reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki dziewczyny. Zbieram informacje i jak będę na L4 to zacznę działać.
Promocje są w sklepach ale na letnie rzeczy głównie...
Najwyżej na bieżąco będę zamawiać :)

reklama
Czy któraś z Was mierzy/mierzyła temperaturę? Gin mi wczoraj zalecił. Zaczęłam dzisiaj i zastanawiam się czy nie lepiej od kolejnego cyklu, skoro dziś już 11 dc. I jeszcze pytanie - gdzie wkładacie termometr? :D czytałam, ze można w usta i tak tez dziś zrobiłam

Czy któraś z Was mierzy/mierzyła temperaturę? Gin mi wczoraj zalecił. Zaczęłam dzisiaj i zastanawiam się czy nie lepiej od kolejnego cyklu, skoro dziś już 11 dc. I jeszcze pytanie - gdzie wkładacie termometr? :D czytałam, ze można w usta i tak tez dziś zrobiłam
chyba najlepiej od 1 dc. ja mierzyłam pod językiem :)

O widzisz, a to ten androlog znalazł problem, czy ktoś was pokierowal? Jakbyście byli któregoś razu i mieli trochę czasu i jakbyś miała oczywiście ochotę, to odezwij się! [emoji3590]
Ja to tak wszystko na bieżąco ogarniam, bo dużo zależy od humoru i samopoczucia panienki, zwłaszcza że zaczęłyśmy JUŻ przygodę z ząbkowaniem [emoji85][emoji23]

A poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie w niedzielę chrzciliśmy Zuzkę, jakas jakby grzeczniejsza była [emoji23]

Popieram, u nas podobnie [emoji23]
Moja 3210 g i 55 cm i do tej pory zakladam pojedyncze ubranka w rozm 56 [emoji23][emoji85] a w poniedziałek 3 miesiące skonczyla...
Jedne jakieś dostałam portki w rozmoerze dla wczesniakow 44 albo 48 - długo w nich chodziła. Jedne spodenki rozmiar 50 - rosną razem z Zuzką, do dziś je nosimy :)
Już ząb? [emoji33]
Łucja w sobotę skończyła 8mscy i dalej bezzębna [emoji23]

Ja mierzyłam od pierwszego dnia po miesiączce i w pochwie. W ustach owszem można ale musisz dziennie tak wkładać termometr tak jak za pierwszym razem i w to samo miejsce inaczej temperatura będzie niemiarodajna. Możesz mierzyć od dzisiaj ale od przyszłego cyklu ( oby go nie było) mierzylabym w pochwie.

@nnat. To badania, które zalecił urolog jeszcze przed koronawirusem i dopiero teraz zrobił. Skonsultował z rodzinna wynik, a ona powiedziała, że najlepiej androlog więc zadzwoniłam do jednego i tego samego dnia była już wizyta 😉 oczywiście byłam na wolnym to się zajęłam tym bo tak to dalej by czekał na cud jsk to chłop 😅
Chętnie się odezwę ❤️ teraz mąż jedzie sam bo ja będę w pracy może przy następnej wizycie 😉

@młoda1994 bierze jakieś witaminy na poprawę nasienia? Trzymam kciuki 😘 wyjdziecie na prostą i wszystko uda się naturalnie 😘

Nas pewnie też bedzie czekać badanie nasienia aż się boję 🤭

Dziewczyny polecicie jakieś witaminy na poprawę nasienia? 🙏

@nnat. To badania, które zalecił urolog jeszcze przed koronawirusem i dopiero teraz zrobił. Skonsultował z rodzinna wynik, a ona powiedziała, że najlepiej androlog więc zadzwoniłam do jednego i tego samego dnia była już wizyta [emoji6] oczywiście byłam na wolnym to się zajęłam tym bo tak to dalej by czekał na cud jsk to chłop [emoji28]
Chętnie się odezwę [emoji3590] teraz mąż jedzie sam bo ja będę w pracy może przy następnej wizycie [emoji6]

