reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
56 i 62 [emoji4] Moja starsza urodziła się 3980g i 56cm i w 56 nie wchodziła w ogóle [emoji23] Za to Łucja 3600g i 56cm i chodziła w 56 prawie miesiąc [emoji4] Miałam mało i sobie dokupiłam po prostu [emoji4]
I bądź tutaj mądry. 🙈 jak to z tymi pomiarami jest i rozmiarów kami w sklepach. Moja Miłka ur 3580g i 54 cm, a w 8 tygodniu miala według pomiaru 62 cm u pediatry. A nadal wchodzi w niektóre 56 a niektóre 62 ciasne 🤣 idzie oszakec. Trzeba brać na oko.

O widzisz, a to ten androlog znalazł problem, czy ktoś was pokierowal? Jakbyście byli któregoś razu i mieli trochę czasu i jakbyś miała oczywiście ochotę, to odezwij się! ❤️
Ja to tak wszystko na bieżąco ogarniam, bo dużo zależy od humoru i samopoczucia panienki, zwłaszcza że zaczęłyśmy JUŻ przygodę z ząbkowaniem 🙈😂

A poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie w niedzielę chrzciliśmy Zuzkę, jakas jakby grzeczniejsza była 😂

Popieram, u nas podobnie 😂
Moja 3210 g i 55 cm i do tej pory zakladam pojedyncze ubranka w rozm 56 😂🙈 a w poniedziałek 3 miesiące skonczyla...
Jedne jakieś dostałam portki w rozmoerze dla wczesniakow 44 albo 48 - długo w nich chodziła. Jedne spodenki rozmiar 50 - rosną razem z Zuzką, do dziś je nosimy :)
Juz zeby 🙈 czyli u was w rodzinie to genetyczne. Rozmawiałam ostatnio z kuzynka, której corka zaraziła się próchnica przez picie bytelki z wodą od znajomej dziewczynki. Okazuje się że prochnica juz moze atakować malutkie zabeczki. Ona robiła pastę z kurkumy. Podobno jest przeciwgrzybiczną i orzecuwzapalna i świetna n walkę i profilaktykę co do orochnuvy. (Badania mówią rez ze tentencja do prochnicy hest dziedziczna)
Życzę dużo cierpliwosci. Podobno wychodzące zabki to nic przyjemnego. 😬

Dzięki dziewczyny. Zbieram informacje i jak będę na L4 to zacznę działać.
Promocje są w sklepach ale na letnie rzeczy głównie...
Najwyżej na bieżąco będę zamawiać :)
Ja bym zamówiła 56. I nie przesadzała. Najbardziej przydały mi się pajace na długi rękaw i polspiochy. Pajacyków nie lubiłam bo trzeba po całości odpinać. Ile bym dala aby moje ubranka miały zasuwaki 🤣 kupiliśmy tez kilka sztuk kopertowych, bo balismy się wkładanych przez glowe. Okazały się jednak skomplikowane. Guzików pelno. 🙂 lepsze przez glowe. 😁 pajace w sumie dobre do spania. Pod nie wkładam jeszcze body na krótki rękaw jak jest chłodno. 🙂 ja prawie wszystko ma darowane albo kuoilam na Vinted. Uwielbiam ta aplikacje. Kuoilam ostatnio przepiękny zestaw bluzeczek na body z długim rękawem (upałów nie ma) i było ich 8 plus 2 bluzy i sweterek i zapłaciłam 50 zł. Większość z primarku byla. Przyszło czyste, wyprane i wyprasowane. Czyściutkie. (CHOCIAZ zdarzyło mi się kupić zestaw duży w worku i śmierdziały papierosami i były pojiszczone, a zdjęcia tego nie oddawały.).
Jakby nie masz problemu z używanymi to serdecznie polecam. 😁🤗

Czy któraś z Was mierzy/mierzyła temperaturę? Gin mi wczoraj zalecił. Zaczęłam dzisiaj i zastanawiam się czy nie lepiej od kolejnego cyklu, skoro dziś już 11 dc. I jeszcze pytanie - gdzie wkładacie termometr? :D czytałam, ze można w usta i tak tez dziś zrobiłam
Ja mierzyłam 3 miesiace, dodatkowo monitoring i testy owu. Wszystko mi sie nakładało. Mierzyłam zawsze o tej samej porze (6 rano) i w buzi pod językiem z jednej strony. Potem to mialam juz na plastiku zebem dziurkę zrobiona 🤣 czasem nawet nie pamietalam ze mierzyłam. Ale sprawdzałam na telefonie i wpis byl. 🤣 idxie sie szybko przyzwyczaić.

