reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
To pierwsze to są nie wiem co to :p tsh trochę za wysokie Jeśli chodzi o starania, fajnie żeby było 1-1.5, Max 2. Pozostałe moim zdaniem są okej :)

Tak, to normalne. To krwawienie/plamienie może się zmniejszać i zwiększać, może trwać nawet do 6 tyg, wszystko zależy od organizmu. Jedne bujaja się z krwawienie całe 6 tyg (jak np ja) inne po tygodniu nie mają już śladu. Także nie przestrasz się jeśli za dzień, dwa pojawi się znów krwawienie ;)
Dziękuje bardzo za odpowiedz !

@monika1708 jak Twoja waga? Ile na plusie masz? Ja się boję, że zaczynam za dużo przybierać...
Co to znaczy za dużo. ? 😊 pozwole się wtrącić. 🤭 ja przytyłam 20 kg. Radze sie pilnować. 10 kg poszło od razu przy porodzie. A druga część, e mną jest do tej pory. (A minęło 8 tygodni i karmie poersia).
Najwięcej przytulam w 2 trymestrze i po sterydach. Miałam "śmiertelny glod " nie miałam poczucia sytości.

W takim razie ja zapytam w poniedziałek na monitoringu moją gin o to bo trochę mnie te koszty przerażają. A w ogóle to trochę zawiodłam się że ginekolog sama nie potrafi zadecydować o tym, wiele ginekologów podejmuje decyzje we własnym zakresie, a może to i dobrze że się nie wychyla poza własną "branżę".
A u kogo prowadzisz ciążę?
No koszty są olbrzymie, my robiliśmy bardzo duzo badań zarówno ja jak i mąż, w tysiącach na bank to poszło, teraz wizyty prywatne, leki... Wszystko kosztuje ale myślę sobie ze warto bo już niebawem czeka nas nagroda 😁😁 u doktora Piatkowskiego prowadzę ciążę :) już tu nie raz pisałam ze polecam w 100% :) a ty do kogo teraz chodzisz??
@Paula919191
Niech ten czas przyspiesza 😊 juz nie mogę się doczekać wieści o narodzinach 🥰
Już mi się te moje dziecko sni po nocach;p dziś na przykład śniłam ze karmię piersią i mała nie umiała ssać a te mleko to aż ze mnie tryskalo 😅😅 i ona była tak aaa duża już a mimo to mówię do niej pij te mleko bo inaczej będą Cię chcieli zabrać do szpitala bo za mało przybierasz na wadze 😂😂 ostatnio mi się śniło ze byłam na usg a tam na obrazie normalnie twarz było widać i się usmiechala z zębami 😂😂 nie wiem co mnie jeszcze czeka do porodu z tymi snami ;p

@Charlotte21
Od trzech tygodni przybieram około 700 g tygodniowo. Słodycze jem sporadycznie. Mam problem z zaparciami po żelazie i nie mogę sobie z tym poradzić. Piję dużo wody, jem płatki owsiane, otręby i dużo warzyw i owoców i nic...
Może znacie jakiś sposób na zaparcia?
Boje się, że u mnie też będzie 20 kg jak w takim tempie przybieram.
To i tak dużo zrzuciłam od razu po porodzie :)

@Charlotte21
Od trzech tygodni przybieram około 700 g tygodniowo. Słodycze jem sporadycznie. Mam problem z zaparciami po żelazie i nie mogę sobie z tym poradzić. Piję dużo wody, jem płatki owsiane, otręby i dużo warzyw i owoców i nic...
Tez brałam żelazo. Przez całą ciążę. Hemoglobina ciągle za mała. U mnie to juz dochodziło do sytuacji ze tylko czopki glicerynowe pomagały. Jadłam w większości jabłka na zaparcia. Najlepsze takie z kompotu. Ugotować tak aby były lekko twardawe. Ja co wizte byłam ciężka o 1kg. Czyli takie 0.5 kg tygodniowo. U mnie było dużo snu. Mało ruchu. I dużo jedzenia i sterydy. I to wszystko poszło w kg. 😊
Jedna dziewczyna mi napisała że ostała swoją ginekolog o to i ona była zdania ze niektóre kobiety potrzebują a ciąży kg a niektóre nie. Dla niej to było normalne ze jedna tyje a druga nie. I tutaj przemiana materii nie ma nic do rzeczy m, bo ja mam (a raczej miakam) super. Zawsze byłam szczupła. S nosiłam. A teraz nagle L. Ciężko się z tym pogodzic. No ale trzeba jakoś żyć 😁

Tez brałam żelazo. Przez całą ciążę. Hemoglobina ciągle za mała. U mnie to juz dochodziło do sytuacji ze tylko czopki glicerynowe pomagały. Jadłam w większości jabłka na zaparcia. Najlepsze takie z kompotu. Ugotować tak aby były lekko twardawe. Ja co wizte byłam ciężka o 1kg. Czyli takie 0.5 kg tygodniowo. U mnie było dużo snu. Mało ruchu. I dużo jedzenia i sterydy. I to wszystko poszło w kg. 😊
Jedna dziewczyna mi napisała że ostała swoją ginekolog o to i ona była zdania ze niektóre kobiety potrzebują a ciąży kg a niektóre nie. Dla niej to było normalne ze jedna tyje a druga nie. I tutaj przemiana materii nie ma nic do rzeczy m, bo ja mam (a raczej miakam) super. Zawsze byłam szczupła. S nosiłam. A teraz nagle L. Ciężko się z tym pogodzic. No ale trzeba jakoś żyć 😁

To ja nawet więcej tyję...już mnie to przeraża. Pytałam mojego lekarza to mówi, że na wagę się patrzy całościowo a nie na tygodniowy przyrost. Do wizyty mam dwa tygodnie więc jak przyrost się utrzyma to zapytam o to. Ale łącznie już 5.4 kg mam na plusie.
Jabłek też jem dużo. Chce spróbować z namoczonymi suszonymi śliwkami. Może to coś da...
Ja również wprowadziłam ćwiczenia co drugi dzień. Wiadomo, że nie są one jakoś intensywne i za bardzo się nie mecze ale się ruszam i do pracy jeszcze chodzę.

@Charlotte21
Suszone śliwki i jabłka 💪

reklama
Do góry