reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@monika1708 ja dzwoniłam się dowiedzieć do szkoły rodzenia i pytałam, w którym tygodniu się zapisać to mi powiedzieli, że około 30. A będziesz wykupować położna?
Właśnie dlatego odwlekamy jak się da zakupy [emoji16]
No ja chcę choć trochę kupować żeby na końcu nie pójść odrazu z torbami i zostać z pustym portfelem haha [emoji85]

Dziewczyny na jaki rozmiar kupować ubranka do wyprawki? 62 czy jednka mniejsze?
56 i 62 [emoji4] Moja starsza urodziła się 3980g i 56cm i w 56 nie wchodziła w ogóle [emoji23] Za to Łucja 3600g i 56cm i chodziła w 56 prawie miesiąc [emoji4] Miałam mało i sobie dokupiłam po prostu [emoji4]

No ja chcę choć trochę kupować żeby na końcu nie pójść odrazu z torbami i zostać z pustym portfelem haha [emoji85]
Ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży co msc odkładałam 500zł i jak przyszły wyprzedaże w lipcu to szalałam [emoji4] Teraz jest najlepszy moment na zakupy, w Smyku są mega promocje [emoji4]

Ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży co msc odkładałam 500zł i jak przyszły wyprzedaże w lipcu to szalałam [emoji4] Teraz jest najlepszy moment na zakupy, w Smyku są mega promocje [emoji4]
Ja sobie to rozkładam powoli, co miesiąc coś [emoji846] chociaż to już 4 msc zostały więc trzeba się sprężać [emoji1787] później niewiadomo jak się będę czuła

@nnat. Maz w końcu zrobił badania i ma kiepski testosteron. Bierze zastrzyki co 2 tyg z testosteronem jutro na kolejny później badanie żeby sprawdzić ile wzroslo i wizyta wtedy lekarz ustali co dalej. Znalazłam androloga w lbn tam jeździmy 😉 a jak u Waszej trójki? ❤️

@młoda1994 co tam u Ciebie? Jak leczenie w klinice?
O widzisz, a to ten androlog znalazł problem, czy ktoś was pokierowal? Jakbyście byli któregoś razu i mieli trochę czasu i jakbyś miała oczywiście ochotę, to odezwij się! ❤️
Ja to tak wszystko na bieżąco ogarniam, bo dużo zależy od humoru i samopoczucia panienki, zwłaszcza że zaczęłyśmy JUŻ przygodę z ząbkowaniem 🙈😂

A poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie w niedzielę chrzciliśmy Zuzkę, jakas jakby grzeczniejsza była 😂
Dziewczyny na jaki rozmiar kupować ubranka do wyprawki? 62 czy jednka mniejsze?
@Humhum Ja kupowałam 56 i w obu przypadkach okazały się za duże 😁
Popieram, u nas podobnie 😂
Moja 3210 g i 55 cm i do tej pory zakladam pojedyncze ubranka w rozm 56 😂🙈 a w poniedziałek 3 miesiące skonczyla...
Jedne jakieś dostałam portki w rozmoerze dla wczesniakow 44 albo 48 - długo w nich chodziła. Jedne spodenki rozmiar 50 - rosną razem z Zuzką, do dziś je nosimy :)

@nnat. Maz w końcu zrobił badania i ma kiepski testosteron. Bierze zastrzyki co 2 tyg z testosteronem jutro na kolejny później badanie żeby sprawdzić ile wzroslo i wizyta wtedy lekarz ustali co dalej. Znalazłam androloga w lbn tam jeździmy [emoji6] a jak u Waszej trójki? [emoji3590]

@młoda1994 co tam u Ciebie? Jak leczenie w klinice?
Dziękuję że pytasz. W połowie sierpnia powtórka badania nasienia a mnie musi ustabilizować diabetolog z IO wyniki mam wzorowe prócz hormonów męskich testosteron mam podwyższony o 0.05 i jakas niemiecka nazwa norma do 5.5 a ja mam aż 19.0

Mąż ma 0% morfologii. Pani doktor pow że jest szansa na zdrowa ciąże ale jeszcze nie mówiła jakim sposobem czy naturalnie czy iui czy ivf.

O widzisz, a to ten androlog znalazł problem, czy ktoś was pokierowal? Jakbyście byli któregoś razu i mieli trochę czasu i jakbyś miała oczywiście ochotę, to odezwij się! ❤
Ja to tak wszystko na bieżąco ogarniam, bo dużo zależy od humoru i samopoczucia panienki, zwłaszcza że zaczęłyśmy JUŻ przygodę z ząbkowaniem 🙈😂

A poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie w niedzielę chrzciliśmy Zuzkę, jakas jakby grzeczniejsza była 😂

Popieram, u nas podobnie 😂
Moja 3210 g i 55 cm i do tej pory zakladam pojedyncze ubranka w rozm 56 😂🙈 a w poniedziałek 3 miesiące skonczyla...
Jedne jakieś dostałam portki w rozmoerze dla wczesniakow 44 albo 48 - długo w nich chodziła. Jedne spodenki rozmiar 50 - rosną razem z Zuzką, do dziś je nosimy :)
Wow, szybko. 3 miesiące i już wyszedł jakoś ząb???

reklama
No moje dzieci to małe się urodziły:
- córka: 52cm i waga 2660g
- syn: 49cm i waga 2490g

I ogólnie to potem chude były. Pamiętam, że córka miała taką fajną spódniczkę na wiek 0-3m-ce, a nosiła ją jeszcze jak miała 1,5 roku 😂. I dostawałam ubranka od siostry ciotecznej mimo że jej córka była 3 m-ce młodsza 😂.

Do góry