@Charlotte21 chyba genetyka u nas działa. No nic przyjemnego, wymaga ogromu cierpliwosci, zwłaszcza u takiego maluszka.... 🙄 Przykład - sama gryzaczka nie utrzyma przy buzi i muszę jej pomagać, podtrzymywać. Wczoraj tragedię już mieliśmy. Ani ziołowy specyfik, a i dentinox na lidokainie nie pomagał, jeść nie chciała, a jak jadła to malutko i to tylko lewą stroną, jak się smoczek przesunął na środek dziobka, to płacz taki, że nie wiedziałam co robić. Dopiero po paracetamolu jako tako się uspokoiła, dojadla poplakujac i poszła spać 🙄

Mój ma tyle samo, skończone nawet [emoji6]

I teraz tak myślę może zaaplikuje swojemu jakieś witaminy, bez recepty coś polecisz?
Mój zażywa fertile man, fertil Man plus, mascu pro a teraz zażywa progreactive man poniżej wstawiam zdjęcie tych co bierze teraz [emoji116]
Image.jpeg
Image%20(1).jpeg

@Charlotte21 chyba genetyka u nas działa. No nic przyjemnego, wymaga ogromu cierpliwosci, zwłaszcza u takiego maluszka.... 🙄 Przykład - sama gryzaczka nie utrzyma przy buzi i muszę jej pomagać, podtrzymywać. Wczoraj tragedię już mieliśmy. Ani ziołowy specyfik, a i dentinox na lidokainie nie pomagał, jeść nie chciała, a jak jadła to malutko i to tylko lewą stroną, jak się smoczek przesunął na środek dziobka, to płacz taki, że nie wiedziałam co robić. Dopiero po paracetamolu jako tako się uspokoiła, dojadla poplakujac i poszła spać 🙄
Bidulka 🙄 nie dziwie sie ze ciezko. Bo faktem jest ze sama sobie nie poradzi z usmierzeniem bolu.... mam nadzieję że szybko jej pójdą! Zeby się tam nie męczyła.

Dziewczyny mój mąż w tym roku skończył 40 lat, a młodsza córka na 8mscy [emoji23] Więc to jeszcze całkiem normalny wiek [emoji23]

@Charlotte21 moje córki mają długie nogi [emoji23] Więc zawsze szybciej wskakują w rozmiary niż to przewidziane na ich wiek. Łucji dzisiaj założyłam komplet na 80 i pasuje [emoji85] A 74 spodnie powoli zaczynam wyprzedawać bo już są przykrótkie [emoji849]

Dziewczyny mój mąż w tym roku skończył 40 lat, a młodsza córka na 8mscy [emoji23] Więc to jeszcze całkiem normalny wiek [emoji23]

@Charlotte21 moje córki mają długie nogi [emoji23] Więc zawsze szybciej wskakują w rozmiary niż to przewidziane na ich wiek. Łucji dzisiaj założyłam komplet na 80 i pasuje [emoji85] A 74 spodnie powoli zaczynam wyprzedawać bo już są przykrótkie [emoji849]
Już chyba pisałam, moja mała 67 cm, a w rampersach 56 śpi, a na co dzień 68 bodziaki zakładamy od prawie miesiąca.
Spodenki nadal dobre rozmiar 50, z tym że traktujemy je jako krótkie na lato. :)
Nie ma reguły.

Co sadzicie o takiej beta-hcg:
26 dc 13.7
28 dc 39 (przyrost 184%)
31 dc 97 (przyrost 87%)?

Niska jakaś...jedno poronienie, teraz przyrost niby mieście się w normie, ale spada i ta beta taka niska...

reklama
Do góry