@młoda1994 bierze jakieś witaminy na poprawę nasienia? Trzymam kciuki [emoji8] wyjdziecie na prostą i wszystko uda się naturalnie [emoji8]

Nas pewnie też bedzie czekać badanie nasienia aż się boję [emoji2960]

Dziewczyny polecicie jakieś witaminy na poprawę nasienia? [emoji120]
Tak mąż łyka 3 miesiące zaczął od maja 2020. Nie liczę na cud że badania nasienia będą lepsze w połowie sierpnia niż 15.06

@nnat. To badania, które zalecił urolog jeszcze przed koronawirusem i dopiero teraz zrobił. Skonsultował z rodzinna wynik, a ona powiedziała, że najlepiej androlog więc zadzwoniłam do jednego i tego samego dnia była już wizyta 😉 oczywiście byłam na wolnym to się zajęłam tym bo tak to dalej by czekał na cud jsk to chłop 😅
Chętnie się odezwę ❤ teraz mąż jedzie sam bo ja będę w pracy może przy następnej wizycie 😉

@młoda1994 bierze jakieś witaminy na poprawę nasienia? Trzymam kciuki 😘 wyjdziecie na prostą i wszystko uda się naturalnie 😘

Ja już nieraz pisałam, ze Profertil jest super. Fakt, ze bardzo drogi, ale działa. Kiedyś któraś z dziewczyn polecała tez EXTRA Sperm (dostępne na Allegro). Skład dosyc podobny do profertilu. Nie wiem w sumie czy działają tak samo, bo po tych tańszych nie sprawdzaliśmy nasienia. Do tego cynk koniecznie. No i mój mąż pije sok pomidorowy z olejem z czarnuszki

Wow, szybko. 3 miesiące i już wyszedł jakoś ząb???
Jeszcze nie wyszedł ale już problem ząbkowania, smarowania dziąsełek, leków przeciwbólowych mamy na tapecie 🙈 ja miałam 3 miesiące i 2 zęby, mama mi właśnie opowiadała 😂🙈
Wyogladane ma dziąsła przez moją mamę, teściowa, pod palcem czuć że rozpulchniaja się, widać wyraźnie zalążki zębów, czasami zaczerwieniają się dziąsła.... Dużo by wymieniać :(
najlepiej cały cykl monitorować ale możesz śmiało zacząć teraz żeby sobie nawyk wyrobić i poobserwować.
Ja mierzyłam w buzi, pod językiem zawsze w tym samym miejscu.
Już ząb? [emoji33]
Łucja w sobotę skończyła 8mscy i dalej bezzębna [emoji23]
Jeszcze nie na wierzchu, ale niemal wszystkie objawy ząbkowania mamy, sądzę ze może to być chwilą moment. Jak pisałam wcześniej ja w wieku 3 miesiącu miałam już 2 zęby. Za to siostra męża - 6 tygodni i zaczął wychodzić pierwszy ząb. 🙈😂
Chętnie się odezwę ❤️ teraz mąż jedzie sam bo ja będę w pracy może przy następnej wizycie 😉

No to super ❤️❤️❤️ daj znać koniecznie co po wizycie się dowiecie!

reklama
Dziewczyny na jaki rozmiar kupować ubranka do wyprawki? 62 czy jednka mniejsze?
Ja mam sporo na 56 na początek, zobaczymy czy się przydadzą ale ja raczej nie nastawiam się na wielkie dziecko :) i z wyprawka to zaczęłam zakupy jakoś w 22tygodniu i co miesiąc coś kupowalam bo przy pierwszym dziecku to jednak sporo tego się uzbiera i kasy trochę idzie. Pomysł z odkładanie kasy i kupowaniem na końcówce też jest spoko jak ktoś się nie boi że się nie wyrobi ;p

Do góry