mohaaa
Fanka BB :)
Mój za 3 miesiące skończy 38, a nawet niecałeMój mąż za 2 miesiące 38lat kończy
A mój tata po raz pierwszy został ojcem w wieku 40 lat
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój za 3 miesiące skończy 38, a nawet niecałeMój mąż za 2 miesiące 38lat kończy
I bądź tutaj mądry. jak to z tymi pomiarami jest i rozmiarów kami w sklepach. Moja Miłka ur 3580g i 54 cm, a w 8 tygodniu miala według pomiaru 62 cm u pediatry. A nadal wchodzi w niektóre 56 a niektóre 62 ciasne idzie oszakec. Trzeba brać na oko.56 i 62 [emoji4] Moja starsza urodziła się 3980g i 56cm i w 56 nie wchodziła w ogóle [emoji23] Za to Łucja 3600g i 56cm i chodziła w 56 prawie miesiąc [emoji4] Miałam mało i sobie dokupiłam po prostu [emoji4]
Juz zeby czyli u was w rodzinie to genetyczne. Rozmawiałam ostatnio z kuzynka, której corka zaraziła się próchnica przez picie bytelki z wodą od znajomej dziewczynki. Okazuje się że prochnica juz moze atakować malutkie zabeczki. Ona robiła pastę z kurkumy. Podobno jest przeciwgrzybiczną i orzecuwzapalna i świetna n walkę i profilaktykę co do orochnuvy. (Badania mówią rez ze tentencja do prochnicy hest dziedziczna)O widzisz, a to ten androlog znalazł problem, czy ktoś was pokierowal? Jakbyście byli któregoś razu i mieli trochę czasu i jakbyś miała oczywiście ochotę, to odezwij się!
Ja to tak wszystko na bieżąco ogarniam, bo dużo zależy od humoru i samopoczucia panienki, zwłaszcza że zaczęłyśmy JUŻ przygodę z ząbkowaniem
A poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie w niedzielę chrzciliśmy Zuzkę, jakas jakby grzeczniejsza była
Popieram, u nas podobnie
Moja 3210 g i 55 cm i do tej pory zakladam pojedyncze ubranka w rozm 56 a w poniedziałek 3 miesiące skonczyla...
Jedne jakieś dostałam portki w rozmoerze dla wczesniakow 44 albo 48 - długo w nich chodziła. Jedne spodenki rozmiar 50 - rosną razem z Zuzką, do dziś je nosimy
Ja bym zamówiła 56. I nie przesadzała. Najbardziej przydały mi się pajace na długi rękaw i polspiochy. Pajacyków nie lubiłam bo trzeba po całości odpinać. Ile bym dala aby moje ubranka miały zasuwaki kupiliśmy tez kilka sztuk kopertowych, bo balismy się wkładanych przez glowe. Okazały się jednak skomplikowane. Guzików pelno. lepsze przez glowe. pajace w sumie dobre do spania. Pod nie wkładam jeszcze body na krótki rękaw jak jest chłodno. ja prawie wszystko ma darowane albo kuoilam na Vinted. Uwielbiam ta aplikacje. Kuoilam ostatnio przepiękny zestaw bluzeczek na body z długim rękawem (upałów nie ma) i było ich 8 plus 2 bluzy i sweterek i zapłaciłam 50 zł. Większość z primarku byla. Przyszło czyste, wyprane i wyprasowane. Czyściutkie. (CHOCIAZ zdarzyło mi się kupić zestaw duży w worku i śmierdziały papierosami i były pojiszczone, a zdjęcia tego nie oddawały.).Dzięki dziewczyny. Zbieram informacje i jak będę na L4 to zacznę działać.
Promocje są w sklepach ale na letnie rzeczy głównie...
Najwyżej na bieżąco będę zamawiać
Ja mierzyłam 3 miesiace, dodatkowo monitoring i testy owu. Wszystko mi sie nakładało. Mierzyłam zawsze o tej samej porze (6 rano) i w buzi pod językiem z jednej strony. Potem to mialam juz na plastiku zebem dziurkę zrobiona czasem nawet nie pamietalam ze mierzyłam. Ale sprawdzałam na telefonie i wpis byl. idxie sie szybko przyzwyczaić.Czy któraś z Was mierzy/mierzyła temperaturę? Gin mi wczoraj zalecił. Zaczęłam dzisiaj i zastanawiam się czy nie lepiej od kolejnego cyklu, skoro dziś już 11 dc. I jeszcze pytanie - gdzie wkładacie termometr? czytałam, ze można w usta i tak tez dziś zrobiłam
Mój zażywa fertile man, fertil Man plus, mascu pro a teraz zażywa progreactive man poniżej wstawiam zdjęcie tych co bierze teraz [emoji116]Mój ma tyle samo, skończone nawet [emoji6]
I teraz tak myślę może zaaplikuje swojemu jakieś witaminy, bez recepty coś polecisz?
No widzisz. A dużo bzdur ci lekarze gadają. To co oni gadają to gdyby to było prawda to mnie by na świecie nie było i mojego rodzeństwa również a moja siostra by nie miała dzieci.Mój za 3 miesiące skończy 38, a nawet niecałe [emoji14]
A mój tata po raz pierwszy został ojcem w wieku 40 lat
Bidulka nie dziwie sie ze ciezko. Bo faktem jest ze sama sobie nie poradzi z usmierzeniem bolu.... mam nadzieję że szybko jej pójdą! Zeby się tam nie męczyła.@Charlotte21 chyba genetyka u nas działa. No nic przyjemnego, wymaga ogromu cierpliwosci, zwłaszcza u takiego maluszka.... Przykład - sama gryzaczka nie utrzyma przy buzi i muszę jej pomagać, podtrzymywać. Wczoraj tragedię już mieliśmy. Ani ziołowy specyfik, a i dentinox na lidokainie nie pomagał, jeść nie chciała, a jak jadła to malutko i to tylko lewą stroną, jak się smoczek przesunął na środek dziobka, to płacz taki, że nie wiedziałam co robić. Dopiero po paracetamolu jako tako się uspokoiła, dojadla poplakujac i poszła spać
Już chyba pisałam, moja mała 67 cm, a w rampersach 56 śpi, a na co dzień 68 bodziaki zakładamy od prawie miesiąca.Dziewczyny mój mąż w tym roku skończył 40 lat, a młodsza córka na 8mscy [emoji23] Więc to jeszcze całkiem normalny wiek [emoji23]
@Charlotte21 moje córki mają długie nogi [emoji23] Więc zawsze szybciej wskakują w rozmiary niż to przewidziane na ich wiek. Łucji dzisiaj założyłam komplet na 80 i pasuje [emoji85] A 74 spodnie powoli zaczynam wyprzedawać bo już są przykrótkie [emoji849]