro Malutka jest dluga ? Bo u nas w sumie Miłka jest szczupłym dzieckiem. U nas kp na żądanie. Ale dzisiaj kończy 10 tygodni i waży 4.6. Przyrosty są ale skąpe [emoji846] wszyscy mówią że taki jen urok. No i tak waga jest na 10 cebtylu a wzrost na 95. Pediatra mowila ze ok. W necue czytam xr nie powinno być takich roznic w siatce centylowej.[emoji2368]
Moja to jest mala chłopaczyca.
Moja to klops [emoji16] Tydzień temu ważyła 9,5kg [emoji85] Aczkolwoek przybiera już mniej niż kiedyś bo tetaz 700g w 2 msce, ale niestety dużo się rusza, raczkuje po całym mieszkaniu i wstaje gdzie tylko może [emoji849]
received_695846817937254.jpeg
IMG_20200723_100647.jpeg

Moja to klops [emoji16] Tydzień temu ważyła 9,5kg [emoji85] Aczkolwoek przybiera już mniej niż kiedyś bo tetaz 700g w 2 msce, ale niestety dużo się rusza, raczkuje po całym mieszkaniu i wstaje gdzie tylko może [emoji849]Zobacz załącznik 1153025Zobacz załącznik 1153026
Jaka słodziutka 🥰🥰🥰

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa 🤨 panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową 🤷‍♀️ dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.

Jaka słodziutka [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa [emoji2955] panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową [emoji2368] dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.
Ja też miałam tylko dwupunktowa krzywa cukrowa a insulinę tylko na czczo i wykazało. Od 9 lat zmagam się z IO już sporym bo mój wskaźnik homa w zeszłym roku to 6.2

Ja też miałam tylko dwupunktowa krzywa cukrowa a insulinę tylko na czczo i wykazało. Od 9 lat zmagam się z IO już sporym bo mój wskaźnik homa w zeszłym roku to 6.2
Ok bo ja już mam takiego zgrzyta na tych wszystkich lekarzy... Myślałam że na odczepnego zlecili mi tą krzywą. Wszystko fajnie, ale krzesła w poczekalni takie niewygodne... I jak tu siedzieć 2h 😁🙈

Ok bo ja już mam takiego zgrzyta na tych wszystkich lekarzy... Myślałam że na odczepnego zlecili mi tą krzywą. Wszystko fajnie, ale krzesła w poczekalni takie niewygodne... I jak tu siedzieć 2h [emoji16][emoji85]
Trzeba to znieść bo jak będziesz chodzić to "spalisz" wypita glukoze i wynik wyjdzie nie miarodajny. Ja miałam to szczęście że miałam krzesło miękkie i w Pl w szpitalu w labo i w DE. Dasz radę kto jak nie Ty[emoji4]

Trzeba to znieść bo jak będziesz chodzić to "spalisz" wypita glukoze i wynik wyjdzie nie miarodajny. Ja miałam to szczęście że miałam krzesło miękkie i w Pl w szpitalu w labo i w DE. Dasz radę kto jak nie Ty[emoji4]
Nie no, śmieje się 😋 nie jest tak źle. Wiem że nie mogę chodzić. Grzecznie siedzę ☺

reklama
Jaka słodziutka 🥰🥰🥰

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa 🤨 panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową 🤷‍♀️ dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.

Ty jesteś jak ja jeszcze miesiąc temu dwa razy w tygodniu z nowymi badaniami w labo 🙈🙉🤣

Do góry