Dziękuje bardzo, uspokoiłaś mnie bo myślałam, że może coś się zatrzymało.Tak normalne, też tak miałam jak Ty, tydzien po zabiegu krwawiłam przez kilka dni, po samym zabiegu tylko jak wstałam z łóżka a później delikatnie plamiłam,. Tak więc wszystko okej, nie martw sie
reklama
Dziękuje bardzo za odpowiedz !To pierwsze to są nie wiem co to tsh trochę za wysokie Jeśli chodzi o starania, fajnie żeby było 1-1.5, Max 2. Pozostałe moim zdaniem są okej
Tak, to normalne. To krwawienie/plamienie może się zmniejszać i zwiększać, może trwać nawet do 6 tyg, wszystko zależy od organizmu. Jedne bujaja się z krwawienie całe 6 tyg (jak np ja) inne po tygodniu nie mają już śladu. Także nie przestrasz się jeśli za dzień, dwa pojawi się znów krwawienie
Charlotte21
Fanka BB :)
Co to znaczy za dużo. ? pozwole się wtrącić. ja przytyłam 20 kg. Radze sie pilnować. 10 kg poszło od razu przy porodzie. A druga część, e mną jest do tej pory. (A minęło 8 tygodni i karmie poersia).@monika1708 jak Twoja waga? Ile na plusie masz? Ja się boję, że zaczynam za dużo przybierać...
Najwięcej przytulam w 2 trymestrze i po sterydach. Miałam "śmiertelny glod " nie miałam poczucia sytości.
Paula919191
No koszty są olbrzymie, my robiliśmy bardzo duzo badań zarówno ja jak i mąż, w tysiącach na bank to poszło, teraz wizyty prywatne, leki... Wszystko kosztuje ale myślę sobie ze warto bo już niebawem czeka nas nagroda u doktora Piatkowskiego prowadzę ciążę już tu nie raz pisałam ze polecam w 100% a ty do kogo teraz chodzisz??W takim razie ja zapytam w poniedziałek na monitoringu moją gin o to bo trochę mnie te koszty przerażają. A w ogóle to trochę zawiodłam się że ginekolog sama nie potrafi zadecydować o tym, wiele ginekologów podejmuje decyzje we własnym zakresie, a może to i dobrze że się nie wychyla poza własną "branżę".
A u kogo prowadzisz ciążę?
Już mi się te moje dziecko sni po nocach;p dziś na przykład śniłam ze karmię piersią i mała nie umiała ssać a te mleko to aż ze mnie tryskalo i ona była tak aaa duża już a mimo to mówię do niej pij te mleko bo inaczej będą Cię chcieli zabrać do szpitala bo za mało przybierasz na wadze ostatnio mi się śniło ze byłam na usg a tam na obrazie normalnie twarz było widać i się usmiechala z zębami nie wiem co mnie jeszcze czeka do porodu z tymi snami ;p@Paula919191
Niech ten czas przyspiesza juz nie mogę się doczekać wieści o narodzinach
@Charlotte21
Od trzech tygodni przybieram około 700 g tygodniowo. Słodycze jem sporadycznie. Mam problem z zaparciami po żelazie i nie mogę sobie z tym poradzić. Piję dużo wody, jem płatki owsiane, otręby i dużo warzyw i owoców i nic...
Może znacie jakiś sposób na zaparcia?
Boje się, że u mnie też będzie 20 kg jak w takim tempie przybieram.
To i tak dużo zrzuciłam od razu po porodzie
Od trzech tygodni przybieram około 700 g tygodniowo. Słodycze jem sporadycznie. Mam problem z zaparciami po żelazie i nie mogę sobie z tym poradzić. Piję dużo wody, jem płatki owsiane, otręby i dużo warzyw i owoców i nic...
Charlotte21
Tez brałam żelazo. Przez całą ciążę. Hemoglobina ciągle za mała. U mnie to juz dochodziło do sytuacji ze tylko czopki glicerynowe pomagały. Jadłam w większości jabłka na zaparcia. Najlepsze takie z kompotu. Ugotować tak aby były lekko twardawe. Ja co wizte byłam ciężka o 1kg. Czyli takie 0.5 kg tygodniowo. U mnie było dużo snu. Mało ruchu. I dużo jedzenia i sterydy. I to wszystko poszło w kg.@Charlotte21
Jedna dziewczyna mi napisała że ostała swoją ginekolog o to i ona była zdania ze niektóre kobiety potrzebują a ciąży kg a niektóre nie. Dla niej to było normalne ze jedna tyje a druga nie. I tutaj przemiana materii nie ma nic do rzeczy m, bo ja mam (a raczej miakam) super. Zawsze byłam szczupła. S nosiłam. A teraz nagle L. Ciężko się z tym pogodzic. No ale trzeba jakoś żyć
Tez brałam żelazo. Przez całą ciążę. Hemoglobina ciągle za mała. U mnie to juz dochodziło do sytuacji ze tylko czopki glicerynowe pomagały. Jadłam w większości jabłka na zaparcia. Najlepsze takie z kompotu. Ugotować tak aby były lekko twardawe. Ja co wizte byłam ciężka o 1kg. Czyli takie 0.5 kg tygodniowo. U mnie było dużo snu. Mało ruchu. I dużo jedzenia i sterydy. I to wszystko poszło w kg.
Jedna dziewczyna mi napisała że ostała swoją ginekolog o to i ona była zdania ze niektóre kobiety potrzebują a ciąży kg a niektóre nie. Dla niej to było normalne ze jedna tyje a druga nie. I tutaj przemiana materii nie ma nic do rzeczy m, bo ja mam (a raczej miakam) super. Zawsze byłam szczupła. S nosiłam. A teraz nagle L. Ciężko się z tym pogodzic. No ale trzeba jakoś żyć
To ja nawet więcej tyję...już mnie to przeraża. Pytałam mojego lekarza to mówi, że na wagę się patrzy całościowo a nie na tygodniowy przyrost. Do wizyty mam dwa tygodnie więc jak przyrost się utrzyma to zapytam o to. Ale łącznie już 5.4 kg mam na plusie.
Jabłek też jem dużo. Chce spróbować z namoczonymi suszonymi śliwkami. Może to coś da...
Ja również wprowadziłam ćwiczenia co drugi dzień. Wiadomo, że nie są one jakoś intensywne i za bardzo się nie mecze ale się ruszam i do pracy jeszcze chodzę.
nnat.
Suszone śliwki i jabłka@Charlotte21
Właśnie spróbuję. A takie śliwki to na noc najlepiej ?Suszone śliwki i jabłka
Próbowałam z kiwi na noc i nie działa. Tak mi internet podpowiedział
reklama
nnat.
Mi kiwi na czczo polecali. Ja np do owsianki dorzucałamWłaśnie spróbuję. A takie śliwki to na noc najlepiej ?
Próbowałam z kiwi na noc i nie działa. Tak mi internet podpowiedział