reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@monika1708 ja dzwoniłam się dowiedzieć do szkoły rodzenia i pytałam, w którym tygodniu się zapisać to mi powiedzieli, że około 30. A będziesz wykupować położna?
Właśnie dlatego odwlekamy jak się da zakupy [emoji16]
No ja chcę choć trochę kupować żeby na końcu nie pójść odrazu z torbami i zostać z pustym portfelem haha [emoji85]

Dziewczyny na jaki rozmiar kupować ubranka do wyprawki? 62 czy jednka mniejsze?
56 i 62 [emoji4] Moja starsza urodziła się 3980g i 56cm i w 56 nie wchodziła w ogóle [emoji23] Za to Łucja 3600g i 56cm i chodziła w 56 prawie miesiąc [emoji4] Miałam mało i sobie dokupiłam po prostu [emoji4]

No ja chcę choć trochę kupować żeby na końcu nie pójść odrazu z torbami i zostać z pustym portfelem haha [emoji85]
Ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży co msc odkładałam 500zł i jak przyszły wyprzedaże w lipcu to szalałam [emoji4] Teraz jest najlepszy moment na zakupy, w Smyku są mega promocje [emoji4]

Ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży co msc odkładałam 500zł i jak przyszły wyprzedaże w lipcu to szalałam [emoji4] Teraz jest najlepszy moment na zakupy, w Smyku są mega promocje [emoji4]
Ja sobie to rozkładam powoli, co miesiąc coś [emoji846] chociaż to już 4 msc zostały więc trzeba się sprężać [emoji1787] później niewiadomo jak się będę czuła

@nnat. Maz w końcu zrobił badania i ma kiepski testosteron. Bierze zastrzyki co 2 tyg z testosteronem jutro na kolejny później badanie żeby sprawdzić ile wzroslo i wizyta wtedy lekarz ustali co dalej. Znalazłam androloga w lbn tam jeździmy 😉 a jak u Waszej trójki? ❤️

@młoda1994 co tam u Ciebie? Jak leczenie w klinice?
O widzisz, a to ten androlog znalazł problem, czy ktoś was pokierowal? Jakbyście byli któregoś razu i mieli trochę czasu i jakbyś miała oczywiście ochotę, to odezwij się! ❤️
Ja to tak wszystko na bieżąco ogarniam, bo dużo zależy od humoru i samopoczucia panienki, zwłaszcza że zaczęłyśmy JUŻ przygodę z ząbkowaniem 🙈😂

A poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie w niedzielę chrzciliśmy Zuzkę, jakas jakby grzeczniejsza była 😂
Dziewczyny na jaki rozmiar kupować ubranka do wyprawki? 62 czy jednka mniejsze?
@Humhum Ja kupowałam 56 i w obu przypadkach okazały się za duże 😁
Popieram, u nas podobnie 😂
Moja 3210 g i 55 cm i do tej pory zakladam pojedyncze ubranka w rozm 56 😂🙈 a w poniedziałek 3 miesiące skonczyla...
Jedne jakieś dostałam portki w rozmoerze dla wczesniakow 44 albo 48 - długo w nich chodziła. Jedne spodenki rozmiar 50 - rosną razem z Zuzką, do dziś je nosimy :)

@nnat. Maz w końcu zrobił badania i ma kiepski testosteron. Bierze zastrzyki co 2 tyg z testosteronem jutro na kolejny później badanie żeby sprawdzić ile wzroslo i wizyta wtedy lekarz ustali co dalej. Znalazłam androloga w lbn tam jeździmy [emoji6] a jak u Waszej trójki? [emoji3590]

@młoda1994 co tam u Ciebie? Jak leczenie w klinice?
Dziękuję że pytasz. W połowie sierpnia powtórka badania nasienia a mnie musi ustabilizować diabetolog z IO wyniki mam wzorowe prócz hormonów męskich testosteron mam podwyższony o 0.05 i jakas niemiecka nazwa norma do 5.5 a ja mam aż 19.0

Mąż ma 0% morfologii. Pani doktor pow że jest szansa na zdrowa ciąże ale jeszcze nie mówiła jakim sposobem czy naturalnie czy iui czy ivf.

O widzisz, a to ten androlog znalazł problem, czy ktoś was pokierowal? Jakbyście byli któregoś razu i mieli trochę czasu i jakbyś miała oczywiście ochotę, to odezwij się! ❤
Ja to tak wszystko na bieżąco ogarniam, bo dużo zależy od humoru i samopoczucia panienki, zwłaszcza że zaczęłyśmy JUŻ przygodę z ząbkowaniem 🙈😂

A poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie w niedzielę chrzciliśmy Zuzkę, jakas jakby grzeczniejsza była 😂

Popieram, u nas podobnie 😂
Moja 3210 g i 55 cm i do tej pory zakladam pojedyncze ubranka w rozm 56 😂🙈 a w poniedziałek 3 miesiące skonczyla...
Jedne jakieś dostałam portki w rozmoerze dla wczesniakow 44 albo 48 - długo w nich chodziła. Jedne spodenki rozmiar 50 - rosną razem z Zuzką, do dziś je nosimy :)
Wow, szybko. 3 miesiące i już wyszedł jakoś ząb???

reklama
No moje dzieci to małe się urodziły:
- córka: 52cm i waga 2660g
- syn: 49cm i waga 2490g

I ogólnie to potem chude były. Pamiętam, że córka miała taką fajną spódniczkę na wiek 0-3m-ce, a nosiła ją jeszcze jak miała 1,5 roku 😂. I dostawałam ubranka od siostry ciotecznej mimo że jej córka była 3 m-ce młodsza 😂.

Do góry