reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mój mąż w tym roku skończył 40 lat, a młodsza córka na 8mscy [emoji23] Więc to jeszcze całkiem normalny wiek [emoji23]

@Charlotte21 moje córki mają długie nogi [emoji23] Więc zawsze szybciej wskakują w rozmiary niż to przewidziane na ich wiek. Łucji dzisiaj założyłam komplet na 80 i pasuje [emoji85] A 74 spodnie powoli zaczynam wyprzedawać bo już są przykrótkie [emoji849]
Szok. 🙂 ja myslalam ze Miłka taka bedzie. Ale urodzila sie taka "normalna". Ja podobno bylam dluga i jak szczurek. 3.5 kg wagi na 59 cm. Taka siw urodziłam i na zdjęciach widać że tez długie nogi. Czy to się przełożyło? Nie wiem. Mam niby 176 cm wzrostu. Ale nie wydaje mi się aby to byko jakos duzo. 🙈 ale zs 80 ??? Jestem w szoku. Taka modelka z Łucji?
A jak u was z waga skoro Malutka jest dluga ? Bo u nas w sumie Miłka jest szczupłym dzieckiem. U nas kp na żądanie. Ale dzisiaj kończy 10 tygodni i waży 4.6. Przyrosty są ale skąpe 🙂 wszyscy mówią że taki jen urok. No i tak waga jest na 10 cebtylu a wzrost na 95. Pediatra mowila ze ok. W necue czytam xr nie powinno być takich roznic w siatce centylowej.🤷‍♀️
Moja to jest mala chłopaczyca.

reklama
Co sadzicie o takiej beta-hcg:
26 dc 13.7
28 dc 39 (przyrost 184%)
31 dc 97 (przyrost 87%)?

Niska jakaś...jedno poronienie, teraz przyrost niby mieście się w normie, ale spada i ta beta taka niska...
W ciągu 48h powinna beta wzrosnąć o min 66%. Dodatkowo wzrasta skokowo, więc przydałoby się zrobić badanie w odstępie 2 dni mniej więcej o podobnej porze.
Musisz uzbroić się w cierpliwość, dla swojego spokoju możesz sprawdzić jeszcze raz przyrost.

Czasami beta pięknie rośnie i nic z tego, u mnie tak było. A czasami beta wzrasta o 40-50% i ciąża rozwija się prawidłowo.

Szok. [emoji846] ja myslalam ze Miłka taka bedzie. Ale urodzila sie taka "normalna". Ja podobno bylam dluga i jak szczurek. 3.5 kg wagi na 59 cm. Taka siw urodziłam i na zdjęciach widać że tez długie nogi. Czy to się przełożyło? Nie wiem. Mam niby 176 cm wzrostu. Ale nie wydaje mi się aby to byko jakos duzo. [emoji85] ale zs 80 ??? Jestem w szoku. Taka modelka z Łucji?
A jak u was z waga skoro Malutka jest dluga ? Bo u nas w sumie Miłka jest szczupłym dzieckiem. U nas kp na żądanie. Ale dzisiaj kończy 10 tygodni i waży 4.6. Przyrosty są ale skąpe [emoji846] wszyscy mówią że taki jen urok. No i tak waga jest na 10 cebtylu a wzrost na 95. Pediatra mowila ze ok. W necue czytam xr nie powinno być takich roznic w siatce centylowej.[emoji2368]
Moja to jest mala chłopaczyca.
Moja to klops [emoji16] Tydzień temu ważyła 9,5kg [emoji85] Aczkolwoek przybiera już mniej niż kiedyś bo tetaz 700g w 2 msce, ale niestety dużo się rusza, raczkuje po całym mieszkaniu i wstaje gdzie tylko może [emoji849]
received_695846817937254.jpeg
IMG_20200723_100647.jpeg

Moja to klops [emoji16] Tydzień temu ważyła 9,5kg [emoji85] Aczkolwoek przybiera już mniej niż kiedyś bo tetaz 700g w 2 msce, ale niestety dużo się rusza, raczkuje po całym mieszkaniu i wstaje gdzie tylko może [emoji849]Zobacz załącznik 1153025Zobacz załącznik 1153026
Jaka słodziutka 🥰🥰🥰

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa 🤨 panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową 🤷‍♀️ dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.

Jaka słodziutka [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa [emoji2955] panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową [emoji2368] dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.
Ja też miałam tylko dwupunktowa krzywa cukrowa a insulinę tylko na czczo i wykazało. Od 9 lat zmagam się z IO już sporym bo mój wskaźnik homa w zeszłym roku to 6.2

Ja też miałam tylko dwupunktowa krzywa cukrowa a insulinę tylko na czczo i wykazało. Od 9 lat zmagam się z IO już sporym bo mój wskaźnik homa w zeszłym roku to 6.2
Ok bo ja już mam takiego zgrzyta na tych wszystkich lekarzy... Myślałam że na odczepnego zlecili mi tą krzywą. Wszystko fajnie, ale krzesła w poczekalni takie niewygodne... I jak tu siedzieć 2h 😁🙈

Ok bo ja już mam takiego zgrzyta na tych wszystkich lekarzy... Myślałam że na odczepnego zlecili mi tą krzywą. Wszystko fajnie, ale krzesła w poczekalni takie niewygodne... I jak tu siedzieć 2h [emoji16][emoji85]
Trzeba to znieść bo jak będziesz chodzić to "spalisz" wypita glukoze i wynik wyjdzie nie miarodajny. Ja miałam to szczęście że miałam krzesło miękkie i w Pl w szpitalu w labo i w DE. Dasz radę kto jak nie Ty[emoji4]

Trzeba to znieść bo jak będziesz chodzić to "spalisz" wypita glukoze i wynik wyjdzie nie miarodajny. Ja miałam to szczęście że miałam krzesło miękkie i w Pl w szpitalu w labo i w DE. Dasz radę kto jak nie Ty[emoji4]
Nie no, śmieje się 😋 nie jest tak źle. Wiem że nie mogę chodzić. Grzecznie siedzę ☺

reklama
Jaka słodziutka 🥰🥰🥰

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa 🤨 panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową 🤷‍♀️ dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.

Ty jesteś jak ja jeszcze miesiąc temu dwa razy w tygodniu z nowymi badaniami w labo 🙈🙉🤣

Do